Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ» (ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ»
(ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ)

Οι δύο τελευταίες μέρες των καλοκαιρινών μεταγραφών είναι η περίοδος που οι Αγγλικές ομάδες δίνουν παραδοσιακά ένα επικοινωνιακό σόου προκειμένου να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους όσο περισσότερο γίνεται. Φέτος περισσότερο από ποτέ αυτό ισχύει και για τις δικές μας ομάδες, οι οποίες περίμεναν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου για να κάνουν όλα αυτά που θα έπρεπε να έχουν υπό κανονικές συνθήκες (αν είχαν τα λεφτά) κάνει. Τόσο οι προσθήκες όσο και οι αφαιρέσεις που έγιναν ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμες και σημαντικές. Μένει να δούμε αν είναι και «ποιοτικές».

Η ομαδάρα μας κατάφερε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να πάρει (αλλά κυτρίως ν’ απαλλαγεί) αυτούς που διέρρεε ότι ήθελε. Με μόνη εξαίρεση τον Γιόχανσον υποτίθεται ότι η Α.Ε.Κ. πέτυχε να ενισχυθεί σημαντικά. Βέβαια, αυτό στην θεωρία καθώς αυτό πρέπει να πιστοποιηθεί και στο γήπεδο.

Πρέπει, ωστόσο, να παραδεχτούμε πως από οικονομικής άποψης -ειδικά σε σχέση με την οικονομική του κατάσταση- κερδισμένος βγήκε ο Π.Α.Ο. Σε κάθε περίπτωση η ενίσχυση των «τεσσάρων μεγάλων» τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών ήταν τέτοια που μας έκανε ν’ αναρωτιόμαστε:

«Γιατί να μην αρχίζει το Πρωτάθλημα στα μέσα Σεπτέμβρη, έτσι ώστε να προλαβαίνουν οι νέες προσθήκες να κάνουν και προετοιμασία;».

Ειδικότερα για την ομάδα μας πρέπει να γίνουν δύο σχόλια.

Το πρώτο έχει να κάνει με την επιστροφή δύο παικτών. Ο ένας είναι ο Αραούχο, στα πόδια του οποίου η ομάδα έχει αποθέσει τις ελπίδες της για την επίθεση. Ο άλλος είναι ο Κονέ, ένας παίκτης για τα πόδια του οποίου η Α.Ε.Κ. του Ντέμη είχε άγρια κοντραριστεί με τον Γαύρο.

Για όσους δεν θυμούνται να σημειώσουμε πως ο Κονέ προέρχεται από τις ακαδημίες του Ρέντη και πως ο Γαύρος είχε προσφύγει σε βάρος της Α.Ε.Κ. διεκδικώντας τα «τροφεία». Τελικά η Α.Ε.Κ. δικαιώθηκε στην κόντρα της με την ομάδα του Λιμανιού, χωρίς δε να καταφέρει να πάρει κάτι σημαντικό από τον παίκτη, τον οποίο άφησε να βρεί αλλού το μέλλον του. Ένα μέλλον το οποίο δεν έχει εξελιχθεί όπως είχε αρχικά προβλεφθεί απ’ όσους τον είχαν αξιολογήσει σαν ένα πολύ μεγάλο ταλέντο.

Το δεύτερο σχόλιο έχει να κάνει με τον οποίο σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την Α.Ε.Κ. απορρίφθηκε η αυτοπρόταση του Ταξιάρχη Φούντα να επιστρέψει στην ομάδα. Υποτίθεται ότι ο Μελισσανίδης απέρριψε την αυτοπρόταση του Φούντα επικαλούμενος την «αξιοπρέπεια του συλλόγου». Δεν τον απέρριψε (ως ουσιαστικός Ιδιοκτήτης) επειδή από αγωνιστικής άποψης δεν έκανε (πιθανότατα μην μπήκε στην ουσία), αλλά επειδή η επιστροφή του θα έκανε κακό στην «αξιοπρέπεια του συλλόγου».

Στην περίπτωση που τα πράγματα έγιναν όντως έτσι προκύπτει ότι στην Π.Α.Ε. κρίνουν με διαφορετικά «μέτρα και σταθμά» τις περιπτώσεις παικτών και όλων των υπολοίπων (π.χ. στελεχών, ιδιοκτητών κ.α.). Όχι ότι κάτι τέτοιο μας ξενίζει. Κάθε άλλο. Απλά ΔΕΝ χρειάζεται (και ΔΕΝ πρέπει) να το φωνάζουμε πόσο ελαστική είναι η κρίση μας αναλόγως της περίπτωσης γιατί θα μας πάρουν χαμπάρι. Έτσι;

Υ.Γ. Επειδή δεν είμαστε κακεντρεχείς ΔΕΝ πιστεύουμε αυτό που ακούστηκε, ότι δηλαδή αιτία της απόρριψης της αυτοπρότασης του Φούντα ήταν ότι αυτός ήταν «ελεύθερος» και πως κανείς ΔΕΝ θα έβγαζε λεφτά από την επιστροφή του.    

 

01 Σεπτέμβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3935 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ» (ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ)