Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ & ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ (Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Κ.Α.Τ. ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ & ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
(Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Κ.Α.Τ. ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ)

 

Ο ρόλος του Κ.Α.Τ. στην εκλογική νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ).

Υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι θα καταλόγιζαν στις επιτυχίες του Κ.Α.Τ. μέρος της μεγάλης νίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και άλλοι τόσοι σαν αποτυχία του την μη επίτευξη αυτοδυναμίας (καταραμένες 15.001 ψήφοι). Σίγουρα μετά τη διπλή του επιτυχία με την εκλογή των Δούρου-Βασιλόπουλου (έστω και την δεύτερη Κυριακή) κάποιοι είχαν κακομάθει και υπολόγιζαν στην βοήθεια του ΑΕΚ365 και της «ΩΡΑΣ» για την αυτοδυναμία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ας πρόσεχαν. Τώρα λόγω κακού υπολογισμού πέφτουν στην ανάγκη του Καμμένου που είναι ΑΝεξάρτητος ΈΛληνας για να μην τους «πάρει το ποτάμι».  

Ανάλυση εκλογικού αποτελέσματος.

Αυτό το οποίο απολαμβάνουμε ιδιατέρως είναι οι αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πρόχειρες από όποια άποψη κι αν τις δεί κανείς. Ο μόνος που ήταν σε θέση να αναλύσει εμπεριστατωμένα ένα εκλογικό αποτέλεσμα (και έτσι να δώσει και στους άλλους να καταλάβουν τι έγινε) ήταν ο Παρασκευάς Αυγερινός. Έτσι η απλοϊκή προσέγγιση-σχόλιο του Στρατούλη για την απώλεια της αυτοδυναμίας για 15.000 ψήφους έδωσε το έναυσμα για διαφόρων ειδών σχόλια (βλέπε εδώ).

Η προσέγιση-σχόλιο είναι λάθος εξ’ ορισμού, αφού ασχολείται με το αριθμητικό κομμάτι (τις μείον 15.000 ψήφους για τις 151 έδρες) και όχι με τα ποιοτικά στοιχεία τα οποία θα μας έδειχναν τι έγινε (μετακινήσεις ψηφοφόρων). Συνεπώς το μόνο που αξίζει είναι τα σχόλια που συνοδεύουν την ανάρτηση στο ΑΕΚ365. Θα μπορούσαμε (και θα δικαιούμασταν) να πούμε περισσότερα αν ξέραμε πράγματι (και όχι να πιθανολογούμε) πόσοι Γαύροι ψήφισαν επειδή «πήραν γραμμή» από τον Μαρινάκη και πόσοι ΑΕΚτζήδες δεν ψήφισαν (ενω πρίν ήθελαν) ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λόγω γηπέδου. Επίσης θα βοηθούσε πολύ να γνωρίζαμε πόσοι τελικά ψήφισαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως αντίδραση εξαιτίας της επίθεσης σ’ αυτόν κάποιων ΑΕΚτζήδικων Μ.Μ.Ε. (Κ.Α.Τ.) αλλά και των κινητοποιήσεων των οπαδών μας όπου πήγαινε ο Αλέξης. Δυστυχώς τέτοια στοιχεία δεν διαθέτουμε και όπως φαίνεται η εξαγωγή συμπερασμάτων μόνο και μόνο από την περιοχή (π.χ. τ’ αποτελέσματα στην Ν. Φιλαδέλφεια) δεν είναι ασφαλή κάτι που σχολιάζουν κάποιοι με μιά δόση πικρίας (βλέπε εδώ).

Για να δείξουμε όμως πόσο απλοϊκό (αφελές) είναι το σχόλιο του Στρατούλη θα θέσουμε την εξής ρητορική, προβοκατόρικη και εν τέλει λαϊκιστική ερώτηση: «Τι θα γινόταν αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λάμβανε 15.001 ψήφους από ψηφοφόρους που στις προηγούμενες Βουλευτικές Εκλογές είχαν ψηφίσει Χρυσή Αυγή και δεν είχαν μετανοήσει;».

 

Η συμμετοχή στην κυβέρνηση του Καμμένου.

Ο ανώνυμος σχολιογράφος στο SPORTS TRIUNFO θεωρεί ότι η συμμετοχή του Π. Καμμένου στην κυβέρνηση είναι θετική για την υπόθεση του γηπέδου της Α.Ε.Κ. (βλέπε εδώ). Ας υποθέσουμε ότι έχει δίκιο. Το θέμα είναι πόσο καιρό θα μείνει ο Καμμένος στην κυβέρνηση καθότι ως χαρακτήρας είναι μάλλον ασταθής. Άλλωστε η αψυχολόγητη και λανθασμένη (κατά την γνώμη μας πάντα) επιλογή του Τσίπρα να τον κάνει κυβερνητικό του εταίρο δεν πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε κυβέρνηση σταθερή και μακράς διάρκειας, καθώς διαφωνούν (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. & ΑΝ.ΕΛ.) σε περισσότερα απ’ όσα συμφωνούν και στην πορεία ο καμμένος θ’ αποτελεί τροχοπέδη για τον Τσίπρα (εκτός και αν μεταλαχθεί σε Μαρξιστή). Θα προλάβουμε μέχρι αυτοί οι δύο να τα σπάσουν; Εμείς πάντως πιστεύουμε ότι η λύση για το γήπεδο θα έρθει από κατευθύνσεις που δεν τις περιμένουμε.

 

 

Η αναμονή για το γήπεδο.

Οανώνυμος σχολιογράφος του SPORTS TRIUNFO σχολιάζει τις ευθύνες που θεωρεί ότι έχει ο Κ.Α.Τ. για την πόλωση σχετικά με το θέμα του γηπέδου, το οποίο πλέον πάει πίσω και συγκεκριμένα μετά το Πάσχα (ευτυχώς είναι νωρίς φέτος) όταν θα έχουμε μάθει και τηναπόφαση του ΣτΕ (βλέπε εδώ). Δεν ξέρουμε αν οι ευθύνες του Κ.Α.Τ. είναι τόσο μεγάλες ούτε αν «θα το πληρώσει η Α.Ε.Κ.». αυτό που ξέρουμε είναι πως το τανγκό χρειάζεται δύο και πώς η πόλωση ευνοούσε και τους ψηφοθηρικούς σκοπούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (έμμεσα) αλλά και την καριέρα στελεχών του και πως θα επιδιωκόταν έτσι κι’ αλλιώς. Ωστόσο στον βαθμό που τα δημοσιεύματα δεν ήταν «κατά παραγγελία» ο σχολιογράφος έχει δίκιο.

Όσο για την αναμονή που υπάρχει γι’ αυτήν φταίνε όσοι (και όποιοι) έχουν κατέθεσει ελλειπή φάκελο στην Δ.Ο.Κ.Κ. εδώ και καιρό. Ποιοί έιναι και γιατί το έκαναν θα σας το απαντήσουμε εν καιρώ. Τώρα προηγούνται άλλα ζητήματα.

 

Πως αλλάζουν σιγά-σιγά τα πράγματα.

Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ν. Φιλαδέλφεια και δευτερευόντως στην Ν. Χαλκηδόνα ο σχολιογράφος του SPORTS TRIUNFO σημειώνει ότι (όπως φαίνεται) έχει αλλάξει η διαστρωμάτωση των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι (όπως εκτιμά) δεν έχουν πλέον προσφυγικές ρίζες και δεν νοιάζονται τόσο για το γήπεδο (βλέπε εδώ). Αν και δεν είμαστε σε θέση να ελένξουμε στην ουσία του τον ισχυρισμό αυτό, ωστόσο μπορούμε να πιθανολογήσουμε ότι έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Ακόμη και να υπάρχουν στην Ν. Φιλαδέλφεια απόγονοι των προσφύγων εκείνων που έχτισαν τούβλο-τούβλο το «Ν. Γκούμας», δεν σημαίνει ότι η υπόθεση του γηπέδου έχει τον ίδιο αντίκτυπο σ’ αυτούς όπως στους πατεράδες και τους παππούδες τους. Έτσι κι’ αλλιώς είανι γνωστό πώς ο χρόνος αμβλύνει τις εντυπώσεις και α συναισθήματα μας («ο χρόνος όλα τα γιατρεύει»). Ωστόσο ακόμη και αν ένοιωθαν όπως οι πρόγονοι τους θα ήταν α-πολίτικο να περιμένουμε να ψηφίσουν αποκλειστικά με βάση το θέμα του γηπέδου.

Δεν μπορούμε όμως να μην σκεφτούμε ότι το ίδιο ισχύει και με όσους διοικούν την Α.Ε.Κ. τα τελευταία χρόνια και ειδικά το Σωματείο (Ερασιτεχνική). Άραγε αν ζούσε ακόμη (και είχε φυσικά «σώας τα φρένας») ο Κ. Σπανούδης θ’ αναγνώριζε στα πρόσωπα των διοικούντων το Σωματείο τις προσωπικότητες που ταιριάζουν στην Α.Ε.Κ. ή θ’ απέστρεφε με αηδία και απόγνωση το βλέμμα του; Πόσοι από τα τελευταία Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα στα πρώτα μέλη του Σωματείου μας (έστω και στην σκιά τους); Αν λοιπόν στην Α.Ε.Κ. δεν βρίσκει κανείς παρά ελάχιστους ΑΕΚτζήδες οι οποίοι στη στάση ζωής τους και στα ιδανικά τους να μπορούν να σταθούν δίπλα στα πρώτα μέλη του Σωματείου, πώς περιμένει να βρεί ΑΕΚτζήδες στην Ν. Φιλαδέλφεια (και μάλιστα απόγονους προσφύγων) που να καταλαβαίνουν τι σημαίνει να «έχεις δικό σου κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου»;

 

02 Φλεβάρη 2015.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 9093 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ & ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ (Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Κ.Α.Τ. ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ)