Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ Ή ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ; (ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΟΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ Ή ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;
(ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΟΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ)

Καλά ήταν όσο κράτησε. Αναφερόμαστε στο φλέρτ («επίθεση φιλίας») γνωστών και μη εξαιρετέων δημοσιογράφων (και με εισαγωγικά αν θέλετε) με τον Στ. Κοντονή. «Πάλι καλά» να λέει ο Υφυπουργός που κράτησε και τόσο. Από κει και πέρα όμως μόνο κακεντρεχή σχόλια πρός τον δημοσιογράφο μπορεί ν’ αναμένει κάποιος όταν αυτός όψιμα ανακαλύπτει αυτά που κάποιοι άλλοι είχαν από την πρώτη στιγμή εντοπίσει και για τα οποία είχαν γράψει (αν και ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία).

Επειδή κάποιοι μπορεί να έχετε μπερδευτεί σπεύδουμε να ξεκαθαρίσουμε αμέσως τα πράγματα. Με την ανάληψη της θέσης του Υφυπουργού Αθλητισμού (που για να μη νοιώθει μειονεκτικά αναβαθμίστηκε σε «Αναπληρωτής Υπουργός») από τον Στ. Κοντομή, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό καταεστημένο (παράγοντες, ιδιοκτήτες ομάδων και δημοσιογράφοι) έσπευσαν είτε μέσω συναντήσεων είτε μέσω κειμένων τους να δηλώσουν την «στήριξη» τους σ’ αυτόν.

Αν και ποτέ δεν καταλάβαμε για ποιό λόγο θα έπρεπε να στηρίξουν προκαταβολικά κάποιον από τον οποίο δεν είχαν έστω ένα πρώτο δείγμα γραφής. Η μόνη περίπτωση για να το πράξουν θα ήταν επειδή περίμεναν με τον τρόπο αυτόν να τον προσεταιριστούν για να τον έχουν ευνοϊκά διακείμενο στη συνέχεια απέναντι τους, ενδεχομένως και για να του επιβάλλουν τις απόψεις τους (σαν να ήταν δικές του).

Τις τελευταίες μέρες δύο δημοσιογράφοι (και με εισαγωγικά αν θέλετε) απέσυραν τη στήριξη τους ο ένας με πιό εύσχημο τρόπο και ο άλλος με το δικό του στύλ. Στην παρούσα φάση δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν το έπραξαν «οικεία βουλήση» (επειδή είδαν ότι έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους) ή επειδή τους ζήτησαν κάποιοι να «στείλουν ένα μήνυμα».

Ο πρώτος έγραψε αυτό το κείμενο με το οποίο προβλέπει την πολιτική ήττα του Στ. Κοντονή. Ο συγκεκριμένος θα μπορούσε ν’ ανεχτεί ακόμη και να μείνουν οι Ελληνικές ομάδες ένα χρόνο (προσέξτε όχι παραπάνω) εκτός Ευρωπαϊκων Διοργανώσεων προκειμένου να καθαρίσει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Μέσα στον χρόνο αυτόν θα πρέπει να έχει επέλθει η κάθαρση αν όχι για κανέναν άλλο λόγο επειδή η Α.Ε.Κ. θα έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο της για το CHAMPIONS LEAGUE. Τώρα για τις τυχόν παράπλευρες απώλειες στο ενδιάμεσο, τι να κάνουμε αυτά έχει ο πόλεμος... Βέβαια στη συνέχεια με νέο του κείμενο φρόντισε να δώσει οδηγίες στον Υφυπουργό για το πώς αυτός θα πρέπει να κινηθεί στη συνάντηση του με τους «θεσμούς» (κατά τη ΣΥ.ΡΙΖ.Αίικη ορολογία), δηλαδή με την UEFA και τη FIFA (βλέπε εδώ). Στο κάτω-κάτω της γραφής για να καταφέρεις κάποιον ν’ ακούσει τις οδηγίες σου θα πρέπει πρώτα να του δημιουργήσεις απογοήτευση και μετά να του ανοίξεις μια χαραμάδα ελπίδας. Μέχρι εκεί τα καταφέρνει ο Κ.Κ. (ο κανονικός).      

Ο δεύτερος ξεκίνησε σταδιακά να μεταμορφώνεται από «φίλος/υποστηρικτής» του Στ. Κοντονή σε κριτή/επικριτή του. Φυσικά η μεταμόρφωση δεν ήταν απότομη, σε κάθε περίπτωση όμως δεν παύει να είναι αυτό που λέμε «οβιδιακή». Ξεκίνησε με αυτό το κείμενο την Πρωταπριλιά με το οποίο έκανε κριτική στις ρυθμίσεις που παρουσίασε ο Υφυπουργός. Δεν είναι η κριτική (την οποία άλλωστε και εμείς κάναμε) αλλά ο τρόπος με τον οποίο διακωμωδεί τον Κοντονή. Δυό βδομάδες μετά (16 ημερολογιακές μέρες για την ακρίβεια) επανέρχεται και αντιμετωπίζει πλεόν τον Υφυπουργό ως «Δόν Κιχώτη που ζεί στον δικό του κόσμο» (βλέπε εδώ).

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με τον «Δον Κιχώτη» του Ελληνικού Ποδοσφαίρου πρέπει να πούμε ότι τον κύριο Κοντονή «βάφτισε» έτσι ο σκιτσογράφος Χρ. Ζωίδης. Λίγες μέρες μετά πρώτοι εμείς τον αντιμετωπίσαμε ως «Δον Κιχώτη» όχι μόνο εξαιτίας του μουστακιού του, αλλά λόγω των εξαγγελιών του (βλέπε εδώ) και της τακτικής του (βλέπε εδώ), ενώ όταν κάναμε κριτική των ρυθμίσεων που ανακοίνωσε (βλέπε εδώ) το πράξαμε με προσοχή (ίσως και με μεγαλύτερη απ’ όσα θα δικαιολογούσε η κατάσταση). Από κει και πέρα (αν και δεν διεκδικούμε πνευματικά δικαιώματα) όλοι οι υπόλοιποι που θα χρησιμοποιήσουν τον χαρακτηρισμό «Δον Κιχώτης» θα είναι απλοί αντιγραφείς. Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη τιμή απ’ όλους μας οφείλεται στον «νονό» Χρ. Ζωίδη.

Και τώρα τι έγινε δηλαδή; Πρακτικά τίποτα. Ειδικά αφού δεν υπάρχει και fanclubτου Στ. Κοντονή -από το οποίο θα διαγράφονταν από μέλη του οι δύο παραπάνω αναφερόμενοι δημοσιογράφοι (και με εισαγωγικά αν θέλετε) μετά από αυτά τους τα κείμενα- το οποίο θα έμενε με δύο μέλη λιγότερα. Ωστόσο δεν είναι όλα μαύρα, καθώς πάντα υπάρχει ελπίδα ειδικά αν διαβάσουμε προσεκτικά την εισαγωγή του Κ. Καίσαρη (στο δεύτερο κατά σειρά κείμενο του). Εκεί εμφανίζεται σαν Σάντσο Πάντσα (ακόλουθος του Δόν Κιχώτη/Κοντονή) ο Ιούλιος Συναδινός. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιό πετυχημένος χαρακτηρισμός. Όχι μόνο επειδή του ταιριάζει ακόμη και ως πρός το ύψος (χωρίς αυτό να είναι ούτε μειωτικό, ούτε ενδεικτικό της αξίας του ανδρός) αλλά πολύ περισσότερο επειδή αν ο Δόν Κιχώτης έγραψε στο συλλογικό υποσυνείδητο μας είναι επειδή είχε δίπλα του τον Σάντσο Πάντσα. Ο Σάντσο Πάντσα γνώριζε τον τρόπο να διαχειρίζεται (όσο μπορούσε) τις εμμονές του, τον περιέθαλπτε όταν χρειαζόταν, μεριμνούσε για τ’ απαραίτητα ενώ ήταν πάντα η φωνή της λογικής. Αν ο Δόν Κιχώτης είχε το τέλος που είχε (και δεν πέθανε κατά την διάρκεια των περιπετειών του) δεν είναι επειδή έτσι το ‘θελε ο Θερβάντες αλλά επειδή είχε δίπλα του τον Σάντσο Πάντσα. Γι’ αυτό και σήμερα πρώτοι εμείς προβλέπουμε πως αν υπάρξει έστω και ένα μικρό (αλλά θετικό) έργο επί Υφυπουργίας Κοντονή, αυτό θα οφείλεται στον Σάντσο Πάντσα/Συναδινό (στον οποίο και προσβλέπουμε για να γίνουν έστω κάποια πράγματα).

Κλείνοντας θα κάνουμε μια πρόβλεψη και θα στείλουμε και ένα υστερόγραφο μεστό νοήματος για τον παραλήπτη του (όταν και αν το διαβάσει).

Η πρόβλεψη μας είναι ότι «όσο θα σφίγγουν τα γάλατα» και θ’ αναμένονται εξελίξεις στο ζήτημα της «εγκληματικής οργάνωσης», τόσο θα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα εναντίον του Κοντονή από δήθεν πρώην υποστηρικτές του με αφορμή (όχι όμως και αιτία) τις ρυθμίσεις, το αυτοδιοίκητο και το ποδοσφαιρικό GREXIT. Βέβαια εξαιτίας του GREXIT θα υπάρξει πλήθος συνεπειών κάποιες από τις οποίες θα είναι όπως τις παρουσιάζει ο Καίσαρης. Πιθανόν σε μια τέτοια περίπτωση οι Π.Α.Ε. να κινηθούν εναντίον του Δημοσίου για αποζημείωση επειδή θα τους την κάνουν οι ξένοι παίχτες. Τουλάχιστον τότε θα σταματήσουν οι καραβιές αμφίβολης ποιότητας ξένων παιχτών από τις οποίες πλουτίζουν οι μανατζαραίοι και οι οποίοι παίρνουν τις θέσεις καλών Ελλήνων παικτών (οι οποίοι τελικά καταλήγουν στο εξωτερικό). Ίσως η επιστροφή στην δεκαετία του ’70 και του ’80 από την άποψη αυτή και μόνο να μην είναι κακή. Αρκεί να μην αρχίσουν οι ελληνοποιήσεις του παρελθόντος (π.χ. Χουάν Μπουμπλής).

 

Υ.Γ. Το παρελθόν μας είναι αυτό που μας διαμόρφωσε και παρ’ ότι δεν αλλάζει κάποιες φορές προσπαθούμε να το ωραιοποιήσουμε ή να το «θάψουμε». Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει στο παρελθόν του περιστατικά τα οποία θα επιθυμούσε να ξεχάσει (ή για κάποιους λόγους να μην υπενθυμίζει) η ωραιοποίηση τους ή το «θάψιμο» τους δεν καταφέρνει τίποτα. Όσοι έχουν στόχους και αποστολή αντλούν διδάγματα από το παρελθόν τους και προχωρούν μπροστά χωρίς να ντρέπονται για τίποτα. Στο κάτω-κάτω αν κάποιοι θέλουν ν’ αναδείξουν συγκεκριμένες πτυχές του θα το πράξουν έτσι κι’ αλλιώς. Άλλωστε όπως αποδεικνύεται και από την Αιγυπτιακή Ιστορία ακόμα και στις περιπτώσεις που είχε ξυστεί/σβηστεί τ’ όνομα κάποιου Φαραώ από τα δημόσια μνημεία δεν κατέστη δυνατό να τον «σβήσουν» και από την Ιστορία, αφού όλο και κάποια αναφορά παρέμεινε ως τις μέρες μας. Πόσο μάλλον που σήμερα υπάρχουν και περισσότερα αρχεία.

 

27 Απρίλη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 7326 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ Ή ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ; (ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΟΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ)