Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ (ΣΚΑΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
(ΣΚΑΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ)

Η Ελλάδα είναι μια πολύ ιδιαίτερη χώρα όπου όλοι μπορούν να περνάνε καλά αρκεί να μην έχουν «περίεργες» απαιτήσεις. Για παράδειγμα έχεις το δικαίωμα (κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι υποχρέωση) να παρανομείς. Όσο μεγαλύτερη δε η παρανομία, τόσο πιο απίθανη η τιμωρία, ειδικά αν έχεις κάποιον ισχυρό να σε προστατεύει (για χάρη του οποίου εσύ θα λερώνεις μονίμως τα χέρια και τη συνείδηση σου). Αν τύχει όμως και έχεις τίποτα περίεργες αντιλήψεις/απαιτήσεις οι οποίες τους χαλάνε τη ζαχαρένια (τις δουλειές των μεγάλων και ισχυρών) τότε θεωρείσαι «Δημόσιος Κίνδυνος» και γίνεσαι δακτυλοδεικτούμενος.

Αν δεν μένεις ευχαριστημένος με τα ψίχουλα που είναι διατεθειμένοι να σου παραχωρήσουν οι ισχυροί αυτής της Χώρας ή αν ακόμη χειρότερα πάρεις στα σοβαρά όσα προβλέπουν οι νόμοι της και διεκδικήσεις την εφαρμογή τους, τότε ανακηρύσσεσαι αυτομάτως σ’ «Εχθρό του Λαού». Αυτή η Χώρα χαρακτηρίζεται για την προχειρότητα της. Όταν μια κυβέρνηση καταπιάνεται μ’ ένα πρόβλημα σπανίως το αντιμετωπίζει συνολικά. Ακόμα και όταν ισχυρίζεται ότι το κάνει πάντα αφήνει κάτι απ’ έξω. Η Δημόσια Διοίκηση μας έχει μάθει να κινείται πάντα εκτάκτως (την τελευταία στιγμή) και επειδή με τον τρόπο αυτό σχεδόν ποτέ δεν προλαβαίνεις να κάνεις κάτι σωστά νομοθετείς με τροπολογίες. Αρκετές φορές αν δεν προλαβαίνεις ούτε τις τροπολογίες νομοθετείς μ’ εγκυκλίους (οι οποίες εξειδικεύουν γενικόλογες και αόριστες διατάξεις νόμων κατά το δοκούν), ενώ σε μια περίπτωση ήταν αρκετή μια συνέντευξη τύπου.

Η σημερινή Κυβέρνηση παρά την όποια -κενή περιεχομένου φρασεολογία της- δεν έχει ακολουθήσει ουσιωδώς διαφορετική πρακτική από τις προηγούμενες. Μάλιστα στα περισσότερα σημεία τις έχει αντιγράψει. Καθότι «Αριστερή» έχει μεν ιδιαίτερη εμμονή με την συζήτηση σχετικά μ’ ένα νομοθέτημα (όποτε θεωρεί ότι αυτό αναδεικνύει την «Αριστερότητα» της), αλλά από την άλλη αρέσκεται στην νομοθέτηση σημαντικών διατάξεων κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έτσι ώστε η άρθρωση οποιασδήποτε ένστασης και η εκδήλωση οποιασδήποτε αντίδρασης να μην έχουν νόημα. Αυτό που την χαρακτηρίζει είναι ότι η ποιότητα του έργου της είναι το ίδιο κακή και προβληματική ανεξάρτητα από τον εκάστοτε Υπουργό. Έχει δηλαδή επιτύχει (αλλά από την ανάποδη) η απόδοση της να παραμένει σταθερά η ίδια ανεξαρτήτως της σύνθεσης της (ακριβώς ότι ονειρεύεται κάθε προπονητής).

Στον χώρο του Αθλητισμού μέχρι πρόσφατα είχαμε το δίδυμο των Κοντονή-Συναδινού, οι οποίοι εκτός από το να λύσουν τα προβλήματα των δημοσίων αθλητικών εγκαταστάσεων και να στείλουν κάποιες Ομοσπονδίες στον Εισαγγελέα άφησαν όλα τα υπόλοιπα ανέγγιχτα. Ειδικά ο Κοντονής ήταν εκτός συναγωνισμού (μόνο ο Τσίπρας τον ξεπερνά) ο μεγαλύτερος φουμαρολόγος που έχει περάσει από την θέση αυτή. Ελπίζαμε ότι ο διάδοχος του θα ήταν διαφορετικός από εκείνον, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να δικαιωνόμαστε.

Διαβάσαμε σήμερα ότι ο κύριος Βασιλειάδης προτίθεται να καταθέσει άμεσα τροπολογία σχετική με το εκλογικό σύστημα της Ε.Π.Ο., η οποία την προσεχή Δευτέρα 19 Δεκέμβρη πρόκειται μέσω της Γ.Σ. της να εκλέξει τον αντιπρόσωπο της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (βλέπε εδώ). Με την κατάθεση της τροπολογίας επιχειρείται να καπελωθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. προκειμένου να μην αποφασίσει την ακύρωση της Γ.Σ. μετά από αίτημα σωματείου.

Οι περισσότεροι απ’ όσους διαβάζετε το κείμενο πιθανόν να μη γνωρίζετε ότι ένα σωματείο προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. ζητώντας του ν’ ακυρώσει την Γ.Σ. της 19ης Δεκέμβρη γιατί σ’ αυτήν θα ισχύσει για την εκλογή αντιπροσώπου στην Ε.Ο.Ε. όχι όσα προβλέπει ο Νόμος αλλά το Καταστατικό της Ομοσπονδίας. Δεδομένου ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει ήδη αποφασίσει στο παρελθόν (προσφυγή Β. Μητρόπουλου) ότι για το εκλογικό σύστημα πρέπει να ισχύει ο Νόμος («Νόμος Ορφανού») είναι ευνόητο ότι θα βγάλει ξανά την ίδια απόφαση.

Και θα την βγάλει όχι γιατί έτσι του κάπνισε, αλλά γιατί το επιβάλλει το άρθρο 15 του Ν. 4326/2015 που εισηγήθηκε ο Σταύρος Κοντονής. Το άρθρο αυτό με την πρώτη του παράγραφο καταργεί την ασυδοσία της Ε.Π.Ο. (άρθρο 29 παρ. 12 του Ν. 3479/2006) και με την δεύτερη επιβάλλει τον εναρμονισμό της Ε.Π.Ο. με τον μόνο νόμο που προβλέπει για το εκλογικό της σύστημα και είναι ο «Νόμος Ορφανού».

Δηλαδή «η Κυβέρνηση της Αριστεράς» η οποία τόσο καιρό μας πρήζει ότι επιδιώκει αλλαγή του εκλογικού συστήματος της Ε.Π.Ο κάνοντας το αναλογικότερο και άρα δημοκρατικότερο εισηγείται τροπολογία για την διατήρηση του ισχύοντος εκλογικού συστήματος. Προφανώς το κάνει επειδή έτσι έχει (μεταξύ άλλων) συμφωνήσει με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες, γράφοντας στο χιόνι (χειμώνας γαρ) όχι μόνο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και τον «κυρίαρχο Λαό» που είναι και ο «εντολέας» της. Με τον τρόπο αυτό διατηρεί στην ουσία το ίδιο σαθρό οικοδόμημα παρέχοντας τον αναγκαίο χρόνο στο «σύστημα» που διοικεί τόσα χρόνια την Ε.Π.Ο. ν’ αντεπιτεθεί. Μόνο που όταν εκδηλωθεί η αντεπίθεση ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Βασειλειάδης, ούτε ο Συναδινός θα είναι στην εξουσία.

Ακολουθεί τη μακρά παράδοση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες κάθε φορά έφερναν το εκλογικό σύστημα στα μέτρα τους (στις ανάγκες τους) είτε για να διατηρηθούν στην εξουσία, είτε για να χάσουν με μικρή διαφορά εδρών. Στο κάτω-κάτω αυτή τη στιγμή οι Ε.Π.Σ. κατά πλειοψηφία είναι από τη «σωστή» πλευρά οπότε δεν υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστεί ο Νόμος.      

Καπελώνοντας το Διαιτητικό Δικαστήριο ο Βασιλειάδης και η Κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας, αφού της αρνούνται ν’ αποφασίζει μέσω των οργάνων της για τα ζητήματα που την αφορούν. Και μάλιστα την μοναδική φορά που θα γινόταν αυτό στα πλαίσια της νομοθεσίας και με σεβασμό στο ότι αυτή υπερισχύει του Καταστατικού της. Πρωτοφανές και αδιανόητο μαζί!!! Σε ποιόν να το πουν οι Ορφανός και Λιάνης και να τους πιστέψει. Θα τους θεωρήσουν τρελούς. Γιατί είναι αδιανόητο και Εθνικά επικίνδυνο μια κυβέρνηση ν’ απεμπολεί με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα να κάνει κουμάντο στην ίδια της την Χώρα.

Η μόλις δύο σειρών τροπολογία (βλέπε εδώ) θα μείνει στην ιστορία ως η αυτοκατάργηση της υποχρέωσης του Κράτους (ως Εκτελεστικής Εξουσίας) να επιβάλλει την εφαρμογή της Νομοθεσίας που ψηφίζει η Βουλή. Και μη βρεθεί κανείς να ψελλίσει οτιδήποτε περί «εναρμόνισης του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.» διότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ότι και να προβλέπει το Καταστατικό αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με οποιαδήποτε σχετική διάταξη νόμου απλά δεν εφαρμόζεται. Τόσο απλά. Η εναρμόνιση του Καταστατικού με τον Νόμο γίνεται προκειμένου να μην υπάρχουν μπερδέματα και αμφισβητήσεις για την επίλυση των οποίων εμπλέκονται τα δικαστήρια.

Ωστόσο η γελοιοποίηση δεν σταματά εδώ. Επειδή δεν προλάβαιναν να ψηφίσουν την (ν)τροπολογία χθές Παρασκευή 16 Δεκέμβρη όταν και συζητούνταν το αίτημα του σωματείο για ακύρωση της Γ.Σ. στο Διαιτητικό Δικαστήριο, επέβαλλαν στο τελευταίο ν’ απορρίψει την αίτηση για «τυπικούς λόγους». Ο μόνος «τυπικός λόγος» που μπόρεσε να σκαρφιστεί το Διαιτητικό Δικαστήριο (προφανώς μετά από απαίτηση ιεραρχικά «ανωτέρων» του) ήταν ότι η προσφυγή ασκήθηκε μετά το 10ήμερο που ακολούθησε την προκήρυξη της Γ.Σ. (βλέπε εδώ).

Απ’ όσα προκύπτουν από την ανακοίνωση της απόφασης η Π.Δ.Ε. που αντισυνταγματικά όρισε ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε στις 17 Νοέμβρη (ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου εκείνοι δούλευαν) να συγκαλέσουν Γ.Σ. στις 19 Δεκέμβρη. Ωστόσο διαβάζοντας κάποιος τη σχετική με τις αποφάσεις της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (Π.Δ.Ε.) ανακοίνωση δεν βρίσκει τίποτα παραπάνω από την ημερομηνία σύγκλησης της. Οι λεπτομέρειες για την Γ.Σ. δόθηκαν μέσω ενημερωτικού σημειώματος (εγκυκλίου) στις 7 Δεκέμβρη, ενώ η αίτηση ακύρωσης του σωματείου κατατέθηκε στις 8.

Μπορεί να μας εξηγήσει (σ’ εμάς τους άσχετους με τα νομικά) γιατί η αποσβεστική προθεσμία του 10ημέρου μετρά από τις 17 Νοέμβρη και όχι από τις 7 Δεκέμβρη; Πως θα μπορούσε κάποιος να καταθέσει αίτηση ακύρωσης στις 27 Νοέμβρη χωρίς να έχει γνώση των λεπτομερειών της σύγκλισης της Γ.Σ.; Πάνω σε ποια βάση θα ζητούσε την ακύρωση της Γ.Σ.; Μήπως να κατέθετε ένα λευκό αίτημα ακύρωσης της Γ.Σ. για να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου μη τυχόν και όταν θα έβγαιναν οι οδηγίες ανέκυπτε λόγος ακύρωσης; Γιατί αυτό υπαινίσσεται η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Σε κάθε περίπτωση όλες αυτές οι μεθοδεύσεις -οι οποίες ξεκινούν από την πρώτη μέρα του Σταύρου Κοντονή στο Υφυπουργείο Αθλητισμού μ’ όσα τσαπατσούλικα έκανε και όσα σκοπίμως (όπως αποδεικνύεται) δεν έκανε για να φύγει η διεφθαρμένη Ε.Π.Ο. και κορυφώθηκαν με την σημερινή απόφαση και την επικείμενη Γ.Σ.- εκθέτουν τόσο την «Κυβέρνηση της Αριστεράς» όσο και την Π.Δ.Ε. που έχει ήδη μεταβληθεί σε μαριονέτα των διεφθαρμένων UEFA & FIFA. Αυτά που κάνει η σημερινή Κυβέρνηση θα τα βρεί σύντομα μπροστά της και φυσικά θα τα πληρώσει πανάκριβα οπωσδήποτε στην κάλπη ενδεχομένως δε και στα δικαστήρια.

 

17 Δεκέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4862 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ (ΣΚΑΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ)