Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΑΝ Ο ΕΝΓΚΕΛΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ- ΤΟΝ ΜΑΡΞ (ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο Π.Α.Ο.Κ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΦΕΤΟΣ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Ο ΕΝΓΚΕΛΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ- ΤΟΝ ΜΑΡΞ
(ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο Π.Α.Ο.Κ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΦΕΤΟΣ;)

Είναι γνωστό το απόφθεγμα του Μάρξ ότι «Η Ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και την δεύτερη σαν φάρσα.». Στην περίπτωση, όμως, του Π.Α.Ο.Κ. επαναλαμβάνεται και σαν τραγωδία και σαν φάρσα. Σαν τραγωδία γιατί με βάση την συσπείρωση του κόσμου του (10.000 πήγαν στην ανοικτή για το κοινό προπόνηση), τα λεφτά που έχει δώσει ο Ιβάν αλλά και την κατάσταση του φετινού Γαύρου μόνον έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί. Σαν φάρσα για όλους όσους περιμένουν μια νίκη εκτός έδρας ή για να το πούμε αλλιώς μια νίκη κάτω από τα Τέμπη. Όπως πήγαινε το παιχνίδι την νίκη πήρε αυτός που την ήθελε περισσότερο. Έτσι ο Γαύρος κατάφερε να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του Πρωταθλήματος.

Ενός Πρωταθλήματος που όπως είναι οι διεκδικητές του μπορεί σχετικά εύκολα να κατακτήσει η Α.Ε.Κ. αρκεί ν’ αρχίσει να παίρνει εκτός έδρας νίκες. Εκτός και αν θέλει να το χαρίσει πάλι στην ομάδα του Λιμανιού. Πάντως -και για να επιστρέψουμε στο χθεσινό ντέρμπι- την λύση στο δράμα όσων το παρακολούθησαν μπορούσε να την δώσει μόνον ο Ένγκελς και μάλιστα με τον τρόπο που την έδωσε.

Χθές, όμως, το βράδυ υπήρξε και άλλος ένας κερδισμένος. Αυτός ήταν η «εξυγίανση», καθώς δεν υπήρξε η φάση που θα μπορούσε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα. Βέβαια, αυτό συνέβη κυρίως λόγω της «κυριλέ» αντιμετώπισης του παιχνιδιού από την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. Σε κάθε, όμως, περίπτωση βοήθησε τον διαιτητή να μην αντιμετωπίσει προβλήματα. Τώρα το παράπονο ότι χαρίστηκε στον Καρίμ του Γαύρου και δεν τον απέβαλε είναι συνηθισμένο μετά από τέτοιους αγώνες.

Η ουσία είναι πως ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει ομάδα για να πάρει το Πρωτάθλημα. Γι’ αυτό και δηλώσεις όπως αυτή του Λουτσέσκου «Δεν αξίζαμε να χάσουμε.» δεν είναι τίποτα παραπάνω από δικαιολογίες. Γιατί αν ο Π.Α.Ο.Κ. δεν άξιζε να χάσει ΔΕΝ άξιζε, ωστόσο, και να κερδίσει. Και στο κάτω-κάτω της γραφής πουθενά στους κανόνες του Ποδοσφαίρου δεν λέει ότι πρέπει το τελικό αποτέλεσμα να είναι δίκαιο.

 

23 Οκτώβρη 2017
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 3610 φορές

Σχετικά Άρθρα