Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ ΤΥΠΟ («ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ» ΚΑΙ ΡΥΠΑΡΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ ΤΥΠΟ
(«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ» ΚΑΙ ΡΥΠΑΡΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στίς 22 Σεπτέμβρη και με αφορμή την αδειοδότηση της Κ.Α.Ε. δημοσιεύθηκε στο ΑΕΚ365 ένας «απολογισμός που πληγώνει τις Κασσάνδρες». Το μεγάλο πλεονέκτημα του «απολογισμού» αυτού είναι ότι έχει συνταχθεί από την καλύτερη «πένα» που διαθέτει η ιστοσελίδα τον Μάριο Τριβιζά (και όχι τον Ευγένιο τον παραμυθά τον οποίο όσοι έχουν παιδιά τιμούν για τις παιδαγωγικές ιστορίες του).

Στον «απολογισμό» αυτόν συγκεφαλαιώνονται τα «επιτεύγματα» της νέας κατάστασης που υπάρχει στην (υποτίθεται) «ενιαία Α.Ε.Κ.». Φυσικά σε αρκετά του σημεία ο «απολογισμός» ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και σ΄αυτό που κάποιοι θα ήθελαν για πραγματικότητα ή όπως λέει και το σλόγκαν στην διαφήμιση της COCA-COLA«όπως θα έπρεπε να είναι». Ξεκινάμε λοιπόν τον σχολισμό του «απολογισμού» αυτού:

* «Οι μέτοχοι δεν θα δεχθούν να οδηγηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ σε πτώχευση» (H ΠΑΕ ΑΕΚ μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης με... συνοπτικές διαδικασίες).

Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. δεν εκκαθαρίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες (κάθε άλλο μάλιστα). Οι μέτοχοι δεν ήταν και τόσο απρόθυμοι να συναινέσουν καθόσον οι ίδιοι δεν έχουν άμεσο κίνδυνο (από τον νόμο) αλλά μόνον έμμεσο (αν και όταν στραφούν εναντίον τους με αγωγές οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι).

* «Το θέμα με το περιβόητο χαρτόσημο δεν θα ξεπεραστεί, όπως είναι σαφές από τη στάση του Θεοχάρη» (το πρόβλημα με το χαρτόσημο λύθηκε, έστω και αν χρειάστηκε να περάσουν δύο τροπολογίες).

Το ζήτημα του χαρτοσήμου ήταν η πόδειξη της προχειρότητας με την οποία κάποιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα. Απαιτήθηκαν τρείς και όχι δύο τροπολογίες και για να λυθεί το ζήτημα αυτό χρειάστηκε να νομοθετηθεί εξαίρεση της Α.Ε.Κ. από τον γενικό κανόνα που επιβάλλει την πληρωμή χαρτοσήμου σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλοι μας θυμόμαστε τα δημοσιεύματα που μας «διαφώτιζαν» για το αν οφείλει ή όχι η Α.Ε.Κ. χαρτόσημο για την εκχώρηση.

* «Η εκχώρηση των χρεών Ψωμιάδη στο δημόσιο δεν θα γίνει, επειδή δεν υπάρχει πραγματική θέληση από την πλευρά του Κράτους» (η εκχώρηση ολοκληρώθηκε με την επίδοση της σύμβασης στον Μάκη Ψωμιάδη, στον Κορυδαλλό).

Η εκχώρηση κατορθώθηκε παρά την ουσιαστικά αρνητική στάση της Π.Α.Ε. (κάποιοι για αρκετό καιρό έκαναν πως δεν καταλάβαιναν και κωλυσιεργούσαν) και από τις πιέσεις που ασκήθηκαν (από διάφορες πλευρές) στην κυβέρνηση. Σίγουρα δεν βοήθησε το ΑΕΚ365.

* «Η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα ολοκληρωθεί λόγω λάθος χειρισμών και ανοικτών δικαστικών θεμάτων, όπως οι προσφυγές Καφέ, Αραμπατζή, Βλάχου» (η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε).

Η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε προσωρινά, αλλά υπάρχει η σοβαρή περίπτωση ν’ ακυρωθεί αν κερδηθούν οι αγωγές των Οικονομόπουλου και των Αραμπατζή, Καφέ Βλάχου οι οποίες συζητούνται σε α’ βαθμό το 2015. Συνεπώς ας μην πανηγυρίζουν ακόμα. Η μόνη περίπτωση να θεωρηθεί η εκκαθάριση οριστική είναι είτε να παραιτηθούν οι αντίδικοι της πρώην Π.Α.Ε. από τις αγωγές τους ή να δικαστούν και στους δύο βαθμούς οι αγωγές και φυσικά να κερδίσει η πρώην Π.Α.Ε.

* «Η σύσταση της νέας ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα γίνει εγκαίρως» (ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουλίου, σχεδόν δυόμιση μήνες πριν από την -τότε- προγραμματισμένη σέντρα του πρωταθλήματος).

Η σύσταση θα μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή, απλώς αν δεν είχε διαγραφεί η πρώην Π.Α.Ε. από το Γ.Ε.ΜΗ. η νέα Π.Α.Ε. θα έπρεπε (όπως και η Κ.Α.Ε.) να βάλει το επίθετο «ΝΕΑ» στην επωνυμία της. Έτσι όπως εξελισσόταν η υπόθεση της εκκαθάρισης (ασφαλιστικά μέτρα Οικονομόπουλου) η «έγκαιρη» σύσταση της νέας Π.Α.Ε. έγινε κατορθωτή μόνο επειδή παραιτήθηκε των ασφαλιστικών μέτρων (και όχι της αγωγής) ο Οικονομόπουλος.

* «Το νομοσχέδιο για το γήπεδο δεν θα περάσει από τη Βουλή, γιατί η καθυστέρηση μαρτυρά πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση» (Το νομοσχέδιο «πέρασε» με ευρύτατη πλειοψηφία).

Οι καθυστερήσεις οι οποίες διέψευσαν όλα τα ρεπορτάζ του ΑΕΚ365 είχαν δημιουργήσει απορίες και κλίμα αμφισβήτησης σ’ όλους. Τώρα αν κάποιοι (ποιοί όμως;) θεώρησν ότι δεν θα πέρναγε το νομοσχέδιο έκαναν μεγάλο λάθος, αφού η ρύθμιση για το γήπεδο εντάχθηκε σε ευρύτερο νομοσχέδιο το οποίο έτσι κι’ αλλιώς θα «περνούσε». Ωστόσο υπενθυμίζουμε στον Μάριο ότι η «ευρύτατη πλειοψηφία» δεν λέει και πολλά πράγματα, αφού με τέτοιες πλειοψηφίες «πέρασαν» και οι τρείς προηγούμενες ρυθμίσεις για το γήπεδο (οι δύο του Γρανίτσα και αυτή του Βούρου).

* «Η εκκαθάριση της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να ξεκινήσει, γιατί δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης με την πλευρά Φιλίππου» (ο Αλεξίου βρήκε τρόπο για να ξεκινήσει η εκκαθάριση χωρίς τη συγκατάθεση των πρώην μετόχων και την εξασφάλισε στην πορεία).

Για το σχόλιο μας σχετικά μ’ αυτό το σημείο βλέπε εδώ.

* «Η νέα ΚΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να συσταθεί εγκαίρως, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση» (η νέα ΚΑΕ ΑΕΚ συστάθηκε κανονικά, έστω και αν... ταλαιπωρήθηκαν κάποιοι επειδή χρειάστηκαν δύο ΓΣ του σωματείου).

Συστάθηκε εγκαίρως μεν, αλλά η εκκαθάριση της παλαιάς Κ.Α.Ε. δεν έχει ολοκληρωθεί (και θ’ αργήσει πολύ ακόμα) γι’ αυτό και το επίθετο «ΝΕΑ» στην επωνυμία της, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Αλεξίου.

* «Η νέα ΚΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, γιατί δεν θα βρεθούν τα λεφτά της εγγυητικής» (τα λεφτά βρέθηκαν, η ΕΕΑ έδωσε την έγκριση σε... χρόνο-ρεκόρ).

Τα λεφτά της εγγυητικής βρέθηκαν μόνο και μόνο γιατί από τα πράγματα αναγκάστηκε ο Μελισσανίδης να τα δώσει για να μην καταρρεύσει το successstoryτης Ερασιτεχνικής. Αλλιώς... Αν δε δεν έχει καλυφθεί όπως απαιτεί ο νόμος το μετοχικό κεφάλαιο της Κ.Α.Ε. εκεί να δείς γλέντια όταν θα την ελένξει η Ε.Ε.Α.

* «Το χάντμπολ και το βόλεϊ δεν θα καταφέρουν καν να κατεβούν στο πρωτάθλημα» (Το χάντμπολ -αν και έχει μαζέψει, ελέω ...σωτήρων, χρέη σχεδόν 1 εκατ. ευρώ!- και το βόλεϊ έχουν ετοιμάσει ήδη «κανονικές» ομάδες για τη νέα σεζόν).

Άντε και κατέβηκαν στο πρωτάθλημα. Άντε και ολοκλήρωσαν κανονικά την σεζόν. Άντε να πανηγυρίσουμε γι’ αυτές τις «επιτυχίες». Ας μας πει όμως ο Μάριος ποίος θα πληρώσει τα χρέη τους, τα οποία βαρύνουν μόνο την Ερασιτεχνική, για να νοιώσουμε όπως και αυτός χαρά. Βέβαια μιά απάντηση (η πιθανότερη) είναι να πληρωθούν από τα έσοδα της Ερασιτεχνικής από την Π.Α.Ε. κάτι το οποίο σημαίνει ότι για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την αποπληρωμή τους η Ερασιτεχνική θα φυτοζωεί.

Αυτά ήταν τα σχόλια μας σχετικά με τον «απολογισμό που πληγώνει τις Κασσάνδρες». Το κείμενο του Μάριου Τριβιζά βέβαια «έκανε την δουλειά του» και όσο άτεχνο και να είνια (θα μπορούσε να έχει γραφτεί καλύτερα) είναι τουλάχιστον δυό κλάσεις ανώτερο συγκρινόμενο με κάποιο σαν αυτό. Τέτοια κείμενα είναι θα μας διασκέδαζαν αφάνταστα αν δεν ήταν ενδεικτικά της βλακείας και του κόμπλεξ που χαρακτηρίζει τον συγγραφέα τους, ο οποίος φαίνεται να νοιώθει λίγο πιό σίγουρος τώρα που λόγω της εισροής χρημάτων πλήρωσε τις υποχρεώσεις του και μπορεί να λειτουργεί το ΑΕΚ365 ομαλότερα. Είδες πόσο καβαλάς το καλάμι όταν λιγδώσει το άντερο σου και νομίζεις ότι είσαι πανίσχυρος; Προσοχή όμως γιατί τα λιπαρά βλάπτουν την υγεία.

Υ.Γ.1. Δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη αν πηγή της έμπνευσης του για το κείμενο αυτό αποτελούσε η εικόνα του στον καθρέπτη. Μάλιστα κάπου ακούσαμε ότι στον δικό του καθρέπτη μπορείς να δείς και τον εσωτερικό σου κόσμο.

Υ.Γ.2. Για όσους θέλουν μετά την ανάγνωση του παραπάνω κείμενου να γελάσουν κι' άλλο τους προτείνουμε αυτό το βιβλίο.

 

14 Οκτώβρη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 11412 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ ΤΥΠΟ («ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ» ΚΑΙ ΡΥΠΑΡΟΓΡΑΦΙΕΣ)