Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥΣ – Ν.2 (ΟΤΑΝ Ο «ΚΕΤΣΕ» ΑΓΧΩΝΟΤΑΝ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΦΘΗΝΑ Η Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΑΘΕΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥΣ – Ν.2
(ΟΤΑΝ Ο «ΚΕΤΣΕ» ΑΓΧΩΝΟΤΑΝ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΦΘΗΝΑ Η Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΑΘΕΙ)

Ήταν 21 Μάρτη 2012 όταν η Π.Α.Ε. έχοντας σκόπιμα αφεθεί σε καθοδική τροχιά αργοπέθαινε. Οι συνεχείς αποφάσεις των Γ.Σ. για Α.Μ.Κ. δεν απέδιδαν κανένα αποτέλεσμα μεγαλώνοντας την αγωνία για την τύχη της ομάδας. Θυμόμαστε εκείνες τις μέρες τις φήμες σχετικά με «επενδυτές» από το εξωτερικό μιας και ο «Τίγρης» δεν καταδεχόταν ν’ αναλάβει την ομάδα με χρέη για τα οποία άλλοι ήταν υπεύθυνοι. Μαζί μ’ αυτά είχαμε και τον ΑΕΚάρχη Κετσετζόγλου ν’ αγχώνεται για το ενδεχόμενο κάποιος με 2.500.000 μετρητά να πάρει το 51% των μετοχών και άρα τον έλεγχο της Π.Α.Ε.

Φυσικά δεν ήταν ο μόνος. Μαζί του αγχώνονταν οι Δημητρέλος και Σίμος (εκπρόσωπος του Νοτιά), οι οποίοι κάθε άλλο παρά ήθελαν να κακοπέσει η εταιρεία. Ωστόσο αφού η ομάδα είχε αφεθεί πλέον χωρίς χρηματοδότηση και αφού κανείς δεν ερχόταν να «επενδύσει» υποχώρησαν στις πιέσεις των «μικρομετόχων» οι οποίοι και πέτυχαν τελικά να εγκρίνει η Γ.Σ. την πρόταση τους.

Μια πρόταση η οποία συνίστατο στην μείωση της ονομαστικής τιμής της μετοχής στην ελάχιστη επιτρεπόμενη τιμή της στα 0,33 Ευρώ με ισόποση διαγραφή Ζημιών της. Στη συνέχεια θα γινόταν Α.Μ.Κ. με δημόσια εγγραφή και με τιμή τα 0,33 Ευρώ προκειμένου να μπουν λεφτά στην εταιρεία για ν’ αντιμετωπίσει αυτή τις μεγάλες ανάγκες της. Για πολλούς και διάφορους λόγους το σχέδιο αυτό σαμποταρίστηκε από τα μέσα, αφού αν και οι μεγαλομέτοχοι ψήφισαν προσχηματικά την πρόταση, κανείς τους δεν ήθελε να προχωρήσει. Βλέπετε είχαν ήδη αποφασίσει για το μέλλον της Π.Α.Ε. και έπρεπε να μεθοδεύσουν την τελική ανακοίνωση. Γι’ αυτό έπρεπε και αυτή η προσπάθεια ν’ αποτύχει.

Σήμερα δημοσιεύουμε ένα ακόμη κείμενο από το αρχείο μας. Είναι η 3η σελίδα της «ΩΡΑΣ» της 21ης Μάρτη 2012. Είναι τα «σφηνάκια» του «Κετσέ». Εκείνη την μέρα ο Κετσετζόγλου είτε επειδή βαριόταν είτε επειδή εκτίμησε την δουλειά συναδέλφου του (την οποία ποτέ δεν θα καθόταν να κάνει ο ίδιος) αναπαρήγαγε το άρθρο του Γιώργου Αγγέλου από το GOAL.

Το κείμενο αυτό το επιλέξαμε για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι επειδή όπως ήταν τότε η Α.Ε.Κ. σε κατάσταση πλήρους απαξίωσης, και εξαιτίας του θορύβου που οι μικρομέτοχοι είχαν δημιουργήσει με τις προτάσεις τους ο «Κετσέ» δεν είχε άλλη επιλογή από το να δημοσιεύει κάθε τόσο τις απόψεις. Όμως δεν ήταν ο μόνος. Προφανώς αναδημοσιεύοντας το κείμενο -έστω και για προβληματισμό όπως αναφέρει- υιοθετεί τα γραφόμενα από το συνάδελφο του.

Ο δεύτερος λόγος είναι τα σχόλια που κάνει ο ίδιος πριν παραθέσει το άρθρο του Γιώργου Αγγέλου. Είπαμε ο «Κετσέ» αγχωνόταν μη τυχόν και κάποιος με 2,5 εκ. αγοράσει φθηνά την Π.Α.Ε. και κάνει μετά ότι γουστάρει. Το άγχος του αυτό ήταν μικρότερο από εκείνο του αν θα φαινόταν κάποιος να δώσει τα 10.250.000 που είχε κοστολογήσει το 51% της Α.Ε.Κ. ο Αδαμίδης (λες και αυτή η τιμή ήταν υψηλή για την Α.Ε.Κ.). Ήθελε ρε παιδί μου να ξέρει από που θα του ‘ρθει.

Πράγματι αν το σκεφτούμε ο κίνδυνος ν’ αγοράσει κάποιος (που δεν τον υπολόγιζαν) την Α.Ε.Κ. μέσω της πρότασης των μικρομετόχων πρέπει να τους είχε ταρακουνήσει αρκετά. Όχι τίποτα άλλο αλλά αν τα πράγματα είχαν εξελιχτεί διαφορετικά ο «Τίγρης», «Διοικητικός Ηγέτης», «εγγυητής» θα είχε χάσει να πάρει την Α.Ε.Κ. ΔΩΡΕΑΝ για ν’ αρχίσει να την ξαναφορτώνει χρέη όπως αποδεικνύεται από τον Ισολογισμό της ης περιόδου 2015-2016. Γι’ αυτά όμως τις επόμενες μέρες.

Από το άρθρο του Γιώργου Αγγέλου θα θέλαμε να σας αφιερώσουμε -έτσι για το ονόρε- την τελευταία του φράση γιατί αν μη τι άλλο δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ρόλο που έπαιξε καθένας απ’ όσους ασχολήθηκαν με την Π.Α.Ε. εκείνη την περίοδο. Στην τελευταία του φράση ο Αγγέλου σημειώνει:

«Αυτοί οι «γραφικοί» όπως τους είχε αποκαλέσει κορυφαίο διοικητικό στέλεχος πριν από μερικούς μήνες, φαίνεται ότι εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα της Π.Α.Ε. απ’ ότι οι μεγαλομέτοχοι

Αυτό αν το σκεφτούμε δεν ήταν (είναι) παράλογο. Γιατί αυτοί οι «γραφικοί» μιλούσαν για Εταιρική Διακυβέρνηση και άλλες τέτοιες «φαιδρότητες», οι οποίες είναι η καθημερινότητα των επιχειρήσεων στο εξωτερικό την στιγμή που τα «διοικητικά στελέχη» της Π.Α.Ε. απλώς κορόιδευαν. Οι «γραφικοί» μιλούσαν την γλώσσα των επιχειρήσεων, ενώ τα «διοικητικά στελέχη» την γλώσσα της λαμογιάς. Όμως επειδή «έχει η ζωή γυρίσματα» μόλις ανέλαβε ο «Διοικητικός Ηγέτης» ο «Κετσέ» και οι συν αυτώ μας ενημέρωσαν περιχαρείς ότι η Α.Ε.Κ. συμμετέχει στο πρόγραμμα ELITE του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (αλήθεια τι προόδους έχει κάνει στο θέμα αυτό η Π.Α.Ε.;) παίρνοντας απ’ αυτό τεχνογνωσία μέρος της οποίας είναι και η Εταιρική Διακυβέρνηση. Αυτά που κορόιδευαν οι ημιμαθείς αθλητικοί συντάκτες (όχι μόνο της Α.Ε.Κ.) πολύ σύντομα θα τα λουστούν. Αλλά είπαμε «έχει η ζωή γυρίσματα».

Για να διαβάσετε το κείμενο του Γιώργου Αγγέλου που αναπαρήγαγε στη στήλη του ο Κετσετζόγλου πατήστε εδώ.

 

09 Γενάρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5709 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥΣ – Ν.2 (ΟΤΑΝ Ο «ΚΕΤΣΕ» ΑΓΧΩΝΟΤΑΝ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΦΘΗΝΑ Η Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΑΘΕΙ)