Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ Σ’ ΑΥΤΕΣ (ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ Σ’ ΑΥΤΕΣ
(ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ)

Έχει γίνει πολύς λόγος για τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκεται ο Μελισσανίδης στην διοίκηση της ομάδας. Πολλοί είτε δεν τον πίστεψαν είτε δεν ήθελαν να τον πιστέψουν όταν από την πρώτη στιγμή δήλωνε ότι η Α.Ε.Κ. ανήκει σε όλους και πως θα πρέπει να υπάρχει πολυμετοχικότητα και πολυσυμμετοχή και όχι «ενός ανδρός αρχή». Οι δηλώσεις του αυτές τότε θεωρήθηκαν προσχηματικές. Όσοι θα ήθελαν να έχουν απέναντι τους τον «παληό Μελισσανίδη» αυτόν που είχε την φήμη του τσαμπουκά και του αψύ. Ωστόσο ο Μελισσανίδης συνέχιζε να λέει τα ίδια, ακόμη και αν λίγοι τα πίστευαν.

Η συζήτηση για τα οργανωτικά της Π.Α.Ε. έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό (πριν ακόμα και από την εκκαθάριση της πρώην Π.Α.Ε.). Από την πρώτη στιγμή που βγήκαμε στον «αέρα» αρθρογραφήσαμε σχετικά με τα πρότυπα στα οποία θα έπρεπε να οργανωθεί η νέα Π.Α.Ε., ασκώντας παράλληλα κριτική σε όσα ακούγονταν για τη σύνθεση και λειτουργία του Δ.Σ. της νέας Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ, εδώ, εδώ & εδώ). Η υποδοχή των προτάσεων μας από κάποιους οι οποίοι θα επιθυμούσαν να ξαναδούν τον «παληό Μελισσανίδη» κινήθηκε στα όρια της φαιδρότητας, μόνο και μόνο επειδή δεν είχαν ν’ απαντήσουν κάτι επί της ουσίας. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι είχαμε απόλυτο δίκιο.  

Τόσο η κίνηση του να συστήσει την Ε.Φ.Α.Ε.Κ. για την οποία επεφύλαξε τον ρόλο του μεγαλομετόχου όσο και η ένταξη της Π.Α.Ε. στο πρόγραμμα ELITE δείχνουν ότι ο «Τίγρης» επιθυμεί η Α.Ε.Κ. να λειτουργήσει ως μια σύγχρονη επιχείρηση. Το καλό με τις επιλογές αυτές είναι ότι βάζουν σε τελείως διαφορετικό δρόμο με το παρελθόν την Π.Α.Ε. ενώ δεν εξαντλούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μας ενημέρωσε σχετικά και ο Μάριος Τριβιζάς (βλέπε εδώ) ο οποίος τοποθετεί την χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης των εργαζομένων και στελεχών της Π.Α.Ε. στα πλαίσια του προγράμματος ELITE μεταξύ 1,5 και 2 χρόνων. Αν και το χρονικό διάστημα μας φαίνεται μεγάλο όσον αφορά την εκπαίδευση των εργαζομένων και των στελεχών της Π.Α.Ε., ωστόσο είναι παρήγορο ότι δεν υπάρχει βιασύνη. Η διαδικασία πρέπει να εμπεδωθεί βήμα-βήμα. Σχετικά με κάποια άλλα που περιέχονταν στο ίδιο κείμενο και τα οποία αξιολογούμε ως σημαντικά θα επανέλθουμε σε επόμενο κείμενο μας μετά την επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής της Α.Ε.Κ. στο πρόγραμμα.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε απ’ όλα αυτά είναι ότι ο Μελισσανίδης ως επιχειρηματίας έχει αλλάξει. Συνεπώς καλά θα κάνουμε όλοι μας να τον ξανά-ανακαλύψουμε μέσα από όσα έχει πεί εδώ και 18 μήνες και να τα πάρουμε ως δεδομένα. Με τον τρόπο αυτό κάποιοι θα δυσαρεστηθούν λιγότερο στη συνέχεια όταν ανακαλύψουν ότι ο «Τίγρης» δεν ανταποκρίνεται πια στην εικόνα του παρελθόντος (χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός). Βέβαια ο δρόμος αυτός ακόμα και αν δεν είναι ανηφορικός, είναι ωστόσο απαιτητικός και είναι πιο εύκολο το πισωγύρισμα παρά η συνεχής πορεία προς τα εμπρός. Οφείλουν λοιπόν όλοι να επιδείξουν προσήλωση, συνέπεια και αφοσίωση στην επιλογή που έκανε ο «Τίγρης» με τους συνεργάτες του, για να οδηγήσουν με τον τρόπο αυτόν την Α.Ε.Κ. σε νέα διοικητικά και οργανωτικά μονοπάτια.

 

21 Απρίλη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5003 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ Σ’ ΑΥΤΕΣ (ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ)