Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» (Η ΚΑΚΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΕΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»
(Η ΚΑΚΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΕΙ)

Έχουν γίνει προσπάθειες από πολλούς (και συνεχίζουν να γίνονται) για να ξαναγραφεί η Ιστορία. Προκειμένου να γίνει αυτό είναι «απαραίτητο» μερικές φορές οι συγγραφείς να επέμβουν αφαιρώντας τα ονόματα των πρωταγωνιστών που δεν είναι της αρεσκείας τους. Στην αρχαία Αίγυπτο τα πράγματα ήταν ευκολότερα αν και απαιτούνταν περισσότερος κόπος. Δεδομένου ότι οι Αιγύπτιοι δεν είχαν (εκτός της ιερατικής) γραφή αρκούσε να σβηστεί (ξυστεί) από τα δημόσια μνημεία το επιθυμητό όνομα. Σήμερα όμως αυτό είναι πρακτικά αδύνατο.

Πιθανόν να νομίζετε ότι το ΑΕΚ365 ασχολείται (κυρίως) με το ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ. Αν όντως ισχύει αυτό θα πρέπει στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα να βρίσκουμε όλα όσα αφορούν την Α.Ε.Κ. και κυρίως το ρεπορτάζ των τμημάτων της.

Είναι αλήθεια πώς σε κάθε σωματείο την προσοχή τραβούν δυό-τρία τμήματα (σχεδόν πάντα τα ίδια) τα οποία δίνουν και τις περισσότερες χαρές και διακρίσεις. Ωστόσο η ύπαρξη κάποιων τμημάτων όπως για παράδειγμα το σκάκι προσδίδει κύρος στο σωματείο. Συνεπώς για να ισχύει η υπόθεση μας (ότι το ΑΕΚ365 κάνει ρεπορτάζ Α.Ε.Κ.) θα πρέπει να είμαστε σε θέση να βρούμε τα τελευταία νέα του σκακιστικού τμήματος της Α.Ε.Κ. Όπως κάθε σύγχρονη πειραματική έρευνα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και μία άλλη ιστοσελίδα που και αυτή κάνει ρεπορτάζ Α.Ε.Κ. ως μέτρο σύγκρισης ή όπως λέμε ομάδα ελέγχου. Για την δουλειά αυτή επιλέξαμε την ιστοσελίδα www.aekarena.gr

Από τη σύγκριση της θεματολογίας τους τις τελευταίες μέρες (και πάντα στις ίδιες ημερομηνίες) δεν στάθηκε δυνατό να βρούμε στα θέματα του ΑΕΚ365 οποιαδήποτε αναφορά στα αποτελέσματα του σκακιστικού τμήματος σε αντίθεση με το aekarena όπου βρήκαμε όλα τα τελευταία νέα του τμήματος. Προσπαθώντας να βρούμε την αιτία παρατηρήσαμε πώς σε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του τμήματος αναφέρεται (μεταξύ άλλων) το όνομα Ερνέστος Πιλάλης ο οποίος είναι γιός του εφόρου του τμήματος.

Ο πατήρ Πιλάλης (πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής) αποτέλεσε (και προφανώς συνεχίζει ν’ αποτελεί) το «κόκκινο πανί» για κάποιους. Προφανώς λοιπόν στα πλαίσια της «εξαφάνισης» του πατέρα Πιλάλη από την επικαιρότητα της Α.Ε.Κ. «το μάρμαρο πληρώνει» ο γιός, ο οποίος είναι ακόμη πολύ μικρός για νασχοληθεί με τα «παιχνίδια» των μεγάλων και να τα κατανοήσει.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι το ΑΕΚ365 δεν κάνει ρεπορτάζ Α.Ε.Κ. αλλά κάνει επιλεκτικό ρεπορτάζ Α.Ε.Κ. Αυτό φανερώνει ότι ο υπεύθυνος για την λειτουργία του (ο ιδιοκτήτης του;) διακατέχεται από κόμπλεξ απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα του χώρου της Α.Ε.Κ. Πιθανόν να προσπαθεί να ξαναγράψει (την στιγμή που αυτή διαμορφώνεται) την ιστορία της Α.Ε.Κ. όχι όπως είναι, αλλά όπως θα ήθελε να είναι. Φυσικά αυτό δεν είναι κατά την γνώμη μας δημοσιογραφία.

Συμπέρασμα; Καλύτερα να ενημερώνεστε από το AEKARENA παρά από το ΑΕΚ365 από το οποίο αξίζουν τα διασκεδαστικά «σφηνάκια» όποτε αυτά δημοσιεύονται.

Υ.Γ.1. Οι «παρατηρητές» δεν είμαστε δημοσιογράφοι (όπως υποτίθεται ότι είναι κάποιοι στο ΑΕΚ365) και δεν χρειάζεται άλλωστε να είμαστε για κάνουμε κριτική.

Υ.Γ.2. Φυσικά ο Πιλάλης (πατέρας και γιός) δεν είναι τα μόνα «θύματα» του ΑΕΚ365. Διασκεδαστικότερη ήταν η περίπτωση του «καλεσμένου» που ευχήθηκε στον Ανδρέα Ανατολιωτάκη για την (επικείμενη) ανάληψη της προεδρίας της Ερασιτεχνικής κατά την διάρκεια της «Δίκης» της 17ης Νοέμβρη 2014. Τότε την επόμενη μέρα το ΑΕΚ365 στο σχόλιο του δεν τόλμησε να γράψει το όνομα του «καλεσμένου», παρότι όπως όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα ονόματα των καλεσμένων αναφέρονται από τον κύριο Θωμαΐδη αρκετές φορές, αλλά και αναγράφονται στην οθόνη όταν αυτοί τοποθετούνται. Η πλέον προφανής εξήγηση είναι η πίστη στην δεισιδαιμονία(;) πώς η απλή και μόνο αναφορά του ονόματος του «κακού» είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί αυτό (το «κακό») να υλοποιηθεί στη στιγμή μπροστά σου «κόβοντας σου τα ύπατα». Λέτε «θύμα» της ίδιας δεισιδαιμονίας να είναι και ο Πιλάλης (πατέρας και γιός);

 

02 Δεκέμβρη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 11117 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» (Η ΚΑΚΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΕΙ)