Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΜΕΝ, ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
(ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΜΕΝ, ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕ)

Δημοσιεύουμε τις δύο απανωτές επιστολές του Κ. Κοτσώνη σχετικά με τα όσα γράφτηκαν σχετικά με την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας, αλλά και αυτά που συνέβησαν στην πράξη. Στην πρώτη επιστολή ο Κοτσώνης εκφράζει τις ανησυχίες του (με βάση την πληροφόρηση από το ΑΕΚ365) λίγες ώρες πρίν αρχίσει η διάθεση των διαρκείας. Στην δεύτερη μας διηγείται (αλλά και εξηγεί) την δική του εμπειρία από την αγορά (ανανέωση) του εισιτηρίου του διαρκείας.

Ακολουθεί η α' επιστολή:

Η Λογιστική είναι ένα πολύ απαιτητικό επάγγελμα, το οποίο όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε λειτούργημα, εξαιτίας των πολλών απλήρωτων για τις υπηρεσίες τους συναδέλφων. Οι Λογιστές οφείλουμε σε καθημερινή βάση να συμβιβάσουμε τ’ ασυμβίβαστα. Από τη μια οι συχνά παράλογες απαιτήσεις του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίες και θέτουν το πλαίσιο λειτουργίας μας και από την άλλη οι απαιτήσεις του πελάτη ή εργοδότη μας. Δεδομένης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας ένας λογιστής έχει περισσότερες ελπίδες να τη «βγάλει καθαρή» περνώντας μέσα από τα ναρκοπέδια του Έβρου παρά μέσα από τις Συμπληγάδες των απαιτήσεων από τη μια του Υπουργείου Οικονομικών και από την άλλη του Πελάτη του.

Στην δύσκολη και λόγω ζέστης αυτή περίοδο (που η υποβολή των δηλώσεων πολλών συμπολιτών μας είναι στην κορύφωση της) ήρθε και το τελευταίο σοκ σχετικά με τον τρόπο πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου 2014-2015. Η σωστή εξάσκηση του λογιστικού επαγγέλματος απαιτεί πολύ διάβασμα και συνεχή κατάρτιση. Απαιτεί επίσης και συνδρομή σε βάση δεδομένων που παρέχει όλη τη σχετική νομοθεσία με όλες της τις αλλαγές (κωδικοποίηση). Ακόμη όμως και έτσι υπάρχει πάντα η πιθανότητα (λόγω της πολυνομίας) «κάτι να σου ‘χει ξεφύγει». Οπότε είναι κατανοητή η έκπληξη που ένιωσα όταν διάβασα για τον τρόπο διάθεσης των διαρκείας της περιόδου 2014-2015. Αντιγράφω επί λέξει από το ανεπίσημο γραφείο τύπου της Α.Ε.Κ. (με τον κίνδυνο πάντα ο συντάκτης να μην έχει καταλάβει ακριβώς τι του λένε ή αυτός που του τα μεταφέρει να είναι από λογιστικής πλευράς άσχετος) με τις υπογραμμίσεις δικές μου:  

«Μέσω της Δικέφαλος 1924 θα πωλούνται τα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ ΑΕΚ για την περίοδο 2014-2015 σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του aek365. Ο λόγος είναι καθαρά τυπικός και έχει να κάνει με την υπό σύσταση νέα ΠΑΕ που δεν μπορεί ακόμη επισήμως να πουλάει εισιτήρια γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία

Μόλις διάβασα τα παραπάνω η πρώτη μου αντίδραση είναι ότι πρόκειται για χαζομάρες. Η δεύτερη ήταν να κρατήσω κάποια αμφιβολία για το αν έχουν υπάρξει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο. Αφού όμως βεβαιώθηκα ότι τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι σε κάποιους αρέσουν οι πατάτες, ιδιαιτέρως οι «καυτές». Έφτασε όμως η στιγμή να γίνω ξεκάθαρος.

Η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» είναι σύμφωνα με το Καταστατικό της (σύσταση) μια Κατασκευαστική εταιρεία, της οποίας σκοπός είναι η κατασκευή και η εκμετάλλευση του γηπέδου της Ν. Φιλαδέλφειας όπως προκύπτει και από το σημείο 5 παρ. γ-ε του Φ.Ε.Κ. 5650/2013 (Τεύχος Α.Ε. & Ε.Π.Ε.) με το οποίο συστάθηκε. Πουθενά δεν αναφέρεται η πώληση εισιτηρίων για αθλητικές διοργανώσεις ως επιτρεπτή δραστηριότητα. Μόνο η εκχώρηση τού γηπέδου για πολιτιστικές ή ψυχαγωγικές εκδηλώσεις προβλέπεται. Ακόμη και η πλέον ελαστική ερμηνεία του σημείου 5 παρ. ε δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Περαιτέρω ο νομοθέτης επεφύλαξε το δικαίωμα έκδοσης και πώλησης εισιτηρίων για αθλητικές διοργανώσεις μόνο στην Π.Α.Ε. ή Κ.Α.Ε. που χρησιμοποιεί το γήπεδο (άρθρο 65 παρ.1 του Ν. 2725/1999 σελ.3105) και όχι στον ιδιοκτήτη ή εκμεταλλευτή του, αφού το δικαίωμα συμμετοχής το έχει η Π.Α.Ε. ή Κ.Α.Ε. και κανείς άλλος.

Άρα η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» δεν νομιμοποιείται να πωλήσει εισιτήρια διαρκείας με παραστατικά αξίας (Τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών) που να έχουν πάνω τους την επωνυμία της. Ακόμη όμως και να είχε το νομικό δικαίωμα, από φορολογικής άποψης έχει το δικαίωμα και με ποιόν τρόπο να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια;

Έστω ότι η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» επιτρέπεται από τη νομοθεσία να κάνει κάτι τέτοιο, τότε σύμφωνα με όσα ίσχυαν ως χθές το βράδυ θα έπρεπε να είχε προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

  • Να έχει πρακτικό απόφασης Γ.Σ. στο οποίο να περιγράφεται αναλυτικά η νέα δραστηριότητα (πώληση εισιτηρίων).
  • Να έχει καταθέσει το πρακτικό αυτό σε όλες τις Δημόσιες Αρχές, των οποίων η έγκριση απαιτείται.
  • Να έχει καταθέσει στην εφορία της Δήλωση Μεταβολής στο τμήμα του Μητρώου με την οποία να δηλώνει την νέα της δραστηριότητα, λαμβάνοντας και τον σχετικό Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας.

Μετά από όλες αυτές τις ενέργειες (το δύσκολο κομμάτι είναι η γρήγορη έγκριση από τις Δημόσιες Αρχές) η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» θα ήταν έτοιμη να ξεκινήσει να πωλεί τα εισιτήρια διαρκείας (με την προϋπόθεση ότι το επιτρέπει ο νόμος). Ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα. Η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» έχει έδρα και ασκεί τη δραστηριότητα της στην οδό Αργοστολίου 15 στην Αθήνα. Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας όμως γίνεται από το Ολυμπιακό Στάδιο. Αυτό είναι και το μοναδικό σημείο πώλησης στο οποίο τα παραστατικά πώλησης εκδίδονται την ίδια στιγμή (για τις πωλήσεις μέσω του τηλεφωνικού κέντρου και του διαδικτύου τα παραστατικά εκδίδονται από την έδρα και αποστέλλονται ταχυδρομικά). Συνεπώς την ίδια μέρα που θα είχε πάει στην εφορία για να δηλώσει τη νέα δραστηριότητα της, θα έπρεπε να έχει δηλώσει το Ολυμπιακό Στάδιο ως Υποκατάστημα της.

Τώρα θα ήταν πραγματικά έτοιμη για να ξεκινήσει τις πωλήσεις διαρκείας.

Κλείνοντας την παρέμβαση μου αυτή θέλω να τονίσω (για τους λογιστικά άσχετους) ότι με μόνη πράξη την πώληση των διαρκείας η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» είναι υπόλογη απέναντι στη εφορία για την καταβολή του αναλογούντος Φ.Π.Α. ο οποίος και στην ουσία θα ήταν το σύνολο του Φ.Π.Α. 13% που αναλογεί στα εισιτήρια (δεδομένου ότι η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» δεν έχει έξοδα με τα οποία να συμψηφίσει το Φ.Π.Α. των πωλήσεων της). Τέλος όσα ακούγονται ότι: «Μόλις αποκτήσει ΑΦΜ η ΠΑΕ ΑΕΚ θα περάσουν σε αυτή τα έσοδα.» είναι για γέλια, ενώ στην περίπτωση που το υποστήριξε κάποιος για παράδειγμα από το λογιστήριο της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» (αλήθεια έχει στελεχωθεί;) είναι και για κλάματα πολύ απλά γιατί δεν προβλέπεται τέτοια ανοησία από τη φορολογική νομοθεσία. Φανταστείτε να έχετε στα χέρια σας Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών (και όχι Τιμολόγιο Πώλησης καθώς τα διαρκείας δεν είναι εμπόρευμα αλλά υπηρεσία) από την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και το αντίστοιχο έσοδο να το εμφανίζει (στην φορολογική της δήλωση) η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. η οποία την ημερομηνία της πώλησης απλά δεν υπήρχε ! Θα εκδώσει εκ των υστέρων η Π.Α.Ε. (με ποια ημερομηνία άραγε;) νέα τιμολόγια (χιλιάδες) σε αντικατάσταση των αντίστοιχων της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και η τελευταία θα εκδώσει χιλιάδες πιστωτικά; Θα μας τρελάνουν εντελώς;;;

Λογιστικά δεν υπάρχει κανείς νόμιμος τρόπος να γίνει ότι υπαινίσσεται η ανάρτηση του ΑΕΚ365. Εκτός αν έχουν βρεί κάποια μπαλκονόπορτα στην περίπτωση μας για την γνώση της οποίας χιλιάδες συνάδελφοι μου (μεταξύ τους και εγώ) θα πληρώναμε αμοιβή να την μάθουμε και εμείς. Ελπίζω όλα να έχουν λυθεί απλά, νόμιμα και οριστικά ως το Σάββατο το πρωί που θα πάω ν’ ανανεώσω το εισιτήριο μου.

Υ.Γ.1.Δεδομένου ότι δεν εργάζομαι στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και δεν μπορώ ούτε να γνωρίζω αλλά ούτε και να εικάσω τι στην πράξη θα κάνουν για το θέμα αυτό, βασίστηκα αποκλειστικά στην πληροφόρηση από το ΑΕΚ365.

Υ.Γ.2.Το μόνο που από την πλευρά μου θα μπορούσα να προτείνω (στην περίπτωση που υπάρχει συνδυασμός διατάξεων τον οποίο αγνοώ) για να μην υπάρχει πρόβλημα είναι από αύριο να μην πωλούνται (εκδίδεται φορολογικό παραστατικό και να εισπράττονται τα λεφτά) τα εισιτήρια διαρκείας, αλλά να γίνεται όλη η υπόλοιπη προεργασία (υπό τον τύπο της λήψης παραγγελίας). Η έκδοση των τιμολογίων και η είσπραξη των χρημάτων (με οποιονδήποτε τρόπο) θα πρέπει να γίνει μετά την ίδρυση της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Υ.Γ.3.Είναι πιθανότερο (αν και με το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος) να κατορθωθεί πρώτα η τηλε-μεταφορά από την μεταφορά εσόδων από εταιρεία σε εταιρεία. Δεν νομίζω πως στην περίπτωση μας θα μπορούσαν να σκαρώσουν μια σύμβαση όπως αυτή μεταξύ Ερασιτεχνικής και της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» που να τους επιτρέπει (αν αυτό πράγματι σκοπεύουν να κάνουν) να πωλούν εισιτήρια διαρκείας αντί της Π.Α.Ε. από αύριο και να μην έχουν φορολογικές αν μη τι άλλο κυρώσεις.

Υ.Γ.4.Οι παραβάσεις από φορολογικής άποψης έχουν τσουχτερά πρόστιμα, τα οποία καταλογίζονται στην εταιρεία και όχι στο Δ.Σ. της ή τους μετόχους της, υπονομεύοντας έτσι το μέλλον της.

Υ.Γ.5.Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους όσους (ξέρουν αυτοί) μέσω των σχολίων τους μου αναγνωρίζουν το ενδιαφέρον μου για τα κοινά της Α.Ε.Κ. Το καλύτερο για όλους μας θα ήταν όλα να κυλούσαν προβλέψιμα και βαρετά (από διοικητικής άποψης τουλάχιστο) και έτσι να μην απαιτείται η παρέμβαση κανενός μας.  

 

Αθήνα 04/07/2014.

Κοτσώνης Κων/νος.
Μέτοχος της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»
Κάτοχος διαρκείας αδιαλείπτως από την περίοδο 2004-2005.

 

 

Ακολουθεί η β' επιστολή:

Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι θεωρούν πως το σημαντικότερο πρόβλημα στον χώρο της Α.Ε.Κ. (μετά τους αετονύχηδες που την πλιατσικολόγησαν) είναι ο ΑΕΚτζήδικος τύπος και αυτά που αυτός δημοσιεύει (ιδίως ο τρόπος). Αυτό ακριβώς συνέβη και με όσα είδαν το «φώς της δημοσιότητας» για την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας. Ότι γράφτηκε ή και διέρρευσε είναι παραπλανητικό, ακόμη και αν η «γενική ιδέα» αποδεικνύεται σωστή.

 

Σήμερα Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 την ώρα που έμπαινα στον χώρο διάθεσης των διαρκείας στο Ο.Α.Κ.Α. ήμουν πολύ περίεργος να δώ τι θα έγραφαν τα παραστατικά της αγοράς που θα έπαιρνα στα χέρια μου στο τέλος. Υποτίθεται ότι (όπως μας πληροφόρησε ψευδώς όπως αποδεικνύεται τελικά το ΑΕΚ365) «τα εισιτήρια θα πωλούνταν μέσω της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» αφού η Π.Α.Ε. δεν έχει ακόμη συσταθεί» και όπως μας ενημέρωνε με διαφορετική του ανάρτηση: «Μόλις αποκτήσει Α.Φ.Μ. η Π.Α.Ε. θα περάσουν σε αυτή τα έσοδα». Ωστόσο αν και ακόμη και για τους άσχετους και τα δύο παραπάνω δεν θα μπορούσαν να συμβούν (και να είναι ταυτοχρόνως νόμιμα), προφανώς για τους συντάκτες του ΑΕΚ365 ήταν δημοσιεύσιμες ειδήσεις (οι οποίες συνεχίζουν να βρίσκονται αναρτημένες στην σελίδα). Όλα τα παραπάνω ανησύχησαν πολύ κόσμο, ο οποίος δεν έχει καμία όρεξη (μέσα σ’ όλα τ’ άλλα) να αγχώνεται με τις πιθανές χαζομάρες που φαίνεται να επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μερικοί-μερικοί.

 

Έτσι όταν έλαβα στα χέρια μου τα σχετικά παραστατικά ένοιωσα ανακούφιση και στο τέλος και κάποιο προβληματισμό. Το εισιτήριο που αγόρασα τιμάται 300 Ευρώ. Το μόνο από το «ρεπορτάζ» του ΑΕΚ365 που ήταν σωστό ήταν ότι το 80% θα πηγαίνει στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Αφού μετά από ολιγόλεπτη αναμονή εξέδωσα το εισιτήριο στην επιθυμητή θέση (όχι στην ίδια με πέρισυ) έλαβα μια Απόδειξη Είσπραξης της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» για το ποσό των 240 Ευρώ. Το υπόλοιπο των 60 Ευρώ (μέχρι τα 300 της συνολικής τιμής) ήταν το κόστος του εισιτηρίου διαρκείας. Για την συναλλαγή αυτή (η οποία επιβαρύνεται με Φ.Π.Α. 13%, δηλαδή 6,90 Ευρώ) έλαβα φέτος το σωστό παραστατικό το οποίο όμως εξέδιδε όχι η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», η οποία άλλωστε δεν έχει δικαίωμα να πωλεί εισιτήρια για ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά η Ερασιτεχνική.

 

Έτσι λοιπόν έχουμε με τα στοιχεία της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. (αδιάφορο αν σε παρένθεση σημειώνεται το «τμήμα ποδοσφαίρου») μια «Απόδειξη Λιανικών Συναλλαγών (Π.Υ.)». Ο «τίτλος» του παραστατικού ενδεχομένως κάποιους να τους μπερδεύει. Το παραστατικό είναι «Απόδειξη» γιατί «Τιμολόγιο» εκδίδεται μόνο σε επαγγελματίες. Είναι «Λιανικών» γιατί ο εκδότης θέλει να το διακρίνει από το «Χονδρικών» (ομαδικές πωλήσεις σε συνδέσμους οι οποίοι τα διαθέτουν στα μέλη τους;). Τα «Π.Υ.» της παρένθεσης σηματοδοτούν τον χαρακτήρα της συναλλαγής (Παροχή Υπηρεσιών).

 

Φαίνεται λοιπόν ότι τα στελέχη της (υπό σύσταση) Π.Α.Ε. έκαναν υπό τις παρούσες συνθήκες ότι μπορούσαν, νομίμως να κάνουν, προκειμένου και η διάθεση των διαρκείας να γίνει από τώρα (ενώ δεν υπάρχει ακόμα Π.Α.Ε.) και αυτή να γίνει σωστά και προσωπικά θα ήθελα να τους ευχηθώ (μαζί και στο υπόλοιπο προσωπικό) «καλή δύναμη» στο δύσκολο δρόμο που έχουν από δω και πέρα.

 

Παραπάνω γράφω ότι εκτός από «ανακούφιση (ένοιωσα) και στο τέλος και κάποιο προβληματισμό». Για λόγους πληρότητας της προσωπικής μου έρευνας θα σημειώσω τον λόγο του προβληματισμού μου μαζί με ένα μικρό προσωπικό μου εννοείται σχόλιο. Είχε μεταξύ των συντακτών του ΑΕΚτζήδικου ρεπορτάζ κυκλοφορήσει ότι: «Οι ανανεώσεις των διαρκείας δεν θα πάνε στα έσοδα της Π.Α.Ε.». Όσοι έχετε διαβάσει την χθεσινή επιστολή μου σχετικά με τα διαρκείας θα ξέρετε ότι ειρωνεύτηκα την μεταφορά εσόδων από μια εταιρεία σε μια άλλη. Συνεπώς είναι μεν σωστή η παραπάνω διατύπωση αφού τα εισιτήρια πωλούνται από το Σωματείο και όχι από την Π.Α.Ε., αλλά αυτό ακριβώς είναι και το σημείο που με προβληματίζει. Εξηγούμαι:

 

Εφόσον οι ανανεώσεις διαρκούν ως τις 21 Ιουλίου και τα διαρκείας πωλούνται από το Σωματείο όλα τα έσοδα (το 100% και όχι το 10%) πάνε στο Σωματείο. Αυτός που στην ίδια μ’ εμένα θύρα αγοράσει από τις 25 Ιουλίου ως τις 22 Αυγούστου διαρκείας και θα έχει πληρώσει τα ίδια μ’ εμένα λεφτά δεν θα έχει αγοράσει το ίδιο εισιτήριο! Εγώ θα έχω στα χέρια μου «Απόδειξη Λιανικών Συναλλαγών (Π.Υ.)» από την Ερασιτεχνική, ενώ αυτός θα έχει το αντίστοιχο παραστατικό από την Π.Α.Ε. Τα λεφτά και των δύο μας θα έχουν γίνει έσοδα (λογιστικοποιηθεί) σε διαφορετικά λογιστικά βιβλία και δύο διαφορετικά Α.Φ.Μ. θα έχουν αποδώσει Φ.Π.Α. για το ίδιο πράγμα!! Και οι δυό μας θα έχουμε δικαίωμα να παρακολουθούμε τους αγώνες της Α.Ε.Κ. και στην εκκαθάριση του αγώνα η Π.Α.Ε. (η οποία δεν θα έχει εισπράξει τίποτα από το δικό μου εισιτήριο ως έσοδο) θα υπολογίζει τα ποσοστά που αναλογούν σε Αστυνομία, Ο.Α.Κ.Α., Ερασιτεχνική και άλλους στις εισπράξεις που αναλογούν και στων δύο τα εισιτήρια!!!

 

Ειλικρινά δεν μ’ ενδιαφέρει πως θα διαχειριστούν αυτή την κατάσταση (αν για παράδειγμα η νέα Π.Α.Ε. τιμολογήσει την Ερασιτεχνική για κάποιο εύλογο ποσό), απλώς το αναφέρω για να δούμε τι συμβαίνει όταν κάποια πράγματα (όπως η σύσταση της νέας Π.Α.Ε.) δεν είναι έτοιμα εγκαίρως. Βέβαια από την παραπάνω φήμη προκύπτει ότι θεωρούν πώς μέχρι τις 25 Ιουλίου (οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση πωλήσεων) θα είναι έτοιμη η νέα Π.Α.Ε. από κάθε πλευρά (νομική & φορολογική τουλάχιστον).

 

Τέλος επιθυμώ να κάνω μια μικρή αναφορά στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» η οποία σήμερα εισέπραξε/παρακράτησε το 80% των χρημάτων που πλήρωσα για το διαρκείας. Υποτίθεται –πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ– ότι το ακριβές ποσοστό που από τα λεφτά αυτά θα πάει στο γήπεδο θα το αποφασίσει εκ των υστέρων ο κύριος Μελισσανίδης. Επειδή τα ταμεία των εταιρειών δεν είναι ούτε συρτάρια, ούτε ψυγεία τα οποία τ’ ανοίγεις και από κει δίνεις όπου θες καλό θα είναι τα λεφτά αυτά να πάνε για το γήπεδο. Έτσι και αλλιώς η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» δεν μπορεί να τα διαθέσει για κανέναν άλλο σκοπό (εκτός αν θέλει να κάνει κάποια δωρεά). Άσε που αν όσα εισέπραξε η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» σήμερα από εμένα πάνε για το γήπεδο (γίνουν μετοχές της «Δικέφαλος») τότε θα είναι εύκολο να υπολογίσω πόσα ακόμη χρειάζεται να καταθέσω στην Α.Μ.Κ. για να στρογγυλέψω τον αριθμό των μετοχών μου.

 

Συμπερασματικά το πρόβλημα των τελευταίων χρόνων στην Α.Ε.Κ. είναι οι επίσημες διαρροές. Από τη μια είναι βαριά η ευθύνη ειδικά του ΑΕΚ365 και της «ΩΡΑΣ» τα οποία όλα τα υπόλοιπα μέσα να αναπαράγουν αυτομάτως. Δέχονται τον ρόλο των φερέφωνων και βγάζουν προς τα έξω οτιδήποτε χωρίς τον παραμικρό έλεγχο. Υποψιάζομαι όμως ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν είναι όλη η ευθύνη δική τους. Αυτό που θεωρώ ολοένα και πιθανότερο είναι και το πλέον «εφιαλτικό» ενδεχόμενο για την Α.Ε.Κ.

 

Πιστεύω ότι αυτά που δημοσιεύτηκαν ήταν οι προκαταρκτικές πιθανώς συζητήσεις μεταξύ στελεχών τα οποία από τη μια δεν ήθελαν ν’ αναβάλλουν την πώληση των διαρκείας και από την άλλη συζητούσαν λύσεις χωρίς να τις έχουν «ξεψειρίσει» αναλυτικά. Αν λοιπόν το «ρεπορτάζ» του ΑΕΚ365 βασίζεται στην μεταφορά κάποιων τέτοιων συζητήσεων, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι όλοι τους προσεκτικότεροι στο τι βγαίνει (και από ποιόν) προς τα έξω.

 

Αυτό από την πλευρά της Α.Ε.Κ. σημαίνει δύο πράγματα:

 

  • Έλεγχος στο ποιοι συμμετέχουν σε συσκέψεις και με ποιους αυτοί μιλάνε.
  • Ενημέρωση του κόσμου της ομάδας «αρμοδίως» είτε με ανακοινώσεις, είτε με δηλώσεις των καθ’ ύλη αρμόδιων στελεχών.

 

Από την πλευρά όλων των ΑΕΚτζήδικων μέσων αυτό σημαίνει ότι όσο και να «καίγονται» από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό από την πρωτιά, θα έπρεπε πρώτα να ρωτάνε κάποιον σχετικό για όσα πρόκειται να δημοσιεύσουν. Αν ωστόσο δημοσιεύσουν κάτι ας το ανασκευάσουν και να το κατεβάσουν (αν μιλάμε για ιστοσελίδες).

 

Αλλιώς είναι σαν να λένε στον κόσμο να πάρει κανα-δυό βάλιουμ το βράδυ με δυό-τρία σφηνάκια ταυτόχρονα και μετά να δηλώνουν ανεύθυνοι για το αποτέλεσμα. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τις αναρτήσεις/δημοσιεύματα τους τις διαβάζουν και υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών.

 

 

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2014.

 

Κοτσώνης Κων/νος.
Κάτοχος διαρκείας.

 

Διαβάστηκε 11657 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΜΕΝ, ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕ)