Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... (ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
(ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ)

Καμία «επίθεση» στην παρούσα διοίκηση της Ερασιτεχνικής δεν περιποιεί τιμή στον επιτιθέμενο. Λίγο οι συγκυρίες, λίγο η κληρονομιά που της άφησαν οι προηγούμενοι, λίγο η χαμηλή (για τα επίπεδα της Α.Ε.Κ.) ποιότητα κάποιων από τα μέλη του Δ.Σ., φθάσαμε στο σημείο να έχουμε την χειρότερη (και με διαφορά) διοίκηση όλων των εποχών. Φυσικά ο χαρακτηρισμός αυτός είναι για κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής άδικος (ειδικά για όσους αποχώρησαν νωρίς). Σε κάθε όμως περίπτωση (και αυτό ισχύει για όλους) κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαψεύσουν όλες τις προσδοκίες.

«Αρχηγός» της 14μελούς ομάδας που ανέλαβε με τις ευλογίες του «Τίγρη» ήταν θεωρητικά ο Κοτσάτος, ο οποίος και κατάφερε να παραμείνει στη θέση αυτή (πρίν τον ξηλώσουν) για έναν χρόνο περίπου. Ακολούθως την θέση του capo («αρχηγού») κατέλαβε ο Αλεξίου ο οποίος έτσι κι’ αλλιώς ακόμη και επί προεδρίας Κοτσάτου έκανε το ουσιαστικό κουμάντο.

Ο Αλεξίου πλασαρίστηκε ως ο «άνθρωπος του Μελισσανίδη στην Ερασιτεχνική» οπότε κάθε «αποτυχία» αλλά και κάθε «μαϊμουδιά» του αντανακλά στον «Τίγρη». Όσα έχουν γίνει γνωστά για το χρονικό διάστημα που μαζί με τον Κοτσάτο ήταν στο τμήμα του μπάσκετ (πρίν ιδρυθεί η Κ.Α.Ε.) δεν ταιριάζουν στην εικόνα ενός διοικητικού άνδρα αντάξιου ενός Σωματείου της εμβέλειας της Α.Ε.Κ. Ακόμα όμως και αν κάποιος (απ’ όσους τα γνωρίζουν) δεν τα λάμβανε υπόψη και πάλι κρίνοντας από τα υπόλοιπα πεπραγμένα του θα κατέληγε αναγκαστικά στο ίδιο συμπέρασμα.

Τι να πρωτοθυμηθεί (χωρίς να πληγωθεί) κανείς;

  • Την έξωση;
  • Τους απλήρωτους υπαλλήλους;
  • Την οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθαν τα τμήματα που μας χάρισαν τόσες επιτυχίες στο πρόσφατο παρελθόν;
  • Το γεγονός ότι ψάχνουμε μέχρι την τελευταία στιγμή έδρα για αγώνες των τμημάτων μας ή ακόμη χειρότερα μας την ορίζουν οι ομοσπονδίες;
  • Ότι ενώ μας έταζαν (μέσω διαρροών για να μην εκτεθούν κιόλας, τρομάρα τους) μεγαλειώδεις Γ.Σ. για την έγκριση του παραχωρητηρίου και την νέα Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε., κατάφεραν να κάνουν όπως-όπως στη «ζούλα» μικρές και δυσφημιστικές για την Α.Ε.Κ. Γ.Σ. Την ίδια στιγμή δεν τολμάνε να κάνουν μια Απολογιστική για το 2013 (προφανώς θα κάνουν μαζί και αυτή του 2014) αλλά ούτε και να φέρουν το παραχωρητήριο του γηπέδου σε Γ.Σ. για έγκριση.

Όσα έχει (τσαπατσούλικα) κάνει αυτή η διοίκηση, αλλά και όσα δεν έκανε (ενώ όφειλε) ή απέτυχε τελικά να κάνει έχουν πληγώσει βαρειά την περηφάνεια μας (για όσους δεν την έχουμε ήδη ξεπουλήσει όπως μερικοί-μερικοί). Δεν έχει καμιά σημασία γλύφωντας σαν τα πληγωμένα αγρίμια τις πληγές μας να προσπαθούμε να βρούμε τι μας πλήγωσε περισσότερο. Επίσης δεν αλλάζει την ουσία αν όσοι διοικούν κατ’ όνομα το Σωματείο (ουσιαστικά το διοικεί ο Αλεξίου) δεν είχαν πρόθεση να «κάνουν κακό». Ούτε και οι «έξι» που εκτελέστηκαν στου Γουδή σκόπευαν να προδώσουν. Έκαναν όμως μεγάλο κακό γιατί συνεπείς στην κομματική τους ιδεολογία έβαλαν στην άκρη το γενικότερο (εθνικό για την περίσταση) συμφέρον.

Αναγνωρίζοντας τους πιθανούς κινδύνους και κάνοντας «διαχείριση κινδύνων» στην πράξη ο «Τίγρης» ανασχημάτισε τον Αλεξίου από το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ για περισσότερα) και καθάρισε. Ωστόσο τόσο η Ερασιτεχνική (για λίγο ακόμη τουλάχιστον) όσο και η Κ.Α.Ε. διατηρούν ακόμη τον Αλέξη στην σύνθεση των Δ.Σ. τους. Γιατί;

Η διατήρηση του στο Δ.Σ. του Σωματείου δεν προκύπτει από καμία σκοπιμότητα. Στο κάτω-κάτω αν το σύνολο (οι 14 και οι αναπληρωματικοί τους) του Δ.Σ. είναι της αρεσκείας του «Τίγρη» ο καθένας τους θα μπορούσε να κάνει την «δουλειά» του Αλεξίου. Έτσι κι’ αλλιώς ο Αλεξίου δεν έχει ούτε μεγαλύτερο κύρος, ούτε υψηλότερο ηθικό ανάστημα από τους υπόλοιπους για να συνεχίζει να προεδρεύει.

Στην περίπτωση της Κ.Α.Ε. όμως θα μπορούσε κάποιος ν’ αντιτάξει ότι επειδή αυτός (μαζί με τον Κοτσάτο) διαχειρίστηκε τόσον καιρό τις υποθέσεις του τμήματος μπάσκετ έχει το «δικαίωμα» να παραμένει και εμείς οι υπόλοιποι την «υποχρέωση» να τον ανεχόμαστε. Αυτό όμως είναι λάθος. Θα μπορούσε να ισχύει για οποιαδήποτε άλλου τύπου Α.Ε., όχι όμως για την Κ.Α.Ε. ή την Π.Α.Ε. Τέτοιου είδους εταιρείες ανήκουν σε όλους μας (τακτικούς και ευκαιριακούς πελάτες, μετόχους, ή απλούς οπαδούς) το ίδιο. Συνεπώς κανείς δεν έχει (και ούτε πρέπει να του αναγνωρίζονται) μεγαλύτερα δικαιώματα από άλλους. Αν τους πλήρωνε ο ίδιος για να παίζουν για την ευχαρίστηση του (όπως οι χανούμισες υπάρχουν μόνο για λογαριασμό του Σουλτάνου) τότε ίσως και να είχε βάση αυτό το επιχείρημα.  

Απ’ ότι φαίνεται η ομηρία της Κ.Α.Ε. θα συνεχιστεί αφού ο Αλεξίου αναμένεται να παραμείνει και στο ανασχηματισμένο Δ.Σ. της (βλέπε εδώ).

Επειδή υπάρχει η περίπτωση κάποιοι να μας καταλογίσουν εμπάθεια σε βάρος του Αλεξίου πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι μια και καλή. Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχουμε κάτι με τον Αλέξη. Ωστόσο είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε και να έχουμε μάλιστα και τεκμήρια για ενέργειες του οι οποίες όχι μόνο κηλιδώνουν ανεξίτηλα τ’ όνομα του Σωματείου, αλλά και το έχουν εκθέσει σε μεγάλο κίνδυνο. Το χειρότερο όμως είναι ότι απ’ όσο γνωρίζουμε για τις ίδιες ενέργειες είναι ενήμεροι και άλλοι οι οποίοι πιθανόν να έχουν και τα ίδια τεκμήρια στην κατοχή τους και δεν ανήκουν στο χώρο της Α.Ε.Κ. Θεωρούμε ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως θα τα χρησιμοποιήσουν έστω και για να δημιουργήσουν πρόβλημα σ’ επίπεδο εντυπώσεων. Γι’ αυτό και πιστεύουμε πως θα πρέπει ν’ απομακρυνθεί αμέσως από την οικογένεια της Α.Ε.Κ. και να μην του δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψει ποτέ ξανά και αυτό ανεξάρτητα του κόστους των πράξεων του στο Σωματείο μας (αν δηλαδή δεν προκύψουν επιπτώσεις απˊ όσα έχει κάνει). Μόνο και μόνο το γεγονός ότι έκανε ότι έκανε πρέπει να αρκεί για την οριστική και δια παντώς απομάκρυνση του από όλα όσα έχουν να κάνουν με την Α.Ε.Κ.

Ήρθε η ώρα αυτός που μπορεί (και τον οποίον θα ενημερώσουμε για όσα ξέρουμε) ν’ απελευθερώσει την Α.Ε.Κ. από τον Αλεξίου και τα τσιράκια του, αφού αυτός δεν φεύγει μόνος του παρά το κακό που έχει ήδη κάνει. Αν δεν το κάνει καθίσταται συνυπεύθυνος για την μεγαλύτερη κηλίδα όλων των εποχών στην ιστορία του Σωματείου, το οποίο πάντα επαιρόταν για την ηθική του και από τη διοίκηση του οποίου δεν έχει περάσει ξανά τέτοιος «εγκληματίας».

Υ.Γ. Για το νέο Δ.Σ. της Κ.Α.Ε. δεν θα κάνουμε ακόμη λόγο. Θα περιμένουμε να ανακοινωθεί επίσημα η νέα σύνθεση του μετά την Γ.Σ. των μετόχων του (καλύφθηκε τελικά όλο το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο;) η οποία και είναι η μόνη αρμόδια να το διορίσει. Στο κάτω-κάτω η ανακοίνωση μάς λέει ποιο «θα είναι» το Δ.Σ. και όχι ποιο είναι «ήδη».

 

18 Νοέμβρη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 8351 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... (ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ)