Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΜΠΑΡΚΑΣ VS ΜΑΝΤΑΛΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.
(ΜΠΑΡΚΑΣ
VS ΜΑΝΤΑΛΟΣ)

Δεν πάνε πολλές μέρες από την είδηση πως ο Μελισσανίδης ζητά για την παραχώρηση του Μάνταλου 5 εκ. Ευρώ. Ενός παίκτη που και χρόνια αρχίζει να βάζει στην πλάτη του (αν και δεν έχει περάσει τα 30) και έχει περάσει δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Υποτίθεται ότι στην τιμή αυτή ο «Διοικητικός Ηγέτης» συνεκτιμά τόσο το γεγονός ότι είναι ο αρχηγός της ομάδας όσο και τη σημασία του για την ομάδα. Άσε που σε περίπτωση πώλησης του θα πρέπει να τον αντικαταστήσει κιόλας. Σε κάθε περίπτωση αυτή του η απαίτηση δίνει ένα μέτρο σύγκρισης για όλες τις άλλες πωλήσεις παικτών. Ωστόσο, «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος.». Υπό το πρίσμα της πώλησης του Μπάρκα θα επιχειρήσουμε μια εκτίμηση σχετικά με την αξία της ομάδας της Α.Ε.Κ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ (βλέπε εδώ) η τιμή πώλησης του Μπάρκα στη Σέλτικ είναι 5 εκ. Ευρώ, τα οποία δυνητικά μπορούν να φτάσουν τα 6. Ο γεννημένος στην Ολλανδία Μπάρκας είναι 2 χρόνια μικρότερος ου Μάνταλου και δεν έχει περάσει κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Από άποψη τιμήματος ο Μπάρκας έφερε τα λεφτά που ο Μελισσανίδης έχει κοστολογήσει τον Μάνταλο. Αφαιρουμένης της προμήθειας των μανατζαραίων (500 χιλ. κατά το ρεπορτάζ) τα «σίγουρα» λεφτά από την πώληση είναι 4,5 εκ. (αφήνουμε στην άκρη ως αδιάφορα για εμάς όσα η ανάρτηση αναφέρει για κάποιον από τους μάνατζερ και μάλιστα Έλληνα).

Είναι προφανές ότι η τιμή των 5 εκ. είναι η «οροφή» για οποιονδήποτε παίκτη που αγωνίζεται στην τωρινή Α.Ε.Κ. Ακόμη και αν η άμυνα τα είχε πάει καλύτερα δύσκολα θεωρώ ότι η τιμή θα ήταν υψηλότερη. Πιθανότατα αυτό συμβαίνει επειδή η ομάδα για την ώρα δεν έχει δικτυωθεί με μεγάλους Ευρωπαίους μάνατζερ όπως ο «γνήσιος Γαύρος» μεταβαλλόμενη σε μια ομάδα-σταθμό για παίκτες που στη συνέχεια οι ίδιοι μάνατζερ θα φροντίσουν να «μοσχοπουληθούν» αφήνοντας όλους τους εμπλεκόμενους «ικανοποιημένους». Σε πολλές περιπτώσεις οι «μοσχοπουλημένοι» (εκτός αν είναι από πριν εγνωσμένης αξίας) δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο στην νέα τους ομάδα και κάποιοι απ’ αυτούς επιστρέφουν στην ομάδα που τους πούλησε είτε ως ελεύθεροι είτε ως «δανεικοί» (η περίπτωση του Βράνιες είναι ευτυχώς η μοναδική για την Α.Ε.Κ.). Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατό να «ξεπλυθούν» αρκετά λεφτά.

Όπως πορεύεται η Α.Ε.Κ. υπό την καθοδήγηση του «Διοικητικού Ηγέτη» και δεν ενισχύεται σημαντικά εκεί που «πονάει» πολύ δύσκολα (και μόνο από συγκυρίες) θα της δοθεί η δυνατότητα να φανεί στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μοστράροντας έτσι τους παίκτες της στην Ευρωπαϊκή αγορά. Συνεπώς, για αρκετό καιρό ακόμα (εκτός αν ο ποδοσφαιρικός πληθωρισμός εκτιναχθεί στα ύψη) τα 5 εκ. θα είναι το «ταβάνι» των πωλήσεων για την Α.Ε.Κ. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό. Κακό είναι να προσπαθούν κάποιοι να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη πώληση ως «επιτυχία» (η ακριβότερη στην Ιστορία της ομάδας) όχι μόνο γιατί γίνεται ευκαιριακά, αλλά κυρίως επειδή δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοιες από οικονομική άποψη χρονιές.

Είναι υποχρεωμένα τα «γιουσουφάκια» να γράφουν όσα γράφουν (και λένε) γιατί δουλειά τους είναι να εμφανίσουν την μετακίνηση του Μπάρκα ως επιτυχία της Διοίκησης-Ιδιοκτησίας (Μελισσανίδης). Δεν υπάρχει ζήτημα ότι αυτή η προσέγγιση είναι απολύτως ψευδής, αφού ο συγκεκριμένος παίκτης δεν αποκτήθηκε όπως κάνουν οι Πορτογάλοι για ν’ αναδειχθεί και στη συνέχεια να πωληθεί (να δημιουργηθεί έτσι μια «υπεραξία») αλλά πωλήθηκε επειδή ο ίδιος με την απόδοση του κίνησε το ενδιαφέρον των Σκώτων. Αν στην δική του απόδοση προσθέσετε και το γεγονός ότι παίζει σε Ελληνική ομάδα και άρα είναι «φθηνός», τότε έχετε την πλήρη εικόνα της «επιτυχίας» της Α.Ε.Κ. να πουλήσει τον Μπάρκα στην Σέλτικ.

03 Αυγούστου 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 331 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΜΠΑΡΚΑΣ VS ΜΑΝΤΑΛΟΣ)