Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ «ΑΠΕΙΛΕΙ» ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΔΙΖΕΙ -ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ- ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ «ΑΠΕΙΛΕΙ» ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ
(ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΔΙΖΕΙ -ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ- ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ)

Η «πρώτη φορά Αριστερά» είναι μια επώδυνη και τραυματική εμπειρία τόσο για το κυβερνών κόμμα όσο και για εμάς τους κυβερνωμένους. Για τον μεν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η κυβερνητική του θητεία σηματοδότησε το τέλος των ψευδαισθήσεων σχετικά με την εφαρμογή στην πράξη μιάς «Αριστερής» (και γι’ αυτό ουσιωδώς διαφορετικής) πολιτικής. Το γεγονός ότι κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη και ζούν με την ελπίδα να γυρίσουν το παιχνίδι στο μέλλον, ενώ κάποιοι άλλοι συνεχίζουν σ’ επίπεδο ρητορείας να λένε τα ίδια δεν αλλάζει στην ουσία και πολλά.

Όσο για εμάς τους κυβερνωμένους πολύ δύσκολα ακόμη και ο πλέον εχθρικός απέναντι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν περίμενε τέτοια και τόση ανικανότητα. Τα πεπραγμένα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον Αθλητισμό παρά το όποιο συμμάζεμα δεν δίνουν το «Αριστερό» πολιτικό του στίγμα. Μπορεί να λειτούργησαν κάποιες εγκαταστάσεις, να επισκευάστηκαν κάποιες άλλες και να έγιναν επιλεγμένοι διαχειριστικοί έλεγχοι˙ αλλά μέχρι εκεί.

Ακόμη και αφού ο Σταύρος Κοντονής πέρασε τις ρυθμίσεις σχετικά με το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» και τα μέτρα κατά της βίας ελάχιστα κατορθώθηκαν. Ούτε το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» λειτούργησε, ούτε η βία (η οποία είναι κοινωνικό φαινόμενο και όχι αυστηρά αθλητικό φαινόμενο) καταπολεμήθηκε. Μπορεί ο Κοντονής να επέβαλε σειρά προστίμων για επεισόδια σε ομάδες (για να γεμίσει το ταμείο της Γ.Γ.Α.), μπορεί ν’ ανέβαλε με αστείες δικαιολογίες κάποιες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος αλλά δεν τόλμησε να κάνει όλα όσα μπορούσε και θα έπρεπε (με βάση τον νόμο που ο ίδιος έφτιαξε) να κάνει.

Μια από τις διατάξεις που παρ’ ότι ψηφίστηκε επί Κοντονή δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί είναι αυτή του άρθρου 1 παρ. 5. (βλέπε εδώ για τον Νόμο). Η παράγραφος αυτή προβλέπει τόσο την δυνατότητα επιβολής προστίμου στην περίπτωση που μέσω δημοσιευμάτων οποιουδήποτε τύπου παροτρύνονται, υποκινούνται, ενθαρρύνονται ή επιδοκιμάζονται πράξεις βίας όσο και την σχετική διαδικασία.

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και μετά τον εμπρησμό στο εξοχικό του Μπίκα, ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού κος Βασιλειάδης σε σχετικές του δηλώσεις μας ενημέρωσε ότι εξαιτίας του εμπρησμού θα ενεργοποιηθεί η σχετική διάταξη. Ακόμη και αν δεν ζούσαμε στην Ελλάδα τον τελευταίο 1 1/2 χρόνο εύκολα θα καταλαβαίναμε απ’ όσα δήλωσε ο Υφυπουργός ότι η διάταξη δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Ωστόσο είναι άλλο να ισχυρίζεσαι ότι δεν εφαρμόστηκε επειδή η Αθλητική Ηγεσία έκρινε ότι δεν συνέτρεχε τέτοια περίπτωση (είτε δεν υπήρξαν τέτοια δημοσιεύματα, είτε επειδή δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές) και άλλο ότι δεν εφαρμόστηκε επειδή δεν είχε ενεργοποιηθεί η σχετική διαδικασία.

Αν τώρα κάποιος διαβάσει την σχετική διάταξη (άρθρο 1 παρ. 5) για να δεί ποια είναι η σχετική διαδικασία που πρέπει να «ενεργοποιηθεί» θα δοκιμάσει μεγάλη απογοήτευση. Σύμφωνα με το κείμενο του νόμου το πρόστιμο επιβάλλεται με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού μετά από σύμφωνη γνώμη κατά περίπτωση:

  • του αρμόδιου για τα Μ.Μ.Ε. Υπουργού Επικρατείας,
  • της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.),
  • της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ένωσης Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.),
  • και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Όλοι οι παραπάνω πρέπει να γνωμοδοτήσουν εγγράφως εντός δέκα ημερών από τη λήψη της επιστολής-ερωτήματος του Υφυπουργού Αθλητισμού. Στην περίπτωση δε που το παραπάνω έγκλημα διαπραχθεί μέσω τηλεόρασης ή ραδιοφώνου ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώνει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) για να εκτονωθεί κι αυτό καταλογίζοντας τα δικά του πρόστιμα.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω δεν υπάρχει τίποτα το περίπλοκο που να χρειάζεται να οργανωθεί έτσι ώστε να μην μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα η διάταξη αυτή. Ούτε καν Υπουργική Απόφαση χρειάζεται. Το πολύ-πολύ μια συνεννόηση μέσω ανταλλαγής επιστολών ανάμεσα στους εμπλεκόμενους, η οποία θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει από τις 13 Μάη 2015 όταν και ψηφίστηκε ο νόμος. Το γεγονός ότι δεν έχει γίνει (όπως προκύπτει από τα λεγόμενα Βασιλειάδη) είναι εγκληματικό. Είναι σαν να οδηγείτε αυτοκίνητο του οποίου η ρεζέρβα να είναι ξεφούσκωτη και αφού έχετε γυρίσει τη μισή Ελλάδα να θυμάστε ότι πρέπει να πάτε να τη φουσκώσετε.

Από κει και πέρα έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία προκειμένου να μην χρεωθεί το κόστος των επιλογών της αντιπολιτεύεται την Αντιπολίτευση στην οποία φορτώνει τα πάντα. Ελπίζω ο Βασιλειάδης να φανεί πιο πρακτικός από τον προκάτοχο του και να εφαρμόσει όπου και όταν απαιτείται την νομοθεσία που η Κυβέρνηση του έχει θεσπίσει.

Υ.Γ. Μακάρι η εφαρμογή των νόμων να ήταν στην πραγματικότητα τόσο απλή όσο στα παιδικά κινούμενα σχέδια. Είναι μια παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Ο Μπλέιζ και οι φίλοι του» η οποία περιστρέφεται γύρω από 5-6 φορτηγά-θηρία. Στη σειρά εμφανίζονται μόνο δύο άνθρωποι: ένα αγόρι ως οδηγός του πρωταγωνιστή (Μπλέιζ) και ένα κορίτσι στο ρόλο του μηχανικού.

Όταν κάποια στιγμή (τουλάχιστον 2-3 φορές σε κάθε επεισόδιο) ο «κακός» (που πάντα κάνει δολιοφθορές στους υπόλοιπους) βάζει μπροστά τα δόλια σχέδια του δεν χρειάζεται παρά μόνο να σκεφτεί τι θέλει να κατασκευάσει και αυτό υλοποιείται επιτόπου. Από την άλλη ο «καλός» Μπλέιζ χρειάζεται την βοήθεια του τηλεθεατή στον οποίο περιγράφει τι και για ποιο λόγο πρέπει να κατασκευάσει και του ζητά να το επαναλάβει μαζί του για να υλοποιηθεί.

Πόσο βολικό θα ήταν και για τους ΣΥ.ΡΙΖ.Αίους αν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο. Απλά θα έλεγαν: «Διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 1 του Ν. 4326/2015 ενεργοποιήσου» και αυτή σαν από θαύμα θα ενεργοποιούνταν στη στιγμή. Που όμως τέτοια τύχη…

 

9 Δεκέμβρη 2016
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 3912 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ «ΑΠΕΙΛΕΙ» ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΔΙΖΕΙ -ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ- ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ)