Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΕΓΗ, ΟΜΑΔΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΕΙ; (ΓΑΛΑΤΣΙ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ, ΤΕΝΙΣ ΚΑΙ ΤΕΖΑ ΤΑ «ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΕΓΗ, ΟΜΑΔΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΕΙ;
(ΓΑΛΑΤΣΙ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ, ΤΕΝΙΣ ΚΑΙ ΤΕΖΑ ΤΑ «ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ»)

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποια διαιτητικά σφυρίγματα για να κρυφτεί (ακόμα μια φορά) η πραγματικότητα. Τα οποία διαιτητικά σφυρίγματα αν έμπαινε μια βολή παραπάνω ή αν ευστοχούσε ο Ούκιτς θα ήταν μια απλή αναφορά στο ρεπορτάζ του αγώνα. Και όπως γίνεται μετά από ήττες σε ντέρμπι διέρρευσε η νέα επιλογή για έδρα της ομάδας. Μετά το Γαλάτσι και το Ποδηλατοδρόμιο (το οποίο γρήγορα και άδοξα μας τελείωσε πριν καν αρχίσει) ήρθε η ώρα του γηπέδου τένις στο Ο.Α.Κ.Α. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μην απομακρυνόμαστε και πολύ από την ποδοσφαιρική έδρα μας για τα επόμενα 20 χρόνια.

Αν δε προσθέσεις και την εμπορική αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων πέριξ των γηπέδων, τότε μιλάμε για πραγματικό τζάκ-ποτ. Ωστόσο η ιστορία του γηπέδου της μπασκετικής ομάδας είναι μια πολύ διδακτική ιστορία. Εκτός από τις περιπέτειες του Κλειστού Γαλατσίου (για τις οποίες πρόσφατα ενοχοποιήθηκε το Τμήμα Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) και στο οποίο είχαμε αναφερθεί σε τρία κείμενα μας (βλέπε εδώ, εδώ & εδώ), είχαμε και την προφανή χαζομάρα με το Ποδηλατοδρόμιο.

Πιο κακοστημένη ιστορία από αυτή σπανίως βλέπουμε. Μοιάζει σαν να την (δια)χειρίστηκε προσωπικά ο ίδιος ο Αλεξίου. Το χειρότερο είναι πως εκτός από την μπασκετική Α.Ε.Κ. ξεφτιλίστηκε πλήθος κόσμου. Δεν μιλάμε για τους –ΟΓΛΟΥ (αυτοί έχουν αναπτύξει αντισώματα στην ξεφτίλα). Αναφερόμαστε στα «γιουσουφάκια» πολυτελείας, τα οποία ακόμη και αν έχουν καλύτερη φήμη από τους –ΟΓΛΟΥ, ωστόσο συνωστίζονται και αυτοί στους ίδιους προθαλάμους προκειμένου να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους στα ίδια αφεντικά.

Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από αυτό το κείμενο, το οποίο είχαμε μεταξύ άλλων σχολιάσει σ’ αυτό το κείμενο μας. Το κείμενο αυτό αποδεικνύει ότι –ΟΓΛΟΥ υπάρχουν παντού (άλλωστε ο συγκεκριμένος δουλεύει μ’ έναν απ’ αυτούς στην ίδια ραδιοφωνική συχνότητα). Μπορεί να εκφράζονται με μεγαλύτερο λεξιλόγιο και καλύτερο τρόπο, αλλά το ύφος είναι το ίδιο. Κατηγορούν, «βγάζουν στη σέντρα», στοχοποιούν και τελικά κάνουν «ήρωες» μέσω της συμπεριφοράς αυτής όσους βάζουν στο στόχαστρο τους.

Δεν αναφέρομαι καν στα κείμενα με τα οποία το ΑΕΚ365 είχε αντιμετωπίσει την Αυλωνίτου και την τοποθέτηση της για το Ποδηλατοδρόμιο. Ούτε χρειάζεται να σας υπενθυμίσω τι είχαν γράψει για την πρόταση της σχετικά με το γήπεδο τένις του Ο.Α.Κ.Α. Μια πρόταση που η ίδια η Α.Ε.Κ. μας ενημερώνει -σήμερα- ότι όχι μόνο έχει αποδεχτεί πλήρως, αλλά και ότι κινείται με γοργούς ρυθμούς να κάνει πράξη. Τώρα προφανώς ο Τομέας Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (ο οποίος καθοδηγείται από την Αυλωνίτου;) δεν είναι εμπόδιο για το γήπεδο τένις. Άλλωστε αυτό ήταν πρόταση της ίδιας της Αυλωνίτου (η οποία για τον Βέργη εκπροσωπεί όλο τον Τομέα).

Για εμάς τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν (είτε μόνα τους είτε συνδυαστικά):

  • Είτε ο Τομέας Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει καθαρότερη ματιά από την Α.Ε.Κ. και κατάλαβε από την αρχή ποια ήταν η καλύτερη λύση.
  • Είτε με μαεστρία καθοδήγησε την Α.Ε.Κ. στην επιλογή του γηπέδου τένις. Μια επιλογή με προφανές «ταξικό πρόσημο» αφού το τένις είναι το άθλημα των πλουσίων. Και δεδομένου ότι η Αυλωνίτου δεν μπορεί χωρίς Επανάσταση (που για την ώρα δεν προβλέπεται καθώς «οι συνθήκες δεν είναι επαναστατικές») να βάλει στο χέρι το «Πολιτεία tennis club», το ότι θα σβήσει από τον χάρτη το γήπεδο τένις του Ο.Α.Κ.Α. είναι γι’ αυτή μια κάποια ικανοποίηση.
  • Είτε -μετά το κείμενο του Βέργη- τρόμαξαν ο Τομέας Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η Αυλωνίτου, με την τελευταία να πέφτει στα πόδια του Αγγελόπουλου και να τον παρακαλά να δεχτεί ως έδρα το γήπεδο του τένις.

Έτσι τις επόμενες μέρες περιμένουμε την κωλοτούμπα («κυβίστηση» στα Ελληνικά) τόσο των επώνυμων όσο και των ανώνυμων «γιουσουφιών». Συνεπώς μη παραξενευτείτε αν από δώ και πέρα αποθεώνεται η Αυλωνίτου. Αναλόγως δε και της συνεισφοράς της στην προσπάθεια να βρεί η μπασκετική Α.Ε.Κ. έδρα μπορεί να μπει ο Αγγελόπουλος στον πειρασμό να ονομάσει το γήπεδο «ARENA AYLONITOU».

Κλείνοντας σχετικά με το γηπεδικό υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα και έχει σχέση με το ποιος αναλαμβάνει τα έργα της ανακατασκευής, και ποιος (προφανώς ο ίδιος) συμβάλλεται με το Δημόσιο). Καλό θα ήταν η όλη δουλειά να γίνει με τον πλέον απλό και διαφανή τρόπο και όχι όπως στην περίπτωση της Π.Α.Ε. με την «AEK FC DEVELOPMENT NETWORK ΥΠΟΔΟΜΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.», που ένας υπάλληλος του Μελισσανίδη με 24.000 Ευρώ Μ.Κ. έστησε μια Α.Ε. που εκμεταλλεύεται το δίκτυο των Ακαδημιών και πουλά ηλεκτρονικά προϊόντα με το σήμα της Α.Ε.Κ.

Βέβαια το γήπεδο είναι το περιτύλιγμα. Το περιεχόμενο είναι η ομάδα. Και ενώ ούτε ο Π.Α.Ο. έχει δικό του γήπεδο, έχει ωστόσο καταφέρει να κάνει μια μεγάλη συλλογή από κούπες κάθε είδους. Οπότε καλά τα σχέδια για το γήπεδο, αλλά αυτά με κανένα τρόπο δεν γίνεται να κρύψουν την ανάγκη για σωστές μεταγραφές παικτών και προπονητή. Μεταγραφές που θ’ αποδεικνύουν ότι η Α.Ε.Κ. δεν πάει μόνο για την 3η θέση, δηλαδή 1η στο «Πρωτάθλημα των υπολοίπων». Γι’ αυτό όμως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα και τότε θα κρίνουμε. Ευτυχώς πάντως που δεν παίζουν μπάσκετ τα μπάτζετ και που ο Αλιατάς και οι «πουθενάδες» δεν έχουν δίκιο.

 

Υ.Γ.1. Επειδή κάποιοι μπορεί να μπερδευτούν να δηλώσω ότι την πλειοψηφία των ΣΥ.ΡΙΖ.Αίων (συμπεριλαμβανομένης και της Αυλωνίτου) δεν θέλω ούτε να τους βλέπω. Ωστόσο επειδή θέλω να είμαι δίκαιος δεν μπορώ να μην γράψω όσα έγραψα παραπάνω. Χειρότερο από το να παραδέχεσαι ότι κάποιος που δεν εκτιμάς μπορεί να έχει δίκιο, είναι το να διαπιστώνεις πόσο ηλιθιωδώς και με μικροπρέπεια άνθρωποι που εκπροσωπούν έστω και έμμεσα την Α.Ε.Κ. χειρίστηκαν τόσο σοβαρά ζητήματα. Κρίμα για την Α.Ε.Κ. που όχι μόνο τους ανέχεται, αλλά τους χρησιμοποιεί κιόλας…

Υ.Γ.2. Μεταφέρω ακέραιο το ερώτημα αναγνώστη:

«Ποιό από τα δύο θα γίνει πρώτο; Θ' αποκτήσει η μπασκετική Α.Ε.Κ. δική της έδρα ή θα δημοσιεύσει του Ισολογισμούς για τις χρήσεις 2014-2015 & 2015-2016;».

Προσωπικά δεν έχω απάντηση. Εδώ μια φορά πήγαν να δημοσιεύσουν τον Ισολογισμό του 2014-2015 και τους τον απέρριψε το Γ.Ε.ΜΗ. Οπότε...

Υ.Γ.3. Τελικά σε όλα τα σχέδια για κλειστό μπάσκετ (από τον «δεύτερο νόμο Γρανίτσα» ως το Ποδηλατοδρόμιο και το γήπεδο τένις) γίνεται λόγος για χωρητικότητα έως 8.000 θέσεις, το οποίο και είχαμε σχολιάσει εδώ. Είναι λοιπόν για τους διοικούντες αυτό το «ταβάνι» της μπασκετικής Α.Ε.Κ.;

 

28 Μάρτη 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 4476 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΕΓΗ, ΟΜΑΔΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΕΙ; (ΓΑΛΑΤΣΙ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ, ΤΕΝΙΣ ΚΑΙ ΤΕΖΑ ΤΑ «ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ»)