Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ (ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΒΑΝΤΖΑ ΤΟ EURO CUP)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
(ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΒΑΝΤΖΑ ΤΟ
EURO CUP)

Ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό η δεύτερη χρονιά της επανόδου της μπασκετικής Α.Ε.Κ. στην Α1. Και αυτή η χρονιά από άποψη πλασαρίσματος (κατάταξης) κύλησε όπως και η προηγούμενη. Σε επίπεδο αγωνιστικό η ομάδα ούτε και φέτος κατάφερε να ξεπεράσει τον Άρη (ο οποίος έχει ξοδέψει σημαντικά λιγότερα λεφτά), ενώ δεν κατάφερε ν’ αποφύγει όπως και πέρισυ την αλλαγή προπονητή κατά την διάρκεια της περιόδου. Οι εμφανίσεις της άλλοτε προκαλούσαν ενθουσιασμό και άλλοτε προβλημάτιζαν αποδεικνύοντας πως ούτε φέτος έγινε σωστός μεταγραφικός σχεδιασμός (εκτός αν το πρόβλημα έχει άλλες αιτίες).

Θεωρητικά η Α.Ε.Κ. μπορεί να τερματίσει σε καλύτερη της 4ης θέση μέσω των πλέι οφ. Όπως είναι τώρα τα πράγματα και μετά την 24η αγωνιστική η Α.Ε.Κ. θ’ αντιμετωπίσει ως 4η (εκτός αν αυτοκτονήσει ο Άρης) με πλεονέκτημα έδρας μια από τους Κολοσσό, Ρέθυμνο, Κηφισιά ή Π.Α.Ο.Κ. Από τις 4 αυτές ομάδες μόνον ο Π.Α.Ο.Κ. (ο οποίος πέρισυ ήταν 3ος) έχει «βαριά φανέλα». Έτσι αν θέλει η Α.Ε.Κ. να τερματίσει σε ψηλότερη θέση πρέπει να περάσει στα ημιτελικά στα οποία θα πέσει πάνω στον Γαύρο (ή τον Π.Α.Ο.). Εκεί είτε περνάει στον τελικό διεκδικώντας το Πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας, είτε παίζει στον μικρό τελικό με μειονέκτημα έδρας κατά πάσα πιθανότητα με τον Άρη.

Όπως όμως έχουν τα πράγματα η τελική κατάταξη στο Πρωτάθλημα δεν έχει το ίδιο με παληά νόημα. Καθώς υπάρχουν τα κλειστά συμβόλαια της Ευρωλίγκας και η συμμετοχή σ’ αυτή δεν εξαρτάται από την κατάταξη του Πρωταθλήματος η 3η θέση (πίσω από Γαύρο και Π.Α.Ο.) είναι μόνο θέμα γοήτρου. Από τη μια έχουμε την Ευρωλίγκα και το EURO CUP που διοργανώνονται από τον ίδιο φορέα και από την άλλη την νεόκοπη διοργάνωση του CHAMPIONS LEAGUE της FIBA. Στην ουσία η επιλογή είναι μεταξύ της FIBA/Ε.Ο.Κ. και Ευρωλίγκας.

Μπορεί να μην είμαστε αυτοί που θα πάρουμε την απόφαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σημειώσουμε τον τυχοδιωκρισμό/καιροσκοπισμό της Κ.Α.Ε. η οποία ακόμη δεν έχει αποφασίσει. Είναι προφανές ότι ο Αγγελόπουλος προσπαθεί για την Ευρωλίγκα αλλά δεν του κάθεται καθ’ όσον για τον Μπερτομέου η συμμετοχή τρίτης ομάδας από την Ελλάδα δεν φέρνει περισσότερα εμπορικά έσοδα στην διοργάνωση. Από κει και πέρα η συμμετοχή της Α.Ε.Κ. στο EURO CUP είναι μάλλον αυτονόητη. Την ίδια στιγμή η FIBA ψάχνει για ομάδες με κύρος να συμμετάσχουν στο μπασκετικό CHAMPIONS LEAGUE. Τα χρήματα όμως είναι μόνο στην Ευρωλίγκα αν και στην συγκυρία αυτή δεν είναι προσιτά στην Α.Ε.Κ.

Η επιλογή πρέπει να γίνει άμεσα και κατά την γνώμη μας το μόνο δίλημμα είναι μεταξύ EURO CUP και CHAMPIONS LEAGUE, καθώς για την Ευρωλίγκα η Α.Ε.Κ. δεν διαθέτει ακόμα την κατάλληλη ομάδα (για να πούμε ότι δεν θα είναι απλός κομπάρσος). Εμείς ως «παρατηρητήριο» πιστεύουμε πως καταλληλότερη είναι αυτή η διοργάνωση η οποία θέτει τα πιο απαιτητικά κριτήρια συμμετοχής όπως την εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων προηγούμενων περιόδων.

Και μια και ο λόγος περί οικονομικών υποχρεώσεων αναρωτιόμαστε (και ρωτάμε) για την μη δημοσίευση του Ισολογισμού της Κ.Α.Ε. (ούτε καν στην ιστοσελίδα της πόσο μάλλον στο Γ.Ε.ΜΗ.), κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές και μας προβληματίζει.

Γι’ αυτό καλούμε τον Μάκη Αγγελόπουλο (που ανέλαβε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή την ευθύνη να καταβάλει το Μετοχικό Κεφάλαιο της Κ.Α.Ε. βγάζοντας τον Αλεξίου από το αδιέξοδο) ως ιδιοκτήτη της Κ.Α.Ε. να ξεκαθαρίσει την κατάσταση τόσο σχετικά με τον Ισολογισμό όσο και με τις φήμες περί αποχώρησης του -που κάποιοι κυκλοφόρησαν εξαιτίας της μη ευόδωσης των σχεδίων για το Κλειστό του Γαλατσίου- και για τις οποίες γράψαμε (βλέπε εδώ). Θεωρούμε υποχρέωση του εκτός από το ν’ αποφασίσει σε ποια διοργάνωση θα παίζει η Α.Ε.Κ. να ενημερώσει τον κόσμο της και για τα δύο ζητήματα έτσι ώστε ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» να γνωρίζει επακριβώς την κατάσταση στην «Βασίλισσα». Στο κάτω-κάτω αν δεν το κάνει αυτός που είναι και ιδιοκτήτης (και συν τοις άλλοις πιστεύει και στην οικονομική διαφάνεια όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο εφημεριδάκι της ORIGINAL) ποιός θα το κάνει; Ο Αλεξίου;

 

26 Μάρτη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5256 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ (ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΒΑΝΤΖΑ ΤΟ EURO CUP)