Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

«Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΠΕΦΤΕΙ» (ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ «ΚΑΘΑΡΣΗ» ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΠΕΦΤΕΙ»
(ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ «ΚΑΘΑΡΣΗ» ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ)

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρος ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα (Τσε). Ειδικά όταν η επιβεβαίωση δεν σχετίζεται με την πολιτική αλλά με το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία τόσο της Κοινωνίας μιας χώρας, όσο και της Οικονομίας της. Συνεπώς οτιδήποτε συμβαίνει στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν είναι ενδημικό, αλλά έχει τις γενεσιουργές του αιτίες στην Κοινωνία και την Οικονομία.

Το κακό στην περίπτωση της «επανάστασης» με την οποία επιχειρείται η «κάθαρση» του Ελληνικού Ποδοσφαίρου ήταν ότι αυτή είχε προεξοφληθεί πολύ πριν αυτή συντελεστεί. Είχαν δε στηθεί και τα μεθεόρτια και όσοι επρόκειτο να καταλάβουν τις θέσεις στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. πρόβαραν τα νέα τους κουστούμια. Είχε υποτιμηθεί ηλιθιωδώς η δυνατότητα του «συστήματος» ν’ αντιδράσει, κάτι που φάνηκε από τις τελευταίες εξελίξεις.    

Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη της αποτυχίας των Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο. & Α.Ε.Κ. από την εκκωφαντική σιωπή τους μπροστά στις εξελίξεις στον χώρο της διαιτησίας. Μέσω των οποίων εξελίξεων παραμένουμε σταθεροί λίγο-πολύ στα ίδια. Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα είναι προφανές ότι οι διακεκριμένοι σε κάθε πεδίο άνθρωποι θα είναι και αυτοί λίγοι. Έτσι ώστε όταν κάποιοι απ’ αυτούς για τους δικούς τους λόγους «κουνήσουν μαντήλι» να μην παραμένουν παρά ελάχιστες επιλογές.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς πάλι καλά που κατάφεραν να βρούν και αυτούς τους τρείς για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Όχι τίποτα άλλο αλλά θα πρέπει να τους προσέχουμε σαν τα μάτια μας, γιατί αν λακίσει ακόμη ένας να μου το θυμηθείτε ότι θα επιστρέψει ο Βασάρας. Και μάλιστα τότε θα τον παρακαλάνε αυτοί που σήμερα δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν.

Σε κάθε, όμως, περίπτωση οι απορίες όλο και πληθαίνουν γαι ποιό λόγο οι «τρείς μεγάλοι» δεν αντιδρούν ούτε σ’ επίπεδο ανακοινώσεων (κάποιες σπασμωδικές αντιδράσεις δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνονται για «ξεκάρφωμα»). Το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να έχει δύο μόνο απαντήσεις:

  • Είτε είναι πολύ «υπεράνω» για ν’ ασχοληθούν μ’ αυτό.
  • Είτε ο Γαύρος «κρατάει» καθένα τους (σ’ επίπεδο UEFA) με κάτι.

Στην δεύτερη απάντηση το ρήμα «κρατάει» σημαίνει ότι ο Γαύρος (Μαρινάκης) μέσω των διασυνδέσεων του στις Διεθνείς Ομοσπονδίες τους διευκόλυνε σε κάτι και έτσι οι «τρείς μεγάλοι» τώρα με την στάση τους του το ανταποδίδουν.

Βέβαια υπάρχει και μια τρίτη απάντηση την οποία σκοπίμως δεν επιλέγουμε (αλλά ωστόσο αναφέρουμε) καθώς δεν θέλουμε ούτε ως ενδεχόμενο να ισχύει. Η τρίτη απάντηση είναι ότι:

  • ο Γαύρος είναι ακόμη πολύ δυνατότερος (και γι’ αυτό μπροστά) από τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα η κυριαρχία του να μην απειλείται ακόμη.

Αν ισχύει η τελευταία περίπτωση τότε κάτι κάνουν λάθος οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου. Και ενώ για τον Π.Α.Ο. & τον Π.Α.Ο.Κ. δεν θα μπορούσε να μας νοιάζει λιγότερο, για την ομάδα μας ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Το γεγονός ότι ο Μελισσανίδης και το επιτελείο του ΔΕΝ λειτουργούν σωστά στην Π.Α.Ε. είναι φέτος περισσότερο εμφανές από ποτέ. Επιπρόσθετα κανείς δεν χρειάζεται να ντους υποδείξει που έκαναν λάθος. Το γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον. Ωστόσο το ζήτημα είναι να το έχουν συνειδητοποιήσει οι ίδιοι και να έχουν αποφασίσει ν’ αλλάξουν πορεία. Γιατί μόνον τότε υπάρχει η ελπίδα να κάνουν ότι πρέπει οδηγώντας την ομάδα στις επιτυχίες.

Ο μόνος «σωστός» τρόπος για να γίνει αυτό είναι ν’ αναλυθούν τα αίτια της αποτυχίας τόσο ως προς τα πρόσωπα (σημαντικό), αλλά κυρίως ως προς τον τρόπο (σύστημα) διοίκησης που είναι και το σημαντικότερο. Αν επικεντρωθούν στα πρόσωπα δεν θα υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις και αλλαγές και η ομάδα θα συνεχίσει να παραδέρνει μεταξύ «κατάκτησης Κυπέλλου» και «αποτυχημένης χρονιάς». Στην περίπτωση που η αναζήτηση αιτίων και ευθυνών εξαντληθεί στα πρόσωπα, τότε θα έχουμε ένα «κυνήγι μαγισσών» του οποίου το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η προσφορά ανθρωποθυσιών για να κατασιγαστεί η «λαϊκή δυσαρέσκεια και κατακραυγή».

Τέλος όσον αφορά αυτούς που αναρωτιούνται γιατί δεν αντιδρά ο «Τίγρης», πολύ απλά σκέφτομαι τις παρακάτω απαντήσεις:

  • Είτε χρωστά χάρη στον Γαύρο (μη ξεχνάμε όσα κυκλοφόρησαν σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής της Α.Ε.Κ. φέτος στην Ευρώπη).
  • Είτε έχει δικά του περισσότερο πιεστικά προβλήματα (επαγγελματικά ή/και προσωπικά) ν’ ασχοληθεί.
  • Είτε και τα δύο παραπάνω.

Κλείνοντας επανέρχομαι στον τίτλο του κειμένου. Σύμφωνα με τον «Τσε»: «Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Όταν δεν προχωράει πέφτει

Το χειρότερο είναι ότι καθώς φαίνεται η «επανάσταση» για την «κάθαρση» του Ελληνικού Ποδοσφαίρου δεν θα εκδηλωθεί ποτέ, αφού προδόθηκε (είτε από πρόθεση είτε από ασχετοσύνη) από «μέσα». Αν δε επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του Θωμαΐδη και οι εκλογές της Ε.Π.Ο. δεν γίνουν ούτε το 2017 (πάνε από το 2018 και μετά) τότε βράστα…

 

23 Νοέμβρη 2016
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 3575 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΠΕΦΤΕΙ» (ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ «ΚΑΘΑΡΣΗ» ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ)