Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: Απαξίωση Εγκατάλειψη Καταστροφή (Άλλη Εντελώς Κατάσταση;) Β΄ΜΕΡΟΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: Απαξίωση Εγκατάλειψη Καταστροφή
(Άλλη Εντελώς Κατάσταση;) Β΄ΜΕΡΟΣ

 Στο Β' Μέρος ασχολούμαστε με τις παραιτήσεις που υποβλήθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη 29 Μάη (επέτειο της Άλωσης αλλά και της έξωσης από τα γραφεία μας) και τις προεκτάσεις τους. Στο τέλος του άρθρου υπάρχουν 6 υστερόγραφα μεστά σημασίας, όπως επίσης και μία αφιέρωση στα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής.

 

Μέσα σ’ όλα την ίδια ημέρα υπήρξαν τρείς παραιτήσεις:

 • Παραιτήθηκε η Φένια Παπαγεωργίου από τή θέση της στο γυναικείο βόλλεϋ (βλέπε εδώ).
 • Παραιτήθηκε ο Σπύρος Παπαιωάννου από τη θέση του Γενικού Αρχηγού (βλέπε εδώ).
 • Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λαζόπουλος από τη θέση του στο Δ.Σ. του οποίου χρημάτιζε και Α’ Αντιπρόεδρος (βλέπε εδώ).

Αν η παραίτηση της Φένιας είχε να κάνει με την τραγική οικονομική κατάσταση στο γυναικείο βόλλεϋ, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί μετά την αβεβαιότητα της χρηματοδότησης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, οι άλλες δύο παραιτήσεις είναι περισσότερο «ηχηρές» εξαιτίας όχι μόνο των παραιτηθέντων αλλά κυρίως των θέσεων που κατείχαν στην παρούσα διοίκηση.

Ο Σπύρος Παπαιωάννου ως Γενικός Αρχηγός (κάτι σαν Γενικών Καθηκόντων) ήταν σε θέση να βλέπει τα πάντα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Συνεπώς το γεγονός ότι δεν άντεξε άλλο αυτή την κατάσταση τα λέει κατά τη γνώμη μας όλα.

Η παραίτηση του Δημήτρη Λαζόπουλου αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τους εξής 3 παρακάτω λόγους:

 • Χρηματοδοτεί το «μάγκικο» τμήμα του χάντμπολ (που είχε αγοράσει ο «κακός Κουρέπης»), το μέλλον του οποίου θα παρακολουθήσουμε μ’ ενδιαφέρον το προσεχές διάστημα.
 • Ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος του Σωματείου.
 • Καταγγέλει πολύ σοβαρά πράγματα και συγκεκριμένα: «Η παντελής έλλειψη ενημέρωσης και συνεργασίας ανάμεσα μας, καθώς και η «μη απαραίτητη» παρουσία μου σε αποφάσεις που αφορούν την Ερασιτεχνική, μου δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον συμμετοχής σε αυτό που ονειρεύτηκα και σε αυτό που υποσχέθηκα στον κόσμο».

Εμείς θα σταθούμε και θα σχολιάσουμε μόνο τον τελευταίο από τους 3 λόγους. Η καταγγελία για παντελή έλλειψη ενημέρωσης και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της ηγετική ομάδας του Δ.Σ. (Α’ αντιπρόεδρος του ήταν διάολε) αλλά και η «μη απαραίτητη» παρουσία του σε αποφάσεις που αφορούν την Ερασιτεχνική, αποδεικνύουν στον κάθε αντικειμενικό παρατηρητή ότι τις τύχες του Σωματείου μας τις διαχειρίζεται μιά «κλίκα» και όχι το Δ.Σ. του. Για να τις διαχειριζόταν το Δ.Σ. θα έπρεπε αυτό να λειτουργεί κανονικά (να δυνεδριάζει, να συζητά, να λαμβάνει αποφάσεις).

Η έξωση από τα γραφεία μας.

Αν το Δ.Σ. είχε γίνει κανονικά στίς 20 Μάη και δεν είχε αναβληθεί (έγινε τελικά στις 29) θα είχαν προλάβει να συζητήσουν και ενδεχομένως να λάβουν αποφάσεις για το θέμα της καθυστερημένης εξόφλησης των ενοικίων των γραφείων μας. Δεν πρόλαβαν όμως.

Ωστόσο αυτό που θέλουμε να σχολιάσουμε είναι οι επικίνδυνες χαζομάρες που έγραψε ο Κ. Κετσετζόγλου την Κυριακή 1η Ιούνη στα «σφηνάκια» του (βλέπε εδώ), την ίδια μέρα που ως «χαζομπαμπάς» βάπτιζε την κόρη του (να του ζήσει, αλλά μακάρι να είναι τυχερή και να μην πάρει απ’ αυτόν ούτε την ευφυία ούτε την οσφυοκαμψία του). Αντιγράφουμε λοιπόν:

«Με ανύπαρκτα έσοδα από το ποδόσφαιρο, λόγω του ότι δεν υπήρχε ΠΑΕ και 10%, και με συσωρευμένα χρέη σχεδόν δύο ετών στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν φυσικό μόλις ένας δεν τήρησε την υπόσχεση - υποχρέωση του για τα 5 χιλιάρικα στον ιδιοκτήτη να γίνει ότι έγινε».  

Με βάση τα παραπάνω θέσφατα του Καθεστωτικού Υπουργού Ενημέρωσης/Εξημέρωσης ρωτάμε (καλόπιστα εννοείται) τα παρακάτω:

 • Εφόσον δεν υπήρχε Π.Α.Ε. για να παίρνει το Σωματείο το 10% και αφού φέτος το τμήμα του ποδοσφαίρου ήταν ερασιτεχνικό, αυτό σημαίνει ότι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων (κάθε τύπου) πήγαιναν στο Σωματείο. Τί έγιναν τόσα λεφτά;
 • Ποιοί ευθύνονται για τα χρέη 2 ετών; Ονοματίστε τους !
 • Ποιός είχε υποσχεθεί -και δεν τήρησε την υπόσχεση του- να πληρώσει τα χρωστούμενα νοίκια; Τα νοίκια του 2014 θα τα πλήρωνε ο ίδιος ή όλη η διοικούσα ομάδα;

Απο κεί και πέρα –και επειδή δεν περιμένουμε δυστυχώς να μας απαντήσει κάποιος– σημειώνουμε τα εξής:

 • Η χαζομάρα των ανύπαρκτων εσόδων επειδή δεν υπήρχε Π.Α.Ε. είναι τόσο πολύ αυταπόδεικτη που δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό.
 • Αν δυσκολεύονται να βρούν ποιοί ευθύνονται για τα χρέη να τους βοηθήσουμε λίγο. Από τα ιερά βιβλία της Ερασιτεχνικής αντιγράφουμε: «Ο Αλεξίου παρέλαβε από τον Κοτσάτο. Ο Κοτσάτος παρέλαβε από τον Παπαδημητρίου. Ο Παπαδημητρίου παρέλαβε από τον Μιχαήλ. Ο δε Μιχαήλ παρέλαβε από τον Χατζηχρήστο.» φτάνει ή να συνεχίσω την γεννεαλογία;
 • Κώστα (Κετσετζόγλου) και Αλέξη (Αλεξίου), σας το γράφουμε όσο πιο φιλικά γίνεται. Τα χρέη της Ερασιτεχνικής έναντι τρίτων δεν διαχωρίζονται σε αυτά της παρούσας διοίκησης και των προηγουμένων. Είναι ενιαία και αδιαίρετα. Υπάρχει «συνέχεια της διοίκησης». Ούτε καν ο Τσίπρας –αν κάποτε γίνει Πρωθυπουργός– δεν θα τολμήσει να εκστομίσει τις λαλακίες που λέτε στα σοβαρά στους Ευρωπαίους. Αν δεν μας πιστεύετε ρωτήστε και κανένα «κανονικό» δικηγόρο. Αλέξη όταν αυτά που λές στις συνεντεύξεις σου στον Καθεστωτικό Υπουργό Ενημέρωσης/Εξημέρωσης Κ. Κετσετζόγλου τα λες και στην Επιτροπή του Κοινοβουλίου εκτείθεσαι δημοσίως, αλλά και εκθέτεις και τη ρημάδα «Μάνα Α.Ε.Κ.» που την καταντήσατε χειρότερα και από την Ψωροκώσταινα (βλέπε εδώ).

Η θέση μας.

Στο Δ.Σ. υπάρχουν κάποια μέλη που δεν αξίζει να φθείρονται ψυχικά και οικονομικά και ν’ απαξιώνεται το όνομα τους παρατείνοντας τη συμμετοχή τους σ’ αυτό. Θα επιθυμούσαμε να τα φήσουμε στο «απυρόβλητο», αλλά αυτό θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους, αφού η ευθύνη για τη σημερινή κατάντια ανήκει σ’ όλο το όργανο.

Αποδειχτήκατε ανίκανοι.

Είστε πλέον επικίνδυνοι.

Καταφέρατε το «χρίσμα» του «Τίγρη» να το κάνετε «ανάθεμα».

Ωστόσο μη διανοηθείτε να εγκαταλείψετε τις θέσεις σας πρίν να εξοφλήσετε τα πάντα, όπως έχετε υποσχεθεί.

Ανεξάρτητα του για πόσο καιρό θα είσαστε «χρήσιμοι στον Αρχηγό» είστε ήδη ξοφλημένοι.

Για εμάς (που ακόμη δεν σας έχουμε πάρει στο κηνύγι παρ’ όλα αυτά) τα 3 γράμματα της Α.Ε.Κ. δεν σημαίνουν: Απαξίωση Εγκατάλειψη Καταστροφή. Δεν θα ξαναβρείτε τέτοια ευκαιρία να υπηρετήσετε το μεγαλύτερο Σωματείο που υπάρχει, ενα Σωματείο που ιδρύθηκε με πόνο και αίμα από και για Πρόσφυγες.

Αλλάξτε ρότα πρίν είναι πολύ αργά για όλους σας (μας).

 

Υ.Γ.1. Τα σενάρια συνομωσίας που αφορούν τις υποτιθέμενες συμμαχίες των υπεύθυνων του τμήματος Στίβου με τρίτους, όχι μόνο δεν αποσείουν τις ευθύνες του Δ.Σ. από τους ώμους των μελών του –ειδικά της πλειοψηφίας– αλλά δείχνουν και τον βαθμό κόμπλεξ των διοικούντων. Επίσης η εικόνα που προσπάθησε να περάσει ο Αλεξίου για τον Χρ. Πιλάλη αποδεικνύει πόση ενέργεια και χρόνο σπαταλά η ηγετική ομάδα σε «κηνύγι μαγισσών» σκιαμαχώντας με προκάτ εχθρούς. Άσε που αυτή η τακτική δεν περιποιεί τιμή στο Σωματείο μας.

Αν οι έφοροι «τα βγάζουν στη φόρα», μετά από υπομονή αρκετών μηνών η εξήγηση Αλέξη είναι μόνο μία: Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να εκβιάσουν μιά αντίδραση της διοίκησης προκειμένου να δουν αν αξίζει να συνεχίσουν να μοχθούν και να «ματώνουν» για τα τμήματα τους. Το να τα βάζεις μαζί τους γι’ αυτό είναι γνώρισμα μιάς παραπαίουσας και σε σήψη διοίκησης.

Όπως είχαν καταλάβει και οι αρχαίοι: «ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Ω ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΤΟΥΤΩΝ ΟΥΔΕΝ ΕΣΤΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΔΕΟΝΤΩΝ».

Υ.Γ.2. Μετά τον Στίβο και το Σκάκι περνά σε φάση αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης (βλέπε εδώ). Μπορεί ως ιδέα να μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, αλλά από την άλλη δημιουργεί αντικίνητρο στο Δ.Σ. να βρεί λύση (αφού το λύσαν μόνοι τους το πρόβλημα) και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο τμήμα. Δεν θα εκπλαγούμε αν αυτή η Διοίκηση αποφασίσει τα έξοδα κάθε τμήματος να τα καλύπτουν οι γονείς των αθλητών με κριτήριο τις επιτυχίες καθενός τους.

Υ.Γ.3. Αν υποψιαστώ ότι θα πέσετε στην ανάγκη (για να «φιλοξενήσει» την Ερασιτεχνική στην Ν. Φιλαδέλφεια) του ανθρώπου που χάρισε λεφτά στο Σωματείο και τον κατηγορείτε και από πάνω ότι δεν συμμετέχει στα τρέχοντα έξοδα, θα πεθάνωωω που έλεγε κάποτε και ο Λάκης Λαζόπουλος ως χήρα.  

Υ.Γ.4. Για τον Δημήτρη Λαζόπουλο δεν είχαμε ως τώρα μορφώσει γνώμη για την ποιότητα του ως άνθρωπος, παρά μόνο έμμεσα και από δημοσιεύματα. Είχαμε γράψει ένα κομμάτι στο οποίο κρίναμε την επιχειρηματική του συμπεριφορά σε συνάρτηση με την παράλληλη χρηματοδότηση του χάντμπολ (βλέπε εδώ). Επιχειρηματικά δεν είναι ούτε καλύτερος ούτε και χειρότερος απ’ όσο είναι για παράδειγμα κόμμα που συντηρεί ραδιοφωνικό σταθμό και πληρώνει τους εργαζόμενους με «μαύρα» γιατί αλλιώς κάποιοι με θέσεις στο Δημόσιο δεν θα μπορούσαν να δουλεύουν παράλληλα σε αυτόν.

Η επιστολή της παραίτησης του δείχνει πώς προσωπικά τουλάχιστον έχει σωστό κριτήριο, θέλει να συμμετέχει ουσιαστικά και δεν «κάνει τα πάντα για την καρέκλα». Δυστυχώς ή ευτυχώς η παραίτηση του (μαζί με τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτή) θ’ αποτελεί το μέτρο σύγκρισης για όσους μέχρι τώρα ήταν «διακοσμητικοί» σ’ αυτό το Δ.Σ. και παραμένουν ακόμη μέλη, αφού απ’ ότι φαίνεται μόνο ο Πρόεδρος άλλαξε και όχι ο τρόπος άσκησης της εξουσίας (φωτισμένη δεσποτεία).  

Υ.Γ.5. Προς συναλλασσομένους με την Ερασιτεχνική γενικώς (εργαζόμενους, παίκτες κ.λπ.): Αν δεν διεκδικήσετε τα διακαιώματα σας, τίποτα δεν θ’ αλλάξει και κανείς δεν θα σας σεβαστεί. Αν χρειαστείτε βοήθεια, υπάρχουν αρκετά άτομα που προθύμως θα σας βοηθούσαν. Απαραίτητη όμως προϋπόυθεση είναι να βρείτε πρώτα εσείς την δύναμη ν’ αντισταθείτε και να διεκδικήσετε, αλλιώς...

Υ.Γ.6. «Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ». ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ (ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ») ΣΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ.

 

Αφιερώνουμε στα 14/15 (πλειοψηφούσα παράταξη) του Δ.Σ. αυτό εδώ το σχόλιο χωρίς άλλα λόγια από εμάς...

 

ΤΕΛΟΣ Β' ΜΕΡΟΥΣ
05 Ιούνη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 7051 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: Απαξίωση Εγκατάλειψη Καταστροφή (Άλλη Εντελώς Κατάσταση;) Β΄ΜΕΡΟΣ