Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ «ΕΝΙΑΙΑΣ Α.Ε.Κ.» ΑΠΟ ΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. (ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ Α.Ε.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ «ΕΝΙΑΙΑΣ Α.Ε.Κ.» ΑΠΟ ΤΟ Γ.Ε.ΜΗ.
(ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ Α.Ε.)

Το ψάξιμο στους λογαριασμούς του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) των Α.Ε. Της «ενιαίας Α.Ε.Κ.» κάποτε εκτός από τους καρπούς που αποδίδει είναι απόλυτα διαφωτιστική των μεθόδων που ακολουθούνται. Πριν σας ενημερώσουμε για τα ευρήματα μας σας υπενθυμίζουμε ότι στην κατηγορία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ» υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος λογαριασμών Γ.Ε.ΜΗ. που εκτός από τις Α.Ε. της Α.Ε.Κ. φιλοξενεί και τις αντίστοιχες των Γαύρου, Π.Α.Ο. & Π.Α.Ο.Κ.

Ξεκινάμε την ενημέρωση σας από την Κ.Α.Ε. η οποία όπως βλέπετε και εδώ στις 19 Γενάρη που γράφτηκε το κείμενο ΔΕΝ είχε καμία δραστηριότητα που ν’ αφορά το χρονικό σιάστημα από τθς 17 Μάρτη 2015 και μετά. Που θα πάει όμως κάποια στιγμή σύντομα θα πρέπει να δημοσιεύσουν και τους δύο Ισολογισμούς της Κ.Α.Ε. για τις περιόδους 2014-2015 & 2015-2016 για να δούμε και εμείς πόσο σωστά (ή όχι) διοικείται η ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Μπορεί η Κ.Α.Ε. να μην έχει κάτι έτοιμο για δημοσίευση στο Γ.Ε.ΜΗ., αλλά αυτό δεν ισχύει για την Π.Α.Ε. και την AEK FC DEVELOPMENT NETWORK – ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.Κ. Α.Ε.

Η μεν AEK FC DEVELOPMENT NETWORK – ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.Κ. Α.Ε. είχε πολλά να δημοσιεύσει. Παίρνοντας τα με χρονολογική σειρά έχουμε:

  • Αλλαγή διεύθυνσης γραφείων (έδρας) με ημερομηνία 17 Μάρτη 2016, οπότε και μεταφέρεται και αυτή στο κτίριο που στεγάζει την Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ).
  • Αλλαγή σύνθεσης του Δ.Σ. στις 15 Ιούλη 2016 από το οποίο παραιτείται ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και στη θέση του μπαίνει ο Αντώνιος Παυλάκης (βλέπε εδώ), ο οποίος συνεχίζει να είναι υπεύθυνος στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της AEGEAN.
  • Η σύνθεση του Δ.Σ. αλλάζει εκ νέου στις 29 Οκτώβρη 2016, όταν μια Γ.Σ. των μετόχων εκλέγει νέο 4μελές Δ.Σ. από το οποίο απουσιάζει ο Αλέξανδρος Δέδες που μεταπηδά εκείνη την περίοδο στην Ε.Π.Ο. (βλέπε εδώ). Το περίεργο είναι ότι στην ανακοίνωση στο Γ.Ε.ΜΗ. δεν αναφέρεται πουθενά η παράιτηση όπως στην περίπτωση Μιλοβάνοβιτς.
  • Επειδή όμως στην AEK FC DEVELOPMENT NETWORK– ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.Κ. Α.Ε. έχουν λίγους μετόχους που βλέπονται καθημερινά δεν το ‘χουν σε τίποτα κάθε τόσο να κάνουν και μια «αυτόκλητη» (χωρίς δημοσίευση πρόσκλησης) Γ.Σ. Έτσι την 1η Δεκέμβρη 2016 μια νέα Γ.Σ. εκλέγει ένα νέο Δ.Σ. (το ίδιο με το προηγούμενο με την προσθήκη του Μηνά Λυσάνδρου) του οποίου η θητεία λήγει στις 30 Νοέμβρη 2018 (βλέπε εδώ). Προφανώς δεν μπορούσαν να ορίσουν ως μέλος τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Π.Α.Ε. από τις 29 Οκτώβρη. Έπρεπε να περιμένουν έναν ακόμη μήνα. Πιθανόν να φοβούνταν ότι δεν θα τους έκανε και δεν θα τον κράταγε ο Μελισσανίδης. Αλλά είπαμε όλοι οι μέτοχοι της AEK FC DEVELOPMENT NETWORK– ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.Κ. Α.Ε. βλέπονται σε καθημερινή βάση και δεν τους κάνει κόπο να σκαρώσουν μια Γ.Σ. παραπάνω.

Η δε Π.Α.Ε. αποδεικνύεται πιο φειδωλή στις δημοσιεύσεις της στο Γ.Ε.ΜΗ.:

  • Αρχικά στις 30 Ιούνη 2016 τροποποιεί το Καταστατικό της το οποίο και αναρτά στο Γ.Ε.ΜΗ. (βλέπε εδώ). Από αυτό προκύπτει ότι τροποποίησε το άρθρο 7 (Μετοχικό Κεφάλαιο) προκειμένου να περιλάβει την τελευταία Α.Μ.Κ. Όπως διαβάζουμε στις 30 Ιούνη 2016 (οπότε και έληγε η Χρήση 2015-2016) η Π.Α.Ε. μετοχοποίησε καταθέσεις της μεγαλομετόχου της Ε.Φ. ΑΕΚ ύψους 1 εκ. Ευρώ, η οποία έγινε με τον γνωστό τρόπο (βλέπε εδώ). Το οξύμωρο με την Α.Μ.Κ. αυτή είναι ότι πρώτα κατατέθηκε το τροποποιημένο Καταστατικό ενώ εκκρεμεί το Πρακτικό του Δ.Σ. με το οποίο πιστοποιείται η καταβολή του ποσού. Δεδομένου ότι πρόκειται περί μετοχοποίησης χρημάτων που ήδη είχαν κατατεθεί από την Ε.Φ. ΑΕΚ η παράλλειψη μας φαίνεται αδιανόητη, όταν τις δύο προηγούμενες φορές (10 Δεκέβρη 2015 & 22 Φλεβάρη 2016) που έγινε το ίδιο δημοσιεύτηκε σχεδόν ταυτόχρονα και το Πρακτικό της πιστοποίησης καταβολής.
  • Παρακάμπτοντας την δημοσίευση του Ισολογισμού βλέπουμε ότι η επόμενη δημοσίευση έχει ημερομηνία 29 Οκτώβρη 2016 (βλέπε εδώ), όταν εξ’ αιτίας της παραίτησης Δέδε αλλάζει η σύνθεση και η εκπροσώπηση της Π.Α.Ε. Η Π.Α.Ε. όμως σ’ αντίθεση με την AEK FC DEVELOPMENT NETWORK απλά δήλωσε την παραίτηση Δέδε χωρίς να κάνει μια «αυτόκλητη» Γ.Σ. για να ορίσει νέο Δ.Σ. Έτσι το Δ.Σ. για έναν περίπου μήνα παρέμεινε 4μελές από 5μελές που ήταν.
  • Τελευταία δημοσίευση στο Γ.Ε.ΜΗ. είναι η εκλογή νέου Δ.Σ., το οποίο πλέον ανασχηματίζεται πλήρως (βλέπε εδώ). Το νέο Δ.Σ. εκλέχτηκε από μια ακόμη «αυτόκλητη» που έλαβε χώρα (και αυτή όπως και της AEK FC DEVELOPMENT NETWORK) την 1η Δεκέμβρη 2016, αποδεικνύοντας τα μεγάλα οφέλη που παρέχει αφ’ ενός η συστέγαση όλων των σχετικών με την «ενιαία Α.Ε.Κ.» Α.Ε. και αφ’ ετέρου η ύπαρξη ελάχιστων μετόχων. Το νέο Δ.Σ. είναι 7 μελές και εκτός των προηγούμενων τεσσάρων μελών του (Ασλανίδης, Γάντζουλας, Αλεξίου, Μαρινάκης) προστέθηκαν οι Λυσάνδρου ως Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Καϊμακάμης ως Β’ Αντιπρόεδρος και Μπούρας ως Μέλος. Η θητεία του Δ.Σ. είναι μέχρι τις 30 Νοέμβρη 2020.

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω συνεχίζει να υπάρχει κανείς που σοβαρά και πέρα από νομικίστικα επιχειρήματα να υποστηρίζει ότι Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. και AEK FC DEVELOPMENT NETWORK – ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.Κ. Α.Ε. δεν είναι «συγκοινωνούντα δοχεία» και δεν θα έπρεπε να σχηματίζουν «Όμιλο εταιρειών»;

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν από το μέτωπο του Γ.Ε.ΜΗ. 

 

23 Γενάρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5249 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ «ΕΝΙΑΙΑΣ Α.Ε.Κ.» ΑΠΟ ΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. (ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ Α.Ε.)