Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΟΣΟ ΑΘΩΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο «ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ; (ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ «ΑΘΩΩΣΗ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΟΣΟ ΑΘΩΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο «ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ;
(ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ «ΑΘΩΩΣΗ»)

Όσο σημαντικό είναι κάποιος να έχει δίκιο, άλλο τόσο σημαντικό είναι να ξέρεις πως να το διεκδικήσεις (και τελικά να το κερδίσεις). Η διεκδίκηση της δικαίωσης σου μπορεί αναλόγως του αντιπάλου να είναι από δύσκολη έως αδύνατη, ειδικά αν αυτός διαθέτει τα μέσα να κωλυσιεργεί έτσι ώστε τελικά να επιτύχει μια «αθωωτική» απόφαση. Μια «αθωωτική» απόφαση, η οποία δεν θα έχει σχέση με την ουσία της υπόθεσης αλλά με τις συνεχείς αναβολές που θα πάρει και θα οδηγήσουν τελικά σε παραγραφή. Κάποιες άλλες φορές τα στοιχεία είναι «περιστασιακά» και δεν αρκούν για μια καταδίκη. Δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος κάνει ότι μπορεί για να γλυτώσει όσο γίνεται με το μικρότερο κόστος μια αθώωση λόγω παραγραφής ή «ανεπαρκών στοιχείων» είναι αυτό που χρειάζεται (ο κατηγορούμενος) για να περάσει στην αντεπίθεση.

Ακριβώς μια τέτοια υπόθεση είναι η αθώωση των «28» για τα στημένα παιχνίδια. Μια αθωωτική απόφαση η οποία αναμενόταν (μας είχε προετοιμάσει η πρόταση της Εισαγγελέως) και ήταν το έναυσμα ενός επικοινωνιακού πανηγυριού που έστησαν οι ερυθρόλευκοι «χατζηαβάτηδες». Ένα πανηγύρι, το οποίο είχε ξεκινήσει καιρό πριν μιας και γνώριζαν δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους. Η μια είχε να κάνει με το πόσο άσχημα τεκμηριωμένη ήταν η κατηγορία σε συνδυασμό με τις αποδείξεις που χρειάζονται για μια καταδίκη και η δεύτερη η αδυναμία της Δικαιοσύνης να καταδικάσουν έναν «Μαρινάκη» χωρίς απολύτως αδιάσειστες αποδείξεις.

Σχετικά με την πρώτη παράμετρο πιστεύω πως δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία. Ίσως και να μπορούσαν να «δέσουν» καλύτερα την κατηγορία προσκομίζοντας και άλλα στοιχεία. Από την άλλη όσα παρουσιάστηκαν στην ακροαματική διαδικασία ήταν περιστασιακές ενδείξεις ενοχής και σίγουρα δυσκόλευαν το δικαστήριο να εκδώσει μια καταδικαστική απόφαση. Σχετικά με την δεύτερη παράμετρο δεν πιστεύω ν’ αμφιβάλλει κανείς πως είναι πρακτικά αδύνατο να καταδικαστεί κάποιος από τους «Εθνικούς επιχειρηματίες» μας.

Ωστόσο, τα παραπάνω κάθε άλλο παρά σημαίνουν πως ο Β. Μαρινάκης είναι αθώος και πως όσα εγκληματικά συνέβαιναν την προηγούμενη 20ετία δεν γίνονταν προς όφελος του «γνήσιου Γαύρου». Άλλωστε, σχετικά πρόσφατα ο Β. Μαρινάκης και ο «οργανισμός» του «γνήσιου Γαύρου» είχαν παραδεχτεί την ενοχή τους για όλα όσα κατηγορούνται ότι έπρατταν τόσα χρόνια. Το γεγονός ότι το έκαναν στα πλαίσια ενός οικογενειακού ξεκατινιάσματος ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στον Σωκράτη ΔΕΝ αλλάζει τίποτα. Γιατί και τότε και επί Μαρινάκη ο ωφελημένος είναι ο «γνήσιος Γαύρος». Μπορεί για τους δικούς τους λόγους να θέλουν να ρίξουν το φταίξιμο μόνο στον Σωκράτη, αλλά αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει χωρίς να δηλώσει ένοχη και η ομάδα τους. στο κάτω-κάτω Κόκκαλης και «γνήσιος Γαύρος» ήταν «κώλος και βρακί» για 17 χρόνια. Οπότε…

Για οποιονδήποτε καλόπιστο (ο οποίος όμως δεν έχει τα μέσα και την θέληση να εξαγοράζει ανθρώπους σε «θέσεις ευθύνης» για να κάνει την δουλειά του) ΔΕΝ θα χρειάζονταν περισσότερα στοιχεία απ’ όσα κατάφερε να μαζέψει ο «υπερ-κοριός της Ε.Υ.Π.» όταν αυτοί που παρακολουθούνταν αγνοούσαν την παρακολούθηση και έλεγαν χωρίς φόβο τα δικά τους. Παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες είναι φτιαγμένες για να την γλυτώνουν οι ισχυροί (εκτός αν έχουν «ξεδοντιαστεί») για όλους τους υπόλοιπους ΔΕΝ χρειάζονται (και δεν χρειάζονταν ούτε αυτές) άλλες αποδείξεις.

Γιατί, όπως «Η χαρά ΔΕΝ αφήνει την πουτάνα να κρυφτεί.» έτσι και η ξεδιάντροπη κοροϊδία μας τα προηγούμενα χρόνια των στελεχών της Π.Α.Ε., των ερυθρόλευκων «χατζηαβάτηδων» και των οπαδών αποτελούν επαρκή απόδειξη (ακόμη και γι’ αυτούς που φορούν ερυθρόλευκες παρωπίδες). Ακόμα μεγαλύτερη απόδειξη ενοχής θ’ αποτελέσει (αν τελικά γίνει) οποιαδήποτε κίνηση από τον Μαρινάκη να πάρει δικαστικά «το αίμα του πίσω». Μια κίνηση που -αν τελικά γίνει- θα πρόκειται μόνο και μόνο για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, μιας και όπως ξέρουμε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση (όπως και η καταδίκη του Μαρινάκη άλλωστε) ΔΕΝ μπορούν ν’ αλλάξουν την γνώμη που καθένας μας έχει για καθένα από τους «Εθνικούς επιχειρηματίες» μας.

Τέλος, και αυτή η δικαστική υπόθεση έφερε στην επιφάνεια την «ανάγκη» των σωματείων και των «επαγγελματικών τμημάτων» τους να συνδέονται-εξαρτώνται μέχρι τέλους από τους επιχειρηματίες που (για να κάνουν την δουλειά τους) τα αναλαμβάνουν. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που έχει μεγάλη παράδοση στους εγκληματίες-επιχειρηματίες, οπότε κάθε κουβέντα περί Ηθικής και Δικαιοσύνης από τα ρυπαρά στόματα και τις γραφίδες (πληκτρολόγια) τους μόνο θυμηδία μας προκαλεί.

Και εις άλλα με υγεία.

 

Σημείωση: Η φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα www.zougla.gr.

06 Φλεβάρη 2021
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 454 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΟΣΟ ΑΘΩΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο «ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ; (ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ «ΑΘΩΩΣΗ»)