Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ» ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ (ΠΕΡΙ Μ.Μ.Ε. & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΕΝΙΚΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ» ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ
(ΠΕΡΙ Μ.Μ.Ε. & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΕΝΙΚΑ)

Όσοι θυμάστε την αποδεικτική διαδικασία στα Μαθηματικά (συμπεριλαμβανομένης και της Γεωμετρίας) γνωρίζετε πως προκειμένου ν’ αποδείξουμε το ζητούμενο καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να το πετύχουμε βάσει όσων ξέραμε πως ήδη ισχύουν. Τα φέρναμε από ‘δω, τα φέρναμε από κει προκειμένου τελικά με απόλυτα λογικές προτάσεις (συλλογισμούς) να καταλήξουμε στο ζητούμενο. Το ακριβώς ανάποδο κάνουν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες «αρθρογράφοι» στο διαδίκτυο αλλά και τις εφημερίδες. Άλλοι απ’ αυτούς το κάνουν εργολαβικά (για το «ζην») και άλλοι ερασιτεχνικά (γιατί θέλουν να εκφράσουν τον θαυμασμό και την υποστήριξη τους προς κάποιον (ο οποίος πάντα βάλλεται αδίκως). Όπως θα θυμάστε όμως ΔΕΝ ίσχυε πάντα η αντίστροφη απόδειξη στα θεωρήματα. Σε κάποια ΔΕΝ μπορούσες να καταλήξεις ξεκινώντας από το προηγούμενο συμπέρασμα στην αρχική υπόθεση.

Έτσι και με τους αρθρογράφους μας, των οποίων η δουλειά είναι πάντα να βρίσκουν αν όχι «αποδείξεις» τουλάχιστον «ενδείξεις» με τις οποίες ν’ αποδεικνύεται ο αρχικός συλλογισμός τους. Στο κάτω-κάτω όλο αυτό το κάνουν εν μέρει γιατί πρέπει να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντα, αλλά αυτό ΔΕΝ θα μπορούσαν να το κάνουν αν δεν πίστευαν ότι κάνουν το «σωστό». Στην βάση αυτής της διαδικασίας ΔΕΝ βρίσκεται η Λογική. Κάθε άλλο μάλιστα. Στην βάση αυτής της διαδικασίας βρίσκεται το «απόλυτο κακό», το οποίο ενσαρκώνεται είτε σ’ ένα πρόσωπο, είτε σε μια ομάδα-εταιρεία (με την γενικότερη έννοια).

Για παράδειγμα έχουμε διαβάσει πάμπολα κείμενα με τα οποία επιχειρείται ν’ αποδειχθεί ότι ο Αλαφούζος (και άρα ο Π.Α.Ο. του οποίου είναι ιδιοκτήτης) συμπλέει με τον Μαρινάκη (και άρα τον Γαύρο). Συνεπώς, το συμπέρασμα είναι πως ο Π.Α.Ο. έχει μεταβληθεί σε «παράρτημα» του Γαύρου (με ότι κι αν σημαίνει αυτό). Δεδομένης της «κάθαρσης» που συντελείται αυτή η επιλογή ήταν τουλάχιστον «λανθασμένη». Επιπλέον η «σύμπλευση» αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι κατευθυνόμενες μέσω non paper από την Διοίκηση/Ιδιοκτησία του Γαύρου εφημερίδες υποστηρίζουν ότι η νέα Διοίκηση της Διαιτησίας αδικεί σφόδρα το «τριφύλλι».

Αποφεύγοντας την συζήτηση για το πώς έφτασε εδώ ο ποδοσφαιρικός Π.Α.Ο. ας δούμε λογικά τι στην ευχή μπορεί να σημαίνουν όλα τα προηγούμενα. Ξέρουμε, πλέον, ότι ο Αλαφούζος συζητά (διάβαζε «διαπραγματεύεται») με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τουλάχιστον 3 μήνες. Συνεπώς η απόφαση του να φύγει από τον Π.Α.Ο. χρονολογείται ήδη από την εποχή των επεισοδίων στο Π.Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ. και την τιμωρία του Μπέρκ και της ομάδας. Είναι λογικό ότι ΔΕΝ ανακοινώθηκε αυτή η απόφαση από τότε, όπως επίσης είναι λογικό ο Αλαφούζος να θεώρησε εαυτόν «αποδεσμευμένο» από την Π.Α.Ε. και άρα «ελεύθερο» να επιλέξει τις νέες επαγγελματικές του συνεργασίες (με ότι κι αν σημαίνει αυτό).

Φυσικά κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι η «σύμπλευση» αποδεικνύεται από την στάση του Π.Α.Ο. στο Δ.Σ. της Λίγκας. Μόνο που «σύμπλευση» κατά περιόδους και αναλόγως των θεμάτων μπορεί ν’ αποδειχθεί και για πολλούς άλλους. Η τέτοια «σύμπλευση» μένει ν’ αποδειχθεί αν είναι ευκαιριακή ή μόνιμη. Όμως αυτό μόνο το μέλλον θα το δείξει. Ωστόσο, από το μόνο που ΔΕΝ αποδεικνύεται είναι από τα πρωτοσέλιδα των Γαύρικων εφημερίδων. Αλλοίμονο, αν επειδή συμφέρει τον Γαύρο να εστιάζει στην αντιμετώπιση του Π.Α.Ο. φέτος από την διαιτησία προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο Π.Α.Ο. του Αλαφούζου έγινε «παράρτημα του Γαύρου».

Ωστόσο, τέτοια κρούσματα ΔΕΝ είναι τα μόνα. Για παράδειγμα όταν κάποιος δημοσιεύει ένα κείμενο ΔΕΝ μπορεί να ελέγξει ποιος το διαβάζει, ποια χρήση του κάνει και ποιος δηλώνει (καμιά φορά προκαταβολικά) ότι του «αρέσει». Προφανώς και κανείς λογικός άνθρωπος ΔΕΝ θα ζητούσε τον λόγο από τον αρθρογράφο επειδή κάποιοι αναγνώστες του (τους οποίους ΔΕΝ έχει την δυνατότητα να επιλέγει) του φαίνονται «ύποπτοι». Ακόμα περισσότερο ΔΕΝ θα επιχειρούσε να τους συνδέσει μεταξύ τους. Αυτά, όμως, ισχύουν για τους λογικούς και όχι για τα πρόβατα που ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν αποδείξεις ότι αυτά που σκέφτονται όντως ισχύουν.

Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο ένας από τους τρείς που μπήκαν στον κόπο ν’ αφήσουν κάποια σχόλια στον λογαριασμό μας στο facebook μας μέμφεται επειδή ο Γαβαθιώτης δήλωσε ότι του «αρέσει» αυτό το κείμενο μας. Σύμφωνα, λοιπόν, με το μυαλό που διαθέτει ο συγκεκριμένος (του οποίου τα μηνύματα ΔΕΝ αντέχουν σε συντακτικό έλεγχο και πάσχουν από περιεχόμενο) το like του Γαβαθιώτη αποδεικνύει την μεταξύ μας σχέση. Αν, δηλαδή, αύριο ο Γαβαθιώτης κάνει και σ’ αυτόν like, τότε και αυτός θα είναι «πράκτορας» του.

Αφού, λοιπόν, κάποιοι έχετε χρόνο για «σκότωμα» μπορείτε να ψάξετε αν και σ’ αυτό το κείμενο μας που τον αφορά κιόλας προσωπικά ο Γαβαθιώτης έκανε like. Με την ευκαιρία να πούμε ότι διαβάζουμε κατά περιόδους (όταν μας επιτρέπουν οι υπόλοιπες ασχολίες μας) τα μηνύματα στον λογαριασμό μας του facebook, αλλά δεν το κάνουμε συνεχώς και προφανώς δεν μπαίνουμε στην διαδικασία του «διαλόγου».

Τέλος πρέπει να κάνουμε ένα σχόλιο σχετικά με τα Μ.Μ.Ε. και τον ρόλο (συνεισφορά) τους στις αλλαγές που συμβαίνουν. Είναι καλό να μάχεσαι το «κακό» και να δίνεις αγώνες για τις αξίες σου (οι οποίες πιστεύεις ότι πρέπει να επικρατήσουν). Ωστόσο, όταν μάχεσαι το «κακό», τότε κινδυνεύεις να γίνεις σαν κι αυτό (να πάρεις την θέση του) όταν όλα τελειώσουν. Αυτό συμβαίνει όταν ελλείψει «κακού» νοιώθεις παντοδύναμος και κομπορρημονώντας «καβαλάς το καλάμι». Για να μην «μιλάμε στον αέρα» αναφερόμαστε στην πολιτική εφημερίδα «Αυριανή», η οποία μετά το 1981 έβαλε στην προμετωπίδα της το «η εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό». Όταν, βέβαια, τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη της άλλαξαν ΔΕΝ είχε κανέναν ενδοιασμό όχι μόνο ν’ αφαιρέσει την φράση◦ αλλά ν’ αλλάζει στρατόπεδο όπως τα πουκάμισα.

Δεν λέμε ότι θα γίνει έτσι οπωσδήποτε, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι υπαρκτός ο κίνδυνος. Εφιστούμε την προσοχή γιατί θα είναι κρίμα να εκφυλιστούν Μ.Μ.Ε. που έχουν δυνατότητες. Πάντως ο μόνος γνωστός τρόπος για να μην γίνει αυτό είναι ο «νικητής» του πολέμου να μην θέλει να γίνει ο ίδιος «εγγυητής», γιατί αυτός ο ρόλος είναι ασύμβατος με κάποιον που θέλει να κρατηθεί εκτός των «παιχνιδιών εξουσίας» (τα οποία στο τέλος σε μεταμορφώνουν σ’ αυτό που κάποτε πολέμαγες).

 

26 Σεπτέμβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4637 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ» ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ (ΠΕΡΙ Μ.Μ.Ε. & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΕΝΙΚΑ)