Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΕΡΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ & ΠΟΙΝΩΝ (Ή ΠΕΡΙ ΤΟΥ «ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ» ΤΗΣ SUPER LEAGUE)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΡΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ & ΠΟΙΝΩΝ
(Ή ΠΕΡΙ ΤΟΥ «ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ» ΤΗΣ
SUPER LEAGUE)

Εδώ και καιρό και μετά τις ποινές για όσα συνέβησαν στον Βόλο (αλλά και στο παιχνίδι Π.Α.Ο.-Π.Α.Ο.Κ.) σας χρωστάγαμε ένα σχόλιο σχετικά με τις αποφάσεις αυτές. Τότε επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε μετά την έκδοση των αποφάσεων που αφορούσαν τον Γαύρο και όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με τον Πλατανιά στο τηγάνι. Την προηγούμενη εβδομάδα εκδόθηκε η πρώτη σοβαρή τιμωρία της χρονιάς, η οποία αφορά τιμωρία έδρας και επιβλήθηκε στην ομάδα μας. Εκδόθηκε κατ’ εφαρμογήν του νέου Πειθαρχικού Κώδικα, ο οποίος εγκρίθηκε από την νέα Ε.Π.Ο. και ήταν εν γνώσει των ομάδων σε βάρος των οποίων θα εφαρμοστεί. Έτσι τώρα είναι ευκαιρία να σχολιάσουμε συνολικά όλες τις αποφάσεις.

Όσον αφορά τις αποφάσεις υπάρχουν δύο επίπεδα για τα οποία μπορεί και πρέπει να υπάρξει τοποθέτηση. Το ένα είναι το «τυπικό». Σ’ αυτό εντάσσεται η συζήτηση σχετικά με το πόση ώρα πριν τον αγώνα πρέπει να γίνουν τα επεισόδια για να θεωρηθούν υπόλογες οι ομάδες, καθώς και ποια έκταση πρέπει να έχουν για να θεωρηθούν «εκτεταμένα». Στα «τυπικά» ανήκει και η απόρριψη των ένορκων καταθέσεων που έδωσαν οι παίκτες του Πλατανιά στην Αστυνομία, καθώς ΔΕΝ ακολουθήθηκε αυστηρά η προβλεπόμενη από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα διαδικασία. Με τον τρόπο αυτό το Αθλητικό Δικαστήριο ΔΕΝ μπήκε ποτέ στην ουσία της υπόθεσης καταφέρνοντας έτσι να βγεί από την δύσκολη θέση (να βρεί τρόπο για να την γλυτώσει ο Γαύρος ή για να πέσει στα «μαλακά»).

Από την άλλη όταν μετά απ’ όσα έγιναν στον Βόλο συζητάμε για την «έκταση» των επεισοδίων και για το πόση ώρα προηγήθηκαν του αγώνα είναι σαν να αποφεύγουμε την ουσία. Η οποία ουσία είναι πως για όσα έγιναν ήταν πρώτα και κύρια υπεύθυνες οι δύο ομάδες γιατί αυτές διέθεσαν (με τον τρόπο που νόμιζαν) τα εισιτήρια. Ακόμη και αν δεχτούμε ότι Αστυνομία και Ε.Π.Ο. ΔΕΝ έκαναν καλά την δουλειά τους, ΔΕΝ μπορούμε ωστόσο να μην παραδεχτούμε ότι το ίδιο έκαναν Α.Ε.Κ. & Π.Α.Ο.Κ.

Αυτά, όμως, για τα «τυπικά». Επί της ουσίας, τώρα, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Γιατί ουσιαστικά ΔΕΝ έχει υπάρξει αλλαγή. Ο Πειθαρχικός Κώδικας συνεχίζει να είναι το ίδιο προβληματικός σε σχέση με πριν, ωστόσο τα προβλήματα που θα δημιουργήσει θα είναι περισσότερα. Θα είναι περισσότερα γιατί στην προσπάθεια τους να δείξουν ότι επιβάλλουν σκληρές ποινές με τις οποίες πατάσσουν την βία οδηγούμαστε σε παράλογες καταστάσεις. Το γεγονός ότι όλοι θα τιμωρηθούν πάνω-κάτω το ίδιο ΔΕΝ αλλάζει την κατάσταση.

Κατά την άποψη μας και όσον αφορά τις πειθαρχικές ποινές το Πρωτάθλημα είναι όπως και τα προηγούμενα. Μένει να δούμε αν υπάρχει κάποιος που μονίμως να ευνοείται από αυτές τις αποφάσεις. Δηλαδή, αν υπάρχει κάποιος που να ελέγχει το σχετικό παρασκήνιο. Για εμάς αυτό που προέχει είναι κάποτε να μπούμε στην ουσία και όχι να μετράμε τα καπνογόνα και τους πυρσούς. Και η ουσία ΔΕΝ μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την σχέση των Π.Α.Ε. με τους οργανωμένους. ΔΕΝ γίνεται να μπαίνουν καπνογόνα και πυρσοί εν αγνοία της Π.Α.Ε. Το γιατί τους αφήνουν το γνωρίζουν καλύτερα εκείνοι. Το αν αξίζει το κόστος (ποινές) όλο αυτό είναι επίσης δικό τους ζήτημα◦ μόνο που στην περίπτωση αυτή έχει επιπτώσεις και σ’ όσους θέλουμε να έχουμε την δυνατότητα να πηγαίνουμε στο γήπεδο. Όλα τα άλλα είναι απλώς για να λέγονται.

Αυτά…

 

06 Οκτώβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4479 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΕΡΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ & ΠΟΙΝΩΝ (Ή ΠΕΡΙ ΤΟΥ «ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ» ΤΗΣ SUPER LEAGUE)