Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ» ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ» (ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ» ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ»
(ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.»)

Εδώ και σχεδόν 3 χρόνια εξελίσσεται η φαρσοκωμωδία της ανέγερσης του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ. όπως το έχει οραματιστεί ο «Διοικητικός Ηγέτης της Α.Ε.Κ.» (αλήθεια τι στην ευχή σημαίνει αυτός ο τίτλος;). Αν και είναι φαρσοκωμωδία ωστόσο τείνει να εξελιχθεί σε δράμα ακριβώς εξαιτίας τόσο της σημασίας του έργου για τον κόσμο της Α.Ε.Κ. όσο και της χοντρής κοροϊδίας που αυτός υφίσταται. Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα σχετικά με το γηπεδικό είναι αρκετά περίεργη. Η εμπλοκή του «Διοικητικού Ηγέτη της Α.Ε.Κ.» έχει δημιουργήσει ένα ιδιάζον κλίμα «φόβου» το οποίο αντανακλάται σε όσα λέγονται και γράφονται σχετικά. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που γνωρίζουν αλλά δεν μιλάνε ούτε φυσικά αρθρογραφούν για όσα στραβά έχουν ήδη συμβεί αλλά και συνεχίζουν να συμβαίνουν. Υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι απλά αναδημοσιεύουν ότι τους δίνεται μέσω επίσημων διαρροών. Σε κάθε περίπτωση το κακό είναι ότι ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» μένει στο σκοτάδι με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να προβλεφθεί η αντίδραση του όταν ξεσκεπαστεί η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.

Ένα από τ’ αγαπημένα θέματα της επίσημης προπαγάνδας μέσω της οποίας γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί η καθυστέρηση του έργου (με βάση το χρονοδιάγραμμα που ο «Διοικητικός Ηγέτης της Α.Ε.Κ.» και οι άνθρωποι του κατά καιρούς δίνουν) είναι η κωλυσιεργία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλου. Ο Άρης Βασιλόπουλος κέρδισε την Άνοιξη του 2013 τον Δήμο τόσο επειδή τον υποστήριξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσο και επειδή δέχτηκε επίθεση από τα «γιουσουφάκια» του «Τίγρη» εξαιτίας της στάσης του για το γηπεδικό. Ο Βασιλόπουλος είναι ένας από τους πολλούς ακόμα «χρήσιμους ηλίθιους» ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «ασπίδα» απ’ όσους ψάχνουν για άλλοθι. Το κακό με τον Δημαρχάκο της Ν. Φιλαδέλφειας είναι ότι από ένα σημείο και μετά έχει αυτό-εγκλωβιστεί από την ίδια του την τακτική. Προσπαθώντας να δείξει ότι δεν «μασάει» από τις φοβέρες των αυλοκολάκων του Μελισσανίδη υιοθέτησε μια σχετικά «σκληρή» στάση η οποία όσο έμενε αναπάντητη από τον Μελισσανίδη και το άμεσο περιβάλλον του δημιουργούσε την εντύπωση ότι ήταν υπερβολική. Έτσι όταν ήρθε η ώρα της συνεννόησης με την «επίσημη Α.Ε.Κ.» η αναδίπλωση του Δημαρχάκου ήταν και δύσκολη και επώδυνη.

Το γεγονός όμως ότι για τον Κ.Α.Τ. ο Άρης Βασιλόπουλος είναι «η πηγή όλων των κακών» (όπως ο Σαντάμ για τον υιό Μπους) και γι’ αυτό ένας πολύ βολικός σάκος του μποξ δεν σημαίνει ότι είναι όντως έτσι. Όπως έχουμε επιχειρηματολογήσει πολλάκις το ζήτημα δεν είναι τα νάζια του Δημάρχου, αλλά ο τρόπος χειρισμού του γηπεδικού από την «επίσημη Α.Ε.Κ.» (δηλαδή στην ουσία την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»). Για να καταλάβετε καλύτερα θα σας δώσουμε μόνο δύο παραδείγματα, τα οποία κατά την γνώμη μας είναι τα πλέον ενδεικτικά και αντιπροσωπευτικά.

Οι απλοί άνθρωποι έχουμε την εντύπωση ότι όταν κάποιος καταθέτει μια πρόταση (ή κάποια σχέδια) αυτή είναι ολοκληρωμένη (πλήρης) και έτοιμη να εφαρμοστεί. Δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει τις περισσότερες φορές. Όπως αποδεικνύεται εσχάτως και από την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό δεν είναι ασυνήθιστο να γίνονται προχειροδουλειές.

Μια τέτοια προχειροδουλειά είναι τα σχέδια της «Αγιά Σοφιάς». Θυμόμαστε όλοι μας την εκδήλωση που έγινε στην «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» στην οποία παρουσιάστηκαν τα σχέδια της «Αγιά Σοφιάς». Τότε στις 6 Νοέμβρη 2013 υποτίθεται ότι παρουσιάστηκαν (εκτός της μακέτας) τα σχέδια του νέου γηπέδου. Ήταν όμως πράγματι έτσι;

Η απάντηση είναι: Όχι, τα σχέδια δεν ήταν τότε ακόμη έτοιμα. Ούτε κατά διάνοια.

Όπως προκύπτει από την πρώτη σελίδα των σχεδίων του γηπέδου (βλέπε εδώ) τα σχέδια (Αρχιτεκτονική Μελέτη) της Αγιά Σοφιάς» συντάχτηκαν τον Οκτώβρη του 2014. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη Κυκλοφοριακή Μελέτη (βλέπε εδώ). Τον Οκτώβρη του 2014 συμπληρώνονταν πάνω 2 πλήρεις μήνες από την ψήφιση του Ν. 4277/2014 (βλέπε εδώ).     

Γνωρίζουμε όμως ότι δεν έχει μεγάλη σημασία τόσο το να έχεις κάτι έτοιμο όσο το να το δημοσιεύεις/ανακοινώνεις/καταθέτεις κάπου. Εν προκειμένω για το «πρότζεκτ» της «Αγιά Σοφιάς» το κρίσιμο είναι πότε κατατέθηκαν αυτές οι μελέτες για έγκριση.

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό την παίρνουμε από ένα επίσημο έγγραφο όπως αυτό. Το έγγραφο αυτό έχει ημερομηνία 18 Σεπτέμβρη 2015 και αφορά την παράταση της Δημόσιας Διαβούλευσης για την Μ.Π.Ε. του γηπέδου. Σύμφωνα με αυτό η Μ.Π.Ε. (άρα και η Αρχιτεκτονική και η Κυκλοφοριακή Μελέτη) κατατέθηκε την Πρωταπριλιά του 2015 (01.04.2015) όπως αναφέρεται στην πρώτη σελίδα του και ειδικότερα στο 7ο κατά σειρά σημείο το οποίο έλαβε υπ’ όψη της η υπηρεσία που έδωσε την παράταση.

Όμως ο Απρίλης του 2015 έχει χρονική απόσταση από τον Οκτώβρη του 2014 τουλάχιστον 5 πλήρεις μήνες.

Συνεπώς γεννάται το ερώτημα: «Τι τους καθυστερούσε για 5 μήνες;».

Την απάντηση σ’ αυτό οφείλουν να την δώσουν ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του. Εκτός από την ίδια την διαπίστωση της καθυστέρησης, αυτό που έχει αξία για όλους μας είναι να θυμηθούμε την σπέκουλα που είχε λάβει χώρα όλο εκείνο το διάστημα (και ιδιαίτερα από την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας μέχρι την 1η Απρίλη 2015) από τον Κ.Α.Τ. και αποσκοπούσε στην δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Κατά την διάρκεια εκείνου του χρονικού διαστήματος ασκούνταν πολεμική στον Βασιλόπουλο ενώ προπαγανδίζονταν η συλλογή αδειών από κάθε λογής υπηρεσίες (Αρχαιολογική, Ε.ΥΔ.Α.Π., Δ.Ε.Η. κ.λ.π.) οι οποίες υποτίθεται ότι έφερναν την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας όλο και πιο κοντά.

Εκτός της οφειλόμενης για την καθυστέρηση απάντηση από την «επίσημη Α.Ε.Κ.» θεωρούμε ότι πρέπει όλοι μας ν’ απαιτήσουμε πλήρη διαφάνεια σ’ ότι αφορά το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ. Στο κάτω-κάτω η διαφάνεια στο ζήτημα του γηπέδου είναι υποχρέωση του Μελισσανίδη και του επιτελείου του αφού όπως ο ίδιος έχει (χωρίς πίεση) δηλώσει «Δεν χτίζω το δικό μου σπίτι, αλλά το σπίτι της Α.Ε.Κ.». Συνεπώς οφείλει να είναι πλήρως ειλικρινής απέναντι μας.

 

Υ.Γ. Ο Άρης Βασιλόπουλος είναι για εμάς τους «παρατηρητές» από «αδιάφορος» ως «αντιπαθητικός» κάτι που προκύπτει αμέσως και εμμέσως από πλήθος κειμένων μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς μας να είμαστε δίκαιοι απέναντι του. Δεν αμφισβητούμε ότι μπορεί να έχει επαφές με ανθρώπους του Γαύρου και ενδεχομένως να χρηματοδοτείται από αυτούς. Για εμάς αυτό είναι αδιάφορο. Το ζήτημα δεν είναι τι κάνει ο Δημαρχάκος. Το ζήτημα είναι τι κάνει (σωστά) η «ενιαία Α.Ε.Κ.» για το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ.  

Οι επιθέσεις στον Άρη Βασιλόπουλο δεν θα μας απασχολούσαν καν αν δεν χρησιμοποιούνταν ως πρόφαση για να εξαπολυθεί κλίμα τρομοκρατίας (στο οποίο λίγοι ενέδωσαν) μέσω ιστοσελίδων και facebook σε βάρος όσων τολμούσαν να πουν ή/και να γράψουν κάτι διαφορετικό απ’ όσα διέρρεαν οι κύκλοι του «Αρχηγού» (κατά την «ΩΡΑ») ή μη αρεστό από αυτούς. Ακόμη και όταν γινόταν επίκληση επισήμων εγγράφων για την σφαιρική ενημέρωση του «κόσμου της Α.Ε.Κ.», ακόμη και τότε κάποιοι έκαναν προσωπικές επιθέσεις χαρακτηρίζοντας κάθε μη προσκυνημένο ως «Βασιλοπουλικό» και σε κάθε περίπτωση «εχθρό της Α.Ε.Κ.».

Αυτά προς ώρας για τον Δημαρχάκο και την σχέση του με την Α.Ε.Κ. Ελπίζουμε από δω και πέρα όλοι ν’ αναλάβουν συνολικά τις ευθύνες τους στο ζήτημα αυτό και να πορευτούν ανάλογα στο μέλλον.

Για όσους βαριούνται το ψάξιμο παραθέτουμε εδώ & εδώ κείμενα μας σχετικά με τον Δημαρχούκο Ν. Φιλαδέλφειας.

 

01 Φλεβάρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5038 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ» ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ» (ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.»)