Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΑΣ – ΜΕΡΟΣ Ε’. (ΟΤΑΝ ΟΙ «ΕΛΕΓΚΤΕΣ» ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΑΣ – ΜΕΡΟΣ Ε’.
(ΟΤΑΝ ΟΙ «ΕΛΕΓΚΤΕΣ» ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ»)

ΜΕΡΟΣ Α’ΜΕΡΟΣ Β’ΜΕΡΟΣ Γ’ΜΕΡΟΣ Δ’

Στα προηγούμενα τέσσερα κείμενα της σειράς αυτής είχαμε ασχοληθεί κατά σειρά με την Αθλητική Ηγεσία (Μέρος Α’), με τους «παράγοντες» (Ιδιοκτήτες) των ομάδων (Μέρος Β’), με τους διοργανωτές (Μέρος Γ’) και τους χορηγούς του (Μέρος Δ’). απομένει ν’ ασχοληθούμε με τους δημοσιογράφους και τους οπαδούς. Οι μόνοι με τους οποίους ΔΕΝ έχει νόημα ν’ ασχοληθούμε είναι οι παίκτες∙ και αυτό γιατί οι παίκτες όπως και κάθε άλλος εργαζόμενος συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται επειδή μπορούν να το κάνουν (τους παίρνει). Επιπλέον όταν όλοι οι τριγύρω είναι στην κατάσταση που είναι θα ήταν «άδικό» και υπερβολικό να περιμένουμε απ’ αυτούς να γίνουν καλύτεροι. Άλλωστε αρκετοί απ’ αυτούς καθώς ξεκινούν επαγγελματική σταδιοδρομία σε «μεγάλες ομάδες» από την εφηβεία τις έχουν σαν «δεύτερο σπίτι τους», οπότε αν οι ομάδες ΔΕΝ γίνουν καλύτερες ούτε αυτοί θα έχουν καμιά ελπίδα να γίνουν.

Οι δημοσιογράφοι είναι (ή τουλάχιστον έτσι ήταν στο παρελθόν) μια ειδική κατηγορία «δημόσιων λειτουργών» γιατί δουλειά τους (λειτούργημα το έλεγαν παληά καθώς ήταν κακοπληρωμένοι οι περισσότεροι) ήταν η ανάδειξη των «κακώς κειμένων». Φυσικά, ανέκαθεν υπήρχαν μεταξύ τους αυτοί που χρησιμοποιούσαν την δύναμη της πένας τους (και τώρα του πληκτρολογίου) για να εκβιάζουν και να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια μισθώνοντας κάθε φορά τις υπηρεσίες τους στον υψηλότερο πλειοδότη. Θα ήταν λάθος να θεωρήσουμε ότι υπάρχουν διαφορετικής ποιότητας δημοσιογράφοι ανάλογα με το αντικείμενο που καλύπτουν. Θα ήταν σαν να λέμε ότι κάποια επαγγέλματα (ή ειδικότητες) μένουν ανεπηρέαστα από την σαπίλα που υπάρχει τριγύρω. Έτσι κι αλλιώς κάτι τέτοιο ούτε οι ίδιοι τολμούν να το ισχυριστούν, οπότε γιατί να το κάνουμε εμείς;  

Το ζήτημα μπλέκει όταν από καιρού εις καιρόν και πάντα κάτω από την πίεση της επικαιρότητας ΔΕΝ έχουν πρόβλημα ν’ αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους για την δημιουργηθείσα κατάσταση στον τομέα τους. Ακόμη και αν η ανάληψη από μέρους τους των «ευθυνών στον βαθμό που τους αναλογεί» ήταν προσχηματική, αυτό όχι  μόνο ΔΕΝ αλλάζει το ζήτημα αλλά το μεγεθύνει κιόλας.

Όταν ένας δημοσιογράφος αναγνωρίζει ότι έχει μερίδιο ευθύνης για μια διαμορφωμένη κατάσταση ταυτόχρονα κάνει δύο πράγματα:

  • Απολογείται ζητώντας συγγνώμη για τα πεπραγμένα του &
  • δεσμεύεται (άσχετα αν τελικά τηρήσει την δέσμευση του) να μην επαναλάβει τα ίδια.

Αν η αναγνώριση της ευθύνης του είναι προσχηματική, τότε το ζήτημα μεγεθύνεται καθώς ο δημοσιογράφος μας ΔΕΝ κάνει τίποτα άλλο από το να κοροϊδεύει όσους τον διαβάζουν. Βέβαια, η τέτοιου είδους κοροϊδία θα είναι τελικά σύντομη καθώς μετά από λίγο ο υπόλοιπος κόσμος θα γνωρίζει αν αυτός το εννοούσε ή όχι. Κάθε φορά που επαναλαμβάνεται κείμενο του ίδιου τύπου μειώνεται λίγο-λίγο η συνολική αξιοπιστία τους.

Σήμερα έχω επιλέξει 2+1 κείμενα που γράφτηκαν μετά τον 5ο τελικό ένα «σημείωμα σύνταξης» και τ’ άλλα δύο από δημοσιογράφους (εκ των οποίων ο ένας καθαρά «μπασκετικός») και τα οποία αξίζουν παραπάνω από μια ανάγνωση. Το ζήτημα όμως μ’ αυτά τα κείμενα ΔΕΝ είναι ούτε να μας ενημερώσουν ούτε να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα. Το ζήτημα είδικά με το πρώτο είναι η ανάληψη από μεριάς του δημοσιογράφου των ευθυνών που έχει ο ίδιος και οι συνάδελφοι του για όσα έγιναν (και παγίως γίνονται) στους αγώνες μεταξύ Π.Α.Ο. & Γαύρου. Αν νιώθει ενοχές σημαίνει ότι νιώθει και υπεύθυνος. Προφανώς νιώθει υπεύθυνος είτε γιατί ΔΕΝ κατήγγειλε στο παρελθόν με τον τρόπο που έπρεπε ανάλογες συμπεριφορές, είτε γιατί λιβάνιζε τις διοικήσεις/ιδιοκτησίες και των δύο Κ.Α.Ε./Π.Α.Ε.

Η αναφορά στα συγκεκριμένα κείμενα γίνεται επειδή τα επεισόδια στο μπάσκετ είναι τα πλέον πρόσφατα. Ωστόσο, επειδή το καραγκιοζιλίκι στο μπάσκετ είναι μόνιμο και την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι διοικήσεις/ιδιοκτησίες των Π.Α.Ο. & Γαύρου, θα επανέλθω με ξεχωριστό κείμενο.  

Πρώτο παρατίθεται το κείμενο του Αλέξανδρου Σόμογλου με τίτλο «Είμαστε όλοι ανθρωπάκια, παραδομένα στο φόβο και τους κάφρους!».  

Επόμενο είναι ένα μικρό κείμενο με την υπογραφή SDNA Newsroom και τίτλο «Επιλογή Αγγελόπουλων η παράδοση του ΣΕΦ στους χούλιγκαν!».

Τελευταίο το κείμενο του Θανάση Ασπρούλια με τίτλο «Η εποποιία, οι ευθύνες και η αποστροφή!». Το συγκεκριμένο (αν και είναι αυτό που λέμε «σεντόνι») αξίζει τόσο για την μπασκετική ανάλυση όσο και για όσα σούρνει και στις δύο διοικήσεις/ιδιοκτησίες. Αν στο τέλος τα έσουρνε και στην Αθλητική Ηγεσία που κάθεται και τους ανέχεται θα ήταν πλήρες και θ’ αποτελούσε μνημείο δημοσιογραφίας. Και έτσι όμως είναι ότι πρέπει, ειδικά για όσους θεοποιούν τις εκάστοτε διοικήσεις/ιδιοκτησίες βάζοντας τα πρόσωπα μπροστά και πάνω από τους συλλόγους («βάζοντας το κάρο μπροστά απ’ το άλογο»).

Το γεγονός, όμως, ότι κάποιοι αναγνωρίζουν (προσχηματικά ή όχι θα το δείξει η συνέχεια) τις προσωπικές τους ευθύνες ΔΕΝ σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους το κάνουν. Αντίθετα κάποιοι ΔΕΝ έχουν θέμα ν’ αποθεώνουν τον εκάστοτε ιδιοκτήτη γράφοντας αρλούμπες οι οποίες ακόμη και αν ίσχυαν ΔΕΝ θα επηρέαζαν τίποτα και κανέναν.

Ακολουθούν τρία κείμενα τα οποία είναι ενδεικτικά των υπηρεσιών που προσφέρουν σήμερα οι «δημοσιογράφοι», οι οποίοι για χάρη της «δικαιοσύνης» ΔΕΝ κολώνουν να τα βάλουν μ’ όλους ρίχνοντας «φαρμακερά βέλη» και γράφοντας υπονοούμενα, τα οποία αν η Κοινωνία μας ΔΕΝ ήταν τόσο διεφθαρμένη θα ΕΠΡΕΠΕ να προκαλέσουν ΣΕΙΣΜΟ.

Πρώτο στη σειρά το κείμενο του Κώστα Βασιλόπουλου με τίτλο «Νομίζεις ότι ενημερώνεσαι κορόιδο Έλληνα;». Προφανώς ο Βασιλόπουλος θεωρεί πως «ΟΧΙ» αλλιώς ΔΕΝ θα το έγραφε. Το κείμενο αφορά την μη παρουσίαση από τα Μ.Μ.Ε. (ειδικά τα ηλεκτρονικά) της είδησης σχετικά με την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία του Μαρινάκη προκειμένου να λάβουν (αν υπάρχουν) τα παραστατικά που αφορούν πληρωμή για μεταφορές του NOOR 1. Εφ’ όσον η είδηση γενικότερα ΔΕΝ αναπαρήχθη ο Κ. Βασιλόπουλος καταλήγει ότι ο Έλληνας είναι κορόιδο αν θεωρεί ότι ενημερώνεται.

Στο ίδιο κείμενο ο Βασιλόπουλος αναφέρεται στην μεροληπτική (τουλάχιστον) παρουσίαση της είδησης Ουκρανικού πλοίου με λαθραία(;) τσιγάρα στην οποία έγινε προσπάθεια να εμπλακεί και η (πλέον) συμφερόντων Σαββίδη Σ.Ε.Κ.Α.Π. Για τον βασιλόπουλο είναι προφανές ότι Μαρινάκης-Αλαφούζος τα έχουν βρεί και γι’ αυτό τα Μ.Μ.Ε. ιδιοκτησίας Αλαφούζου ΔΕΝ ανέφεραν τίποτα για την έφοδο.

Προφανώς έτσι είναι αν έτσι νομίζετε που θα έλεγε και ο Πιραντέλλο. Για τον Κ. Βασιλόπουλο -όπως και για οποιονδήποτε άλλο στη θέση του- ΔΕΝ έχει σημασία αν πέραν του ότι κάποιοι μπήκαν σε κάποια γραφεία και έψαξαν κάποια χαρτιά ΔΕΝ υπάρχει άλλη ενημέρωση (ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να υπάρχει, εφ’ όσον η έρευνα είναι μυστική). Άλλωστε και το SDNA (βλέπε εδώ) στο οποίο αρθρογραφεί ΔΕΝ έγραψε ονόματα, αν και κάποιοι άλλοι τόλμησαν. Πάντως απ’ ότι φαίνεται το κείμενο γράφτηκε ΜΟΝΟ για να συμψηφήσει (γιατί άραγε) την είδηση για την έφοδο μ’ αυτή για το Ουκρανικό πλοίο. Στο κάτω-κάτω όπως φαίνεται από αυτή την ανάρτηση πηγή της είδησης είναι τα METROSPORT & METROPOLIS 95,5 μέσα τα οποία παγίως φιλοξενεί στις εκπομπές του ο Κυριάκος Θωμαΐδης, ο οποίος έχει άλλωστε αναφερθεί πολλές φορές στο ίδιο ζήτημα.

Το δεύτερο κείμενο με τίτλο «Ας δικαστεί πρώτα η ενημέρωση» έχει την υπογραφή του Σταύρου Κόλκα και αφορά το ίδιο θέμα. Προσωπικά μου θύμισε την συγκινητική ερμηνεία του Νίκου Κούρκουλου στην ταινία «Η Δίκη των Δικαστών» σε σκηνοθεσία Πάνου Γλυκοφρύδη.

Τελυταίο άφησα το κείμενο του Μάριου Τριβιζά με τίτλο «Επέμεινε να αποδείξει ότι “είναι αυτός”». Παρ’ ότι η «πένα» του Μάριου έχει προοπτική ωστόσο όσο συνεχίζει στον δρόμο (αν και το κάνει με μεγαλύτερη προσοχή) του «λιβανωτού» δεν θα ξεχωρίσει ποτέ από τον σωρό. Το ποιός είναι ο Μελισσανίδης το γνωρίζουν καλά όσοι τον έζησαν την πρώτη του περίοδο στην Α.Ε.Κ. Μένει να τον μάθουν και οι νεότεροι. Ωστόσο, ο Μάριος -αν και πιθανότατα λόγω ηλικίας δεν το καταλαβαίνει-έχει δίκιο να βάζει αυτό τον τίτλο στο κείμενο του. Γιατί αν το ζήτημα του γηπέδου έχει βαλτώσει για μια τετραετία τώρα αυτό συμβαίνει γιατί ο Μελισσανίδης έχει βαλθεί ν’ αποδείξει σ’ όλους σας ότι ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΚΟΛΑΤΖΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ Η «ΜΑΝΑ Α.Ε.Κ.» ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ.

 

21 Ιούνη 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 2769 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΑΣ – ΜΕΡΟΣ Ε’. (ΟΤΑΝ ΟΙ «ΕΛΕΓΚΤΕΣ» ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ»)