Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Υ’ (Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Υ’
(Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ)

Στη ζωή αλλά κυρίως στην πολιτική σχεδόν ποτέ δύο άτομα δεν θα καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα για το ίδιο γεγονός. Όχι επειδή διαφωνούν σχετικά με το ίδιο το γεγονός, αλλά γιατί επιλέγουν να το ερμηνεύσουν με διαφορετικό τρόπο. Έτσι αναλόγως του πολιτικού, κοινωνικού, μορφωτικού υποβάθρου μας επιλέγουμε μια από πολλές ερμηνείες παράγοντας τελικά ένα πλήθος απόψεων για όλα τα γούστα. Μέχρι στιγμής οι γνώμες για την αξία του Σταύρου Κοντονή διίστανται.

Οι Γαύροι τον θεωρούν αποτυχημένο και εμπαθή με την ομάδα τους, ενώ οι υπόλοιποι τον βλέπουν σαν τον μπροστάρη της εξυγίανσης στο ποδόσφαιρο. (Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι όπως εμείς που με βάση τα όσα δεν έχει κάνει -ενώ με βάση τις διακηρύξεις του θα έπρεπε να έχει κάνει- τον θεωρούν απλώς «πολιτικό απατεώνα»). Κάποιες φορές εκεί που νομίζεις ότι τίποτα δεν μπορεί να σου αλλάξει την διαμορφωμένη σου άποψη προκύπτει μια δήλωση και σε κάνει ν’ αμφιβάλεις.

Μια τέτοια δήλωση είναι αυτή του Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Κώστα Ζουράρη, ο οποίος εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης. Σε δήλωση του στον Αθλητικό Metropolis υποστήριξε πώς:

«Αν ο Κοντονής φύγει από το (υπο)Υπουργείο Αθλητισμού, αυτό θα σημαίνει πως ο υπόκοσμος του Ολυμπιακού έχει την δυνατότητα να επηρεάζει τη σύνθεση της Κυβέρνησης

Αν θεωρήσουμε άσχετο το γεγονός ότι ο Ζουράρης εκλέγεται στην Θεσσαλονίκη και πως ενδεχομένως να «πουλά» κυρίως ΠΑΟΚοφροσύνη στο εκλογικό σώμα, τότε η δήλωση αυτή είναι πολλαπλά προβληματική γιατί:

  • Θεωρεί τον Σταύρο Κοντονή ως εξυγιαντή, κάτι που εκτός από τις δηλώσεις του δεν προκύπτει από πουθενά αλλού. Ακόμα περισσότερο ότι με το έργο του τα βάζει με το «σύστημα του Ολυμπιακού» του οποίου τα συμφέροντα θίγει.
  • Θεωρεί είτε πως ο Σταύρος Κοντονής δεν έχει ολοκληρώσει το έργο του, είτε ότι δεν είναι τόσο επιτυχημένος όσο θέλουν να τον παρουσιάσουν˙ αφού η επικείμενη μετακίνηση του (και μάλιστα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης) πλασαριζόταν σαν μετάθεση κάποιου «ασυμβίβαστου» που είχε αποδείξει την αξία του.
  • Θεωρεί πως ο Τσίπρας μπορεί να υποχωρήσει στην πίεση «συμφερόντων» και μάλιστα του «υπόκοσμου του Ολυμπιακού».
  • Θεωρεί ότι υπάρχει «υπόκοσμος του Ολυμπιακού», ο οποίος (όπως άλλωστε και ο κάθε είδους «υπόκοσμος») έχει ανάγκη για την λειτουργία του την κάλυψη και χρηματοδότηση των επιφανών επιχειρηματιών των οποίων τα συμφέροντα προασπίζεται.  

Αν όλα τα παραπάνω αθροιστούν τότε η κατάσταση από πολιτικής άποψης είναι όχι μόνο προβληματική, αλλά τραγική. Τραγική γιατί και τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα διακηρύσσουν ότι είναι ασυμβίβαστοι πολέμιοι της διαφθοράς και των συμφερόντων, οπότε και κάθε υποχώρηση σε οποιαδήποτε απαίτηση ομάδων συμφερόντων απλά δεν θα έπρεπε να υφίσταται.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι αναλόγως του τι θέλει καθένας να υπερασπιστεί θα επιλέξει και την αντίστοιχη ερμηνεία. Αν στην μάχη για την πολιτική του επιβίωση θέλει να τσιμπήσει δυσαρεστημένους από την Κυβέρνηση ψηφοφόρους, θα θεωρήσει τον Κοντονή ως επιτυχημένο (καθότι υπερασπιζόταν την νομιμότητα θίγοντας τα συμφέροντα του Γαύρου) οπότε η μετακίνηση του θα σημαίνει την υποχώρηση του Τσίπρα στον «υπόκοσμο του Ολυμπιακού». Αλλιώς θα θεωρήσει ότι ο Κοντονής επιτέλεσε το έργο που του είχε ανατεθεί και σ’ αναγνώριση του επιτεύγματος του αυτού αναβαθμίστηκε σε Υπουργό Δικαιοσύνης(;).

Όμως είτε έτσι είτε αλλιώς οι υποστηρικτές των δύο παραπάνω απόψεων έχουν να λύσουν ένα ακόμη ζήτημα, το σημαντικότερο όλων κατά την γνώμη μας. Πρέπει ν’ αναδείξουν (για όλους εμάς τους κακόπιστους) ότι ο Σταύρος Κοντονής κατά την διάρκεια της θητείας του αποδεδειγμένα τα έχει βάλει με τα κάθε λογής συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο του Αθλητισμού είτε αυτά βρίσκονταν εντός είτε εκτός του (υπο)Υπουργείου του. Μόνον οι έλεγχοι στις Ομοσπονδίες (και η παραπομπές στον Εισαγγελέα) δεν αρκούν αν βρεθεί έστω και μια περίπτωση στην οποία ο Σταύρος δεν έκανε την δουλειά του ως όφειλε.     

Όσο για τον Κώστα Ζουράρη ο χρόνος θα δείξει όχι μόνο αν είχε δίκιο, αλλά και αν θα μπορέσει να καρπωθεί κάποιες ψήφους από την δήλωση του αυτή (ανεξάρτητα αν το κόμμα του μπει στην Βουλή και εκλεγεί μαζί του πάλι Βουλευτής). Εμείς πάντως του συνιστούμε να μην ποντάρει μόνο πάνω στον Κοντονή γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «Μη βάζεις όλα σου τ’ αυγά σ’ ένα καλάθι».

 

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε', ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ', ΡΑΨΩΔΙΑ Η', ΡΑΨΩΔΙΑ Θ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ι', ΡΑΨΩΔΙΑ Κ', ΡΑΨΩΔΙΑ Λ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Μ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Ν', ΡΑΨΩΔΙΑ Ξ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ο',ΡΑΨΩΔΙΑ Π', ΡΑΨΩΔΙΑ Ρ', ΡΑΨΩΔΙΑ Σ', ΡΑΨΩΔΙΑ Τ'

 

02 Νοέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4898 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Υ’ (Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ)