Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ-ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ (ΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΝΟΟΥΝΤΑΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ-ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ
(ΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΝΟΟΥΝΤΑΙ)

Τις περισσότερες φορές όσα διαβάζουμε στον Τύπο (έντυπο & ηλεκτρονικό) μικρή σχέση έχουν με τις πραγματικές επιδιώξεις αυτών που τα παραγγέλνουν (γιατί οι δημοσιογράφοι είναι μόνον για την «υπογραφή»). Ωστόσο, αν δεν μας ενημερώσει κάποιος άλλος δημοσιογράφος για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από ένα «μπαράζ» δημοσιευμάτων είναι πολύ δύσκολο ως ακατόρθωτο να βγάλουμε κάποια άκρη. Τις τελευταίες μέρες κορυφώθηκε η από καιρό αναμενόμενη επίθεση του ποδοσφαιρικού Γαύρου σε βάρος του πρώην Ιδιοκτήτη του Σωκράτη Κόκκαλη. Η επίθεση ήταν αναμενόμενη, αφού από πέρισυ κιόλας μας είχε προϊδεάσει ο Γαβαθιώτης. Στο κάτω-κάτω τίποτα ΔΕΝ γίνεται ξαφνικά, κάτι που ισχύρει ακόμη περισσότερο για τα συμβαίνοντα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Στην επίθεση του Μαρινάκη σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη συμμετέχουν όλες οι διαθέσιμες «δυνάμεις» (όπου «δυνάμεις» διάβαζε Μ.Μ.Ε. και δημοσιογράφοι). Αναλόγως του αν το Μ.Μ.Ε. είναι 100% Γαύρικο (οπότε δεν χρειάζεται να κρατά τα προσχήματα) ή είναι «ενημερωτικό» (οπότε και πρέπει να μην «καρφώνεται») η διαχείριση του θέματος ποικίλλει αν και όχι πολύ.

Από άποψη ουσίας ΔΕΝ έχει σημασία ποιός «επαγγγελματίας» υπογράφει ποιό κείμενο. Το πολύ-πολύ να κινδυνεύει να κακο-χαρακτηριστεί απ’ όσους δεν συμφωνούν μαζί του. Από άποψη ουσίας αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλες οι «αποδείξεις» είναι έμμεσες και περιστασιακές. Επιπρόσθετα υπάρχουν πολλά «ενοχλητικά» σημεία τα οποία δυστυχώς έχουν από καιρό πάψει ν’ απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία.

Έχουμε και λέμε:

  • Ο Σωκράτης Κόκκαλης «τα βρήκε» με τον Μελισσανίδη γι’ αυτό και του έδωσε την «άδεια» να χρησιμοποιεί τον Θωμά Μητρόπουλο προκειμένου να στήσει το νέο καθεστώς στην Ε.Π.Ο.
  • Σαν αντάλλαγμα της παραχώρησης του Μητρόπουλου ο Κόκκαλης πήρε από τον Ο.Π.Α.Π. νέα σύμβαση για τα επόμενα χρόνια.
  • Έτσι ο Σωκράτης Κόκκαλης απέσυρε την προσφυγή που είχε καταθέσει σε βάρος του Ο.Π.Α.Π. στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. μέσω της INTRALOT.

Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής «ανησυχητικά» και μη:

  • Ο «άνθρωπος-εργαλείο» Θωμάς Μητρόπουλος συνεχίζει να «δουλεύει» για τον Σωκράτη Κόκκαλη (τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι Γαύροι).
  • Για να «μισθώσει» κάποιος τις υπηρεσίες του Βίκτωρα πρέπει να έχει πάρει την «άδεια» του Σωκράτη.
  • Για να στήσει το νέο καθεστώς της Ε.Π.Ο. ο Δημήτρης χρειαζόταν τον Βίκτωρα, ο οποίος έπρεπε να ρωτήσει τον Σωκράτη. Έτσι ο Δημήτρης για «τα μάτια του Βίκτωρα» αναγκάστηκε να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Σωκράτη και να του δώσει (και πάλι) συμβόλαιο (μέσω της INTRALOT) με τον Ο.Π.Α.Π.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι τα μπλεξίματα με «Επιτροπές Ανταγωνισμού» ΔΕΝ είναι μικρή υπόθεση. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί τα πρόστιμα που αυτές επιβάλλουν για σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας του Ανταγωνισμού υπολογίζονται επί του Τζίρου (Πωλήσεων) και στην περίπτωση του Ο.Π.Α.Π. δεν έχουμε να κάνουμε με μικροποσά. Άσε το κόστος των δικηγόρων που θα χειριστούν σε βάθος χρόνων την υπόθεση. Έτσι κάθε τέτοια προσφυγή λειτουργεί πρωτίστως ως μέσο πίεσης αυτού που την καταθέτει σε βάρος αυτού που αφορά.

Έχοντας τα παραπάνω υπ’ όψη ΔΕΝ είναι καθόλου περίεργο που ο Δημήτρης αποφάσισε να (ξανα)υπογράψει με την INTRALOT του Σωκράτη, αφού του ερχόταν φθηνότερα από τα έξοδα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. και το πιθανό πρόστιμο απ’ αυτήν. Το ζήτημα είναι πως πλέον και οι Γαύροι εξανίστανται επειδή οι επιχειρήσεις «έφεραν κοντά» τον Δημήτρη και τον Σωκράτη, όπως πριν απ’ αυτούς εξανίσταντο όσοι πολέμησαν την «Ε.Ο.» και νυν «Συμμορία» για την «σύμπλευση» Γιάννη – Βαγγέλη. Έτσι είναι η ζωή. Εκεί που ήσουν ήμουνα και ‘δω που είμαι θα ‘ρθεις. Μακάρι από δω και πέρα να σταματήσουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι «να πέφτουν απ’ τα σύννεφα» κάθε φορά που δύο θεωρητικά αντίπαλοι τα βρίσκουν στο επιχειρηματικό πεδίο. Άλλωστε ο Γιάννης Νεγρεπόντης το έχει αποδώσει στιχουργικά πολύ καλύτερα από τον καθένα μας (βλέπε εδώ). Απλώς αντικαταστήστε τα ονόματα των Μπράαουν, Φίσερ και Κράφτ με αυτούς που επιθυμείτε και είσατε εντάξει.

Σοβαρά, όμως. Νομίζετε ότι τους «πόνεσε» εκεί στο Λιμάνι επειδή ο Ο.Π.Α.Π. συνεργάζεται εκ νέου με την INTRALOT; Δηλαδή, αν τους πειράζει αυτό τότε πως ανέχονται τους Αγγελόπουλους και τον μπασκετικό Γαύρο να έχει χορηγό τον Ο.Π.Α.Π.; Θα πρέπει να σας θεωρούν πολύ «χάπατα» για να πιστέψετε κάτι τέτοιο.

Η επίθεση στον Σωκράτη στην παρούσα φάση έχει μόνον οφέλη για τον Βαγγέλη. Κατ’ αρχήν δημιουργεί ένα «ψυχροπολεμικό κλίμα» το οποίο εύκολα εξελίσσεται σε «εμφυλιακό» δημιουργώντας την απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις «περιχαράκωση». Μια περιχαράκωση («εμείς κόντρα σ’ όλους τους άλλους») πολύ ωφέλιμη για να κρύψει όσο γίνεται την αγωνιστική «γύμνια» της ομάδας. «Γύμνια» που οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο ο Βαγγέλης κάνει τις προσθαφαιρέσεις παικτών στην ομάδα. Έναν τρόπο που πριν ΔΕΝ εφάρμοζε ο Σωκράτης (ή τον εφάρμοζε σε μικρότερη κλίμακα). Ωστόσο, αυτός ο τρόπος διαχείρισης δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και σε περίπτωση που συμβεί και καμιά ακόμα «αγωνιστική στραβή» (π.χ. ήττα από την Α.Ε.Κ. στο «Καραϊσκάκη») είναι τελείως αναποτελεσματικός.

Ετός, όμως, από την «περιχαράκωση» η συγκεκριμένη επίθεση στον Σωκράτη μπορεί να οφείλεται και σ’ άλλους λόγους πιο άμεσα συνδεδεμένους με τον Γαύρο. Για παράδειγμα:

  • Η επίθεση θα μπορούσε να σχετίζεται με την εταιρεία διαχείρισης του «Καραϊσκάκη» και τα λεφτά που αυτή χρωστά στις τράπεζες. Μην ξεχνάμε την τραγική οικονομική της κατάσταση όπως αυτή προκύπτει από τον τελευταίο της Ισολογισμό (βλέπε εδώ). Επιπλέον, πρόσφατα διαβάσαμε για την πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να εκπληστειριάσει το «γήπεδο-Πηλαδάκη» (AEL FC ARENA) έναντι 19 εκ. Ευρώ στα οποία εκτιμά την εμπορική του αξία.
  • Ή θα μπορούσε η επίθεση να έχει σχέση με την «επόμενη μέρα» στον Γαύρο. Αν για παράδειγμα ο Βαγγέλης ήθελε για τους δικούς του λόγους ν’ αποχωρήσει από την Π.Α.Ε. του Λιμανιού σε ποιόν θα πούλαγε; Μια απάντηση είναι στους Αγγελόπουλους στην περίπτωση που αυτοί ήθελαν να μπλέξουν και με το ποδόσφαιρο. Κάτι τέτοιο, όμως, φαντάζει απίθανο ειδικά αν συνυπολογίσουμε τον σημαντικό αγώνα που κάνουν για να φέρουν από οικονομικής άποψης στα ίσια την Κ.Α.Ε. Ένας άλλος υποψήφιος θα ήταν το 2010 (όχι όμως και σήμερα) ο Λαυρεντιάδης. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον Νταϊφάς και δεν διαφαίνεται προς το παρόν κάποιος άλλος θέλει πολλή προσπάθεια να φανταστούμε ότι ο Σωκράτης (όσο ζει ακόμη γιατί είναι και μεγάλος) είναι ότι πρέπει για «διάδοχη κατάσταση»; Όχι, τίποτα άλλο αλλά αν μας τελειώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες δηλωμένοι Γαύροι τότε η «επόμενη μέρα» του Γαύρου θα είναι με την Κινεζική COSCO που έχει ήδη αγοράσει το Λιμάνι.

Αν τα προηγούμενα είναι σωστά ΔΕΝ θα το μάθουμε παρά μόνον όταν έρθει «το πλήρωμα του χρόνου». Όταν, δηλαδή, «βγουν όλα στη φόρα» (γιατί ΔΕΝ θα μπορούν να τα κρατήσουν πλέον κρυφά). Κάτι μας λέει πως αυτή η ώρα ΔΕΝ θ’ αργήσει (τουλάχιστον όχι πολύ). Το μόνο που θα είχαμε να «προτείνουμε» στους υποστηρικτές Βαγγέλη και Σωκράτη (το οποίο ισχύει και για κάθε παρόμοια περίπτωση) είναι πως αν ενδιαφέρονται πράγματι για την ομάδα και όχι για τους εκάστοτε Ιδιοκτήτες της (και τα πορτοφόλια τους) δεν πρέπει να κάνουν στην «αντίπαλη πλευρά» κάτι που θα το μετανιώσουν μετά.

Ενώ είχε τελειώσει η συγγραφή του κειμένου που έχετε ήδη διαβάσει πέσαμε πάνω σ’ αυτή την ανάρτηση. Αν μη τι άλλο όσα αναφέρονται σ’ αυτή αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά (αν χρειάζονταν κι άλλες αποδείξεις) ότι τα «μεγάλα αφεντικά» τα «βρίσκουν» πολύ εύκολα μεταξύ τους, αφήνοντας τα μίση και τις αντιπαλότητες για του «φτωχομπινέδες». Τους «φτωχομπινέδες» που τους υπερασπίζονται έναντι κάθε κριτικής αποδεικνύοντας έτσι πως ο φανατικά χωρίς κριτική σκέψη πιστός είναι πολύ απλά ηλίθιος. Ελπίζουμε κάποιοι απ’ αυτούς που νομίζουν ότι «κατακεραυνώνουν» όσους ασκούν κριτική στους Ιδιοκτήτες των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. διαβάζοντας το δημοσίευμα να κάνουν σ’ όλο μας την χάρη να σκέφτονται πριν ανοίξουν το ρημάδι.

 

Υ.Γ. Για να καταλάβουμε μια και καλή:

Αν ο Ο.Π.Α.Π. είναι ο Μελισσανίδης με το ταπεινό 5% που έχει, αυτό σημαίνει ότι οι Τσέχοι και «λοιπές δυνάμεις» είναι «μπροστινοί» του; Αυτό μας λένε από το Λιμάνι;

 

14 Δεκέμβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3042 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ-ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ (ΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΝΟΟΥΝΤΑΙ)