Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η «ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΙΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η «ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ
(ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΙΣ)

Έχει μεγάλη πλάκα να διαβάζεις τα οπαδικά sites που διαχειρίζονται κάποιοι λεχρίτες οι οποίοι δηλώνουν «δημοσιογράφοι». Έχει πλάκα, αλλά ταυτόχρονα είναι και η επιτομή της «κατά παραγγελία δημοσιογραφίας» που εστιάζει αποκλειστικά στην καμπούρα των άλλων φορτώνοντας τους αποκλειστικά τις ευθύνες για μια κατάσταση. Από την άποψη αυτή δεν έχει σημασία ν’ ασχολούμαστε μ’ όσα υποστηρίζουν τα ερυθρόλευκα και τ’ ασπρόμαυρα ορκ της αθλητικής δημοσιογραφίας σχετικά με τις ευθύνες για την κατάσταση του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Σήμερα, θα σχολιάσουμε τον τρόπο που δύο οπαδικά Μ.Μ.Ε. παρουσίασαν δύο κρούσματα οπαδικής βίας που έλαβαν χώρα με λίγη ώρα διαφορά.

Την Κυριακή που μας πέρασε έπαιζαν οι «αιώνιοι της Θεσσαλονίκης» στο μπάσκετ στην έδρα των ασπρόμαυρων. Την προηγουμένη το βράδυ μετά το παιχνίδι στο Χαριλάου μεταξύ της «ομάδας του Ιβάν» και αυτής του Καρυπίδη ένας Βούλγαρος οπαδός έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη στην προσπάθεια του να γλυτώσει τον ξυλοδαρμό από δύο ΠΑΟΚτζήδες.

Την Κυριακή, λοιπόν, λίγο πριν τη λήξη και ενώ ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. επικρατούσε εύκολα του Άρη οι οργανωμένοι της ομάδας πανηγύριζαν εν χορώ με σύνθημα και για τον θάνατο του Βούλγαρου. Στα πανηγύρια είτε γιατί οι πολλοί ξένοι δεν ξέρουν την γλώσσα, είτε λόγω του μεθυσιού της νίκης (4η σε 14 παιχνίδια) συμμετείχαν και οι παίκτες.

Λίγη ώρα αργότερα στο άδειο λόγω τιμωρίας πρώην Στάδιο Καραϊσκάκη οι «επιστήμονες της Θ.7» έκαναν το θαύμα τους. Ανάρτησαν και άφησαν για ένα ημίχρονο ένα πανό που με πολύ μεγάλα γράμματα έγραφε ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2019. Η δική τους ενέργεια προφανώς δεν είναι της ίδιας βαρύτητας (από τη στιγμή που στου Ζωγράφου δεν υπήρξε νεκρός) όπως το σύνθημα των ΠΑΟΚτζήδων για τον νεκρό Βούλγαρο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι από την άποψη της ομάδας η ανάρτηση του πανό ΔΕΝ ήταν πολύ χειρότερη.

Και ήταν πολύ χειρότερη γιατί το πανό ανέβηκε σ’ έναν αγώνα χωρίς θεατές, οπότε και η Π.Α.Ε. του Πειραιά δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν το πήρε χαμπάρι. Έτσι, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

  • Είτε οι οργανωμένοι έχουν «το ελεύθερο» και κάνουν ότι γουστάρουν και δεν υπολογίζουν την Π.Α.Ε.
  • Είτε η Π.Α.Ε. τους σιγοντάρει (για να τους έχει ενεργούμενο της) και τους καλύπτει.

Ένα σύνθημα όσο καταδικαστέο και αν είναι μπορεί να αιφνιδιάσει και να μην είναι δυνατό να γίνει τίποτα περισσότερο από συστάσεις για να μην επαναληφθεί (και ένα πρόστιμο μετά). Ένα πανό σ’ άδειο γήπεδο (το οποίο παραμένει για ένα ημίχρονο) το οποίο αναρτήθηκε για να φανεί μέσω της μετάδοσης είναι σαφώς χειρότερο. Δεδομένης της σχέσης εξάρτησης των ιδιοκτητών των Α.Α.Ε. με τους οργανωμένους ένα πρόστιμο (ακόμη και 100 ή 200 χιλιάρικα) δεν βοηθά σε τίποτα. Το μόνο που θα μπορούσε να τους «συνετίσει» θα ήταν στην μεν περίπτωση του μπασκετικού Π.Α.Ο.Κ. ένα μεγάλο πρόστιμο (από 50.000-100.000) και σ’ αυτή της «ομάδας του Βαγγέλη» κλείσιμο της θύρας 7 (όλο το πέταλο) για μια σειρά αγώνων.

Στην περίπτωση του μπασκετικού Π.Α.Ο.Κ. και εξ’ αιτίας των οικονομικών του προβλημάτων το πρόστιμο για το συγκεκριμένο σύνθημα θ’ αποδείκνυε την «μηδενική ανοχή» σε φαινόμενα βίας. Στην δε περίπτωση του «γνήσιου Γαύρου» είναι το μόνο που μπορούν να καταλάβουν οι Γαύροι (ως «επιστήμονες» που είναι).

09 Γενάρη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1057 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η «ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΙΣ)