Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΕ UEFA & FIFA ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο.Κ. & ΓΑΥΡΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ (ΕΧΕΙ ΠΛΑΝΟ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ Ή ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΕ UEFA & FIFA
(ΕΧΕΙ ΠΛΑΝΟ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ Ή ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ;)

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι αδιαμφησβήτητα μια καταστροφική για την Χώρα κυβέρνηση κυρίως γιατί δεν ήθελε (και σε μερικές περιπτώσεις συνεχίζει και τώρα να μην θέλει) ν’ αντιληφθεί (εκτός αν δεν μπορούσε γιατί τα μέλη της είναι περιορισμένων δυνατοτήτων) ποιό ήταν το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνταν να λειτουργήσει. Εκτός του Βαρουφάκη ο πλέον άχρηστος Υπουργός είναι ο Σταύρος Κοντονής. Του ανατέθηκε ο χώρος του Αθλητισμού στον οποίο δεδομένων των συνθηκών θα μπορούσε εύκολα ν’ ασκήσει «Αριστερή» πολιτική.

Ο Κοντονής όμως από επιλογή (όπως πλέον είμαστε σε θέση να συμπεράνουμε) δεν έκανε τίποτα απ’ όσα θα μπορούσε. Περιορίστηκε στην ψήφιση ενός νόμου (4326/2015) ο οποίος του έδινε κάποιες υπερεξουσίες, ανάμεσα τους και το δικαίωμα(;) να διακόπτει τις αθλητικές διοργανώσεις. Κατ’ εφαρμογή του νόμου αυτού διέκοψε την διεξαγωγή του υπόλοιπου Κυπέλλου Ελλάδας (4 αγώνες απέμεναν με τον τελικό) ενώ δεν ματαίωσε την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών όταν λίγες ώρες πριν τον αγώνα έγιναν όσα έγιναν στη Λευκάδα.

Φυσικά το παράλογο της ματαίωσης του υπόλοιπου Κυπέλλου Ελλάδας εξαιτίας των επεισοδίων της Τούμπας είναι προφανές, γιατί όπως απέδειξε και η Λευκάδα αυτοί που θέλουν να πλακωθούν θα το κάνουν ακόμα και σε διοργάνωση μπρίτζ. Ωστόσο αυτή η συμπεριφορά του Υπουργού Αθλητισμού είναι συνεπής με την ρητορική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του προσφέρει ενδεχομένως και κάποια (πόσα αλήθεια) πολιτικά οφέλη, ειδικά από κόσμο ο οποίος έχει βαρεθεί ν’ ακούει για περιστατικά βίας στα γήπεδα.

Η απόφαση Κοντονή όπως και κάθε απόφαση κρατικού οργάνου ακόμη και αν δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια. Στην περίπτωση μας η Ε.Π.Ο. προσέφυγε στο ΣτΕ το οποίο και θα κρίνει τι μέλλει γενέσθαι. Τόσο την προσφυγή όσο και την απόφαση τις σχολιάσαμε σε προηγούμενο κείμενο μας (βλέπε εδώ). Τότε όμως δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι θα τολμούσε ν’ απαντήσει σε UEFA & FIFA ο Σταύρος Κοντονής. Η απάντηση του θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κειμένου το οποίο γράφτηκε άδικα, καθώς το μόνο σημαντικό της σημείο είναι η 3η πριν το τέλος παράγραφος (βλέπε εδώ). Η απάντηση του (η οποία στην ουσία δεν είναι απάντηση) συνοψίζεται στα εξής σημεία:  

  • Δεν έχει νόημα η επανεξέταση της απόφασης του εφ’ όσον η Ε.Π.Ο. προσέφυγε στο ΣτΕ.
  • Η Ε.Π.Ο. πριν την προσφυγή στο ΣτΕ μπορούσε να προσφύγει εναντίον της απόφασης στον ίδιο τον Κοντονή (όπως προβλέπει ο Ν. 4326/2015) αλλά δεν το έπραξε.
  • Θεωρεί αντιφατικό το γεγονός η Ε.Π.Ο. να προσφεύγει στο ΣτΕ και ταυτόχρονα να προσφεύγει σε UEFA & FIFA για να πιέσουν προκειμένου η απόφαση ν’ ανακληθεί.
  • Δηλώνει ότι δεν προτίθεται ν’ ανατρέψει ή ν’ αλλάξει την απόφαση του.

Απ’ όλα τα παραπάνω σημεία το μόνο που συνιστά απάντηση είναι το τελευταίο με το οποίο ο Υπουργός Αθλητισμού ξεκαθαρίσει τις προθέσειις και την στάση της Κυβέρνησης, η οποία όμως είναι υποχρεωμένη όποια και να είναι η ρητορική της να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ (όπως άλλωστε αναγνωρίζει στην επιστολή του και ο ίδιος).

Θα σχολιάσουμε (με βαριά καρδιά και καημό μεγάλο) τα τρία από τα τέσσερα σημεία της απάντησης Κοντονή που ξεχωρίσαμε μόνο και μόνο για ν’ αποδείξουμε -σε κάποιους λίγους που ακόμη αμφιβάλλουν- ότι ο συγκεκριμένος Υπουργός κοροϊδεύει όλο τον κόσμο. Μας κοροϊδεύει γιατί:

  • Τίποτα εκτός της περηφάνειας του δεν τον κωλύει (εμποδίζει) ν’ ανακαλέσει την απόφαση του ακόμη και τώρα που η Ε.Π.Ο. έχει προσφύγει στο ΣτΕ.
  • Η προσφυγή της Ε.Π.Ο. στον ίδιον εναντίον της απόφασης του εκτός του ότι δεν θ’ άλλαζε τίποτα -όπως αποδεικνύει και η δήλωση του ότι δεν προτίθεται ν’ ανατρέψει ή ν’ αλλάξει την απόφαση του- θ’ αποτελούσε άσκοπη καθυστέρηση καθώς ο Υπουργός θα χρειαζόταν λίγες μέρες για να την απορρίψει (εννοείται αιτιολογημένα) οδηγώντας αναγκαστικά την Ε.Π.Ο. στο ΣτΕ. Ίσα-ίσα αποδεικνύεται πως η Ε.Π.Ο. στην περίπτωση αυτή έδρασε προνοητικά καταφεύγοντας απευθείας στο ΣτΕ.
  • Παρ’ ότι θεωρεί αντιφατικό το γεγονός ότι η Ε.Π.Ο. εκτός της προσφυγής στο ΣτΕ πιέζει και μέσω ν’ ανακληθεί η απόφαση του, ωστόσο η προσφυγή αυτή στις διεθνείς ομοσπονδίες δεν είναι άσκοπη για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι η υπενθύμιση των κυρώσεων. Ο δεύτερος αφορά την περίπτωση να αιτηθεί η Κυβέρνηση αναβολή της συζήτησης στο ΣτΕ και η υπόθεση να πάει παραπίσω.

Γίνεται κατανοητό ότι ο Υπουργός πετά μονίμως την μπάλα στην εξέδρα κάνοντας καθυστερήσεις. Δεν τον νοιάζει αν χάσει την υπόθεση στο ΣτΕ, ούτε προφανώς ότι η απόφαση που θα εκδοθεί στην περίπτωση δικαίωσης της Ε.Π.Ο. θ’ αποτελέσει δεδικασμένο για τυχόν αντίστοιχες μελλοντικές αποφάσεις του. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να κάνει τα κορδελάκια του για τους λόγους που ο ίδιος ξέρει. Από πρακτικό αποτέλεσμα μηδέν.

Ωστόσο μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι αποκλείεται ο Υπουργός να είναι τόσο αφελής (χαζός). Προφανώς έχει κάποιο σχέδιο (αν και δεν είναι εύκολο να το διακρίνει κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο και τους συνεργάτες του όπως στο γνωστό παραμύθι όπου μόνον ο Βασιλιάς μπορούσε να διακρίνει τα καινούρια του ρούχα, ενώ όλοι οι άλλοι τον έβλεπαν γυμνό) το οποίο και υπηρετεί με κάθε του κίνηση. Εσχάτως διαβάσαμε αυτό το κείμενο το οποίο υπαινίσσεται ότι στην υπό τον Κοντονή συνάντηση των Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο.Κ. και Γαύρου θα παιχτεί το χαρτί της συνέχισης του Κυπέλλου ως αντάλλαγμα της συμφωνίας του Μαρινάκη στις προτεινόμενες αλλαγές στο Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο.

Κατά την άποψη μας μια τέτοια θεώρηση είναι τόσο αφελής που μόνο παιδί προσχολικής ηλικίας θα δικαιούτω να την κάνει. Για ποιό λόγο να συμφωνήσει ο Μαρινάκης (από που προκύπτει ότι απαιτείται να συμφωνήσει για να προωθηθούν οι αλλαγές;) στις προτεινόμενες από Α.Ε.Κ. & Π.Α.Ο.Κ. αλλαγές για να πάρει ως αντάλλαγμα την συνέχιση του Κυπέλλου όταν μπορεί ανέξοδα να περιμένει το ΣτΕ «να βγάλει το φίδι από την τρύπα;». Γιατί να διευκολύνει τον Κοντονή να υποχωρήσει; Μήπως σαν και τον Σταύρο δεν βρίσκονται άλλοι χίλιοι ν’ αναλάβουν στη θέση του; Άλλωστε η στρατιά των «χρήσιμων ηλιθίων» του Μάρξ είναι ατελείωτη αναπληρώνοντας έτσι τα όποια κενά εμφανίζονται.

Ούτε συμμεριζόμαστε επίσης τη θέση της Α.Ε.Κ.(;) όπως αυτή διαρρέεται στον τύπο ότι από τη στιγμή που ο Μαρινάκης πάει στη συνάντηση αποδέχεται κιόλας την «ατζέντα Κοντονή» (βλέπε εδώ). Πως είναι σίγουροι ότι δεν προσέρχεται για «να κάνει σκηνή» και μετά ν’ αποχωρήσει επιδεικτικά εξωθώντας τα πράγματα στ’ άκρα, όπως κατά κανόνα κάνουν τα καθεστώτα που καταρρέουν (πέφτουν) και τα οποία όπως γράφει και ο «έγκριτος» Κετσετζόγλου δεν παραδίνονται;

Υπομονή όμως για λίγο ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιός είχε τελικά δίκιο ο Κετσετζόγλου ή ο Μελισσανίδης.

 

24 Μάρτη 2016
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 4024 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΕ UEFA & FIFA ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο.Κ. & ΓΑΥΡΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ (ΕΧΕΙ ΠΛΑΝΟ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ Ή ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ;)