Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ (ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ
(ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»)

Ο αποκλεισμός από τον Γαύρο (φέτος) κάθε άλλο παρά έκπληξη θα μπορούσε να θεωρηθεί. Έτσι κι αλλιώς και εδώ που έφτασε η ομάδα μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε σ’ ένα παιχνίδι (μέχρι τώρα) τις 3 ομάδες που στην κανονική περίοδο τερμάτισαν πάνω απ’ αυτή. Σήμερα δεν θ’ αναφερθούμε στα υπόλοιπα στατιστικά όπως διαμορφώθηκαν μετά τον αποκλεισμό της «Βασίλισσας» (π.χ. ότι είναι η πρώτη ομάδα που αποκλείεται σε ημιτελικό χωρίς να κερδίσει ούτε ένα παιχνίδι) καθώς υπάρχουν άλλοι πιο αρμόδιοι και έγκυροι γι’ αυτό όπως ο Χαρίδημος Μανουσάκης.

Σήμερα θ’ αναφερθούμε ειδικά στο παιχνίδι του Ο.Α.Κ.Α. εστιάζοντας τόσο σ’ αυτά που κάνουν μια ομάδα πραγματικά «μεγάλη», όσο και στον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Έτσι κι αλλιώς αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της «Βασίλισσας» θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε τον «σωστό» απολογισμό.

Είχα την πρωτόγνωρη εμπειρία ν’ ακούσω την ραδιοφωνική περιγραφή του αγώνα στον 103.3 από τον Σωτήρη Γεωργίου. Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη γιατί σπάνια επιλέγω ν’ ακούσω ραδιοφωνικά αγώνα και ειδικά μπάσκετ. Εκτός όμως από πρωτόγνωρη ήταν επίσης τραυματική αλλά και αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο μας βλέπουν οι άλλοι.

Ήταν τραυματικό και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό ν’ ακούς τον Σωτήρη Γεωργίου να προσπαθεί μέχρι και το ημίχρονο (άντε και λίγο μετά) ν’ αποδώσει το γεγονός ότι η Α.Ε.Κ. προηγείτο με διαφορά (η οποία αυξομειωνόταν) στην (αμυντική κυρίως) ανυπαρξία του Γαύρου. Ο οποίος αν δεν είχε υποτιμήσει την Α.Ε.Κ. και όταν σοβαρευόταν και έπαιζε άμυνα (μέχρι τότε «έπαιζε άμυνα με τα μάτια») όλα θα επανέρχονταν στην κανονικότητα και τα λοιπά που λέγονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Προφανώς από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το «τραυματικό» του πράγματος για όποιον άκουγε την περιγραφή ανεξαρτήτως του βαθμού της ΑΕΚοφροσύνης του.

Ωστόσο ο τρόπος περιγραφής φανερώνει σ’ όλο του το μεγαλείο τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων που λόγω επαγγέλματος επικοινωνούν στον κόσμο τις επιλογές των ιδιοκτητών των Κ.Α.Ε. Από το μυαλό αυτών των ανθρώπων δεν περνά ούτε για μια στιγμή ότι μπορεί ν’ αλλάξει (τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια) η παγιωμένη κατάσταση στο επαγγελματικό μπάσκετ. Στο λεξιλόγιο τους δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν την περίπτωση αποκλεισμού του Π.Α.Ο. και του Γαύρου από τον τελικό του Πρωταθλήματος.

Ο λόγος είναι απλός. Γνωρίζουν ότι έτσι «πρέπει» να γίνει αφού όπως άλλωστε γράψαμε και σε προηγούμενο κείμενο μας (βλέπε εδώ) ΔΕΝ νοείται (γίνεται) οι ομάδες που έχουν κλειστό συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα να μην παίζουν και οι δύο στον τελικό του Πρωταθλήματος. Αυτό επιτυγχάνεται είτε μέσω της ποιότητας των ομάδων τους, είτε μέσω της επέμβασης των διαιτητών (όποτε και όσο αυτή απαιτείται).

Συνεπώς όσα λέγονται και γράφονται περί «αποτυχίας του Δουβή να προστατέψει την Α.Ε.Κ.» είναι παπαριές στο τετράγωνο. Άλλωστε η Α.Ε.Κ. ποτέ (ούτε ακόμα και επί Φιλίππου) δεν είχε την «εύνοια» των διαιτητών. Άρα η «αποτυχία» στο συγκεκριμένο τομέα είναι της Διοίκσης-Ιδιοκτησίας της Κ.Α.Ε. και όσων «σαϊτάδων» (που λένε και στο SPORTS TRIUNFO) παραμύθιαζαν τον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» και όχι του Δουβή (ο οποίος θ’ αποτύγχανε μόνο στην περίπτωση που πριν από αυτόν η αντιμετώπιση της Α.Ε.Κ. από την διαιτησία ήταν καλύτερη).

Ωστόσο στο παιχνίδι της Τρίτης 10 Μάη 2016 με τον Γαύρο δεν φάνηκαν μόνο οι αγωνιστικές και προπονητικές αδυναμίες της ομάδας, αλλά και οι διοικητικές. Αναφερόμαστε φυσικά στο επεισόδιο που έγινε και σε βάρος (και) της Χριστίνας Αμερικάνου (βλέπε εδώ). Στον ίδιο αγώνα είχαμε και το «ευφάνταστο» σύνθημα σε βάρος της γυναίκας του Σπανούλη, η οποία την πληρώνει κάθε φορά επειδή ο άντρας της είναι μεγάλης αξίας παίκτης (τουλάχιστον μεγαλύτερης από δικό μας του οποίου η πρώην σύντροφος παραδεχόταν πως είχε πάει ταυτόχρονα με 8 άντρες).

Αντίστοιχο περιστατικό με τις ύβρεις στην γυναίκα του Σπανούλη υπήρξε την προηγούμενη μέρα στον αγώνα του Αλεξάνδρειου μεταξύ Άρη και Π.Α.Ο. σε βάρος του Διαμαντίδη αυτή τη φορά, οπότε η σύγκριση μεταξύ των δύο περιστατικών είναι αναπόφευκτη. Αφήνοντας για το κλείσιμο το περιστατικό σε βάρος των Σχινά και Χριστίνας Αμερικάνου, ας δούμε πως χειρίστηκαν οι δύο Κ.Α.Ε. το ίδιο ακριβώς συμβάν.

Και στις δύο περιπτώσεις οι ομάδες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζαν την ενέργεια οπαδών τους να βρίσουν τους συγγενείς των αντιπάλων παικτών (κάτι που δεν είναι πρωτότυπο) χωρίς όμως να ζητήσουν «συγγνώμη» από τους ίδιους (αυτό θα ήταν πρωτότυπο και «αντρίκιο»). Η διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων είναι η ταχύτητα με την οποία αντέδρασαν. Ο μεν Άρης την επόμενη μέρα (και σε κάθε περίπτωση πρίν την συμπλήρωση 24 ωρών). Η δε Α.Ε.Κ. την δεύτερη μέρα από το παιχνίδι (και πάντως αφού διανύαμε το δεύτερο 24ωρο). Αν εξετάσει κανείς τα κείμενα των δύο ανακοινώσεων δεν θα βρεί κάποιες σημαντικές διαφορές.

Βέβαια οι δύο περιπτώσεις δεν είναι ακριβώς όμοιες. Στην περίπτωση της Α.Ε.Κ. υπήρξε και το επεισόδιο σε βάρος των Σχινά και Χριστίνας Αμερικάνου. Κατ’ αρχάς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το «πέσιμο» στον Σχινά και στη συνέχεια στην Χριστίνα Αμερικάνου. Αφήνοντας στην άκρη τον Σχινά, ο οποίος ως πρώην διαιτητής είναι μαθημένος σε τέτοια συμβάντα, αξίζει ν’ αναφερθούμε στο «πέσιμο» στην Χριστίνα. Σχολιάζοντας στο παρόν κείμενο την επιφάνεια μπορούμε (και πρέπει) να σημειώσουμε:

  • Η επίσημη αντίδραση της Κ.Α.Ε. άργησε απελπιστικά και σε κάθε περίπτωση ήρθε μετά ακόμη και από την «συγγνώμη» που ζήτησε από την Χριστίνα Αμερικάνου ο δράστης και την απάντηση της Χριστίνας σ' αυτή.  
  • Στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για συμβάν που «έλαβε υπερβολικές διαστάσεις», λες και απολογούνταν στον Αθλητικό Δικαστή στην προσπάθεια της να ελαφρύνει την θέση της. Προφανώς η φραστική επίθεση στην κόρη του Γιώργου Αμερικάνου τώρα που δεν τους είναι απαραίτητη για κάποια βράβευση δεν είναι κάτι το «σημαντικό» (ειδικά για μια ομάδα που υποτίθεται ότι έχει αρχές και αξίες τις οποίες και σέβεται απόλυτα).
  • Πουθενά στην ανακοίνωση της Κ.Α.Ε. και παρά την «καταδίκη» του συμβάντος δεν ζητείται «συγγνώμη» από την Χριστίνα Αμερικάνου παρ’ ότι η Κ.Α.Ε. είναι αστικά υπεύθυνη για τη συμπεριφορά όσων δουλεύουν γι’ αυτή (ακόμα και αν αυτό γίνεται «εθελοντικά»). Με τον τρόπο που διατυπώθηκε η ανακοίνωση είναι σαν να υπάρχει προσπάθεια συμψηφισμού.
  • Από το «ρεπορτάζ» του Κ.Α.Τ. (διάβαζε διαρροές της Κ.Α.Ε.) προκύπτει ότι με εντολή Αγγελόπουλου ο «εθελοντής» «τελείωσε από την Κ.Α.Ε.» (σαν να ήθελε να διαχωρίσει την θέση της σε περίπτωση δικαστικής διένεξης). Το αξιοσημείωτο μ’ αυτό είναι ότι η «απομάκρυνση» του «εθελοντή» προηγήθηκε της ανακοίνωσης της Κ.Α.Ε. με την οποία η τελευταία «αναγνώριζε» το συμβάν. Σαν τους Ιάπωνες οι οποίοι επέδωσαν την κήρυξη πολέμου στις Η.Π.Α. κάποιες ώρες μετά την επίθεση στο Πέρλ Χάρμπορ.
  • Το όνομα του «εθελοντή» κρατήθηκε σκόπιμα κρυφό, τακτική που όμως ο Κ.Α.Τ. δεν ακολούθησε όταν έδωσε τα ονόματα και τις διευθύνσεις των «17» (που έκαναν την προσφυγή στο ΣτΕ). Προφανώς αυτό έγινε επειδή δεν ήθελαν εξαιτίας του συμβάντος να δημιουργηθεί κάποια συσχέτιση ανάμεσα στον «εθελοντή» και την Διοίκηση της Ερασιτεχνικής, εξαιτίας του ότι ο «εθελοντής» είναι ένας από τους «ατυχήσαντες» (επιλαχόντες) των πρόσφατων εκλογών στο Σωματείο.
  • Το γεγονός ότι ο «εθελοντής» ήταν υποψήφιος του μοναδικού συνδυασμού που έλαβε μέρος στις εκλογές αποδεικνύει ότι η επιλογή των «εθελοντών» μόνο τυχαία δεν είναι. Στο κάτω-κάτω μεταξύ της Διοίκησης της Κ.Α.Ε. και της Διοίκησης της Ερασιτεχνικής υπάρχει ως «συνδετικός κρίκος» ο Αλεξίου.

Πιστεύουμε ότι -τουλάχιστον για την ώρα- δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα άλλο για το συγκεκριμένο συμβάν, η διαχείριση του οποίου δυστυχώς απέδειξε την Διοικητική ανυπαρξία της Κ.Α.Ε. όπως επίσης και τον πολύ δρόμο που έχει να διανύσει για να γίνει μια πραγματικά «μεγάλη» ομάδα (η «συγγνώμη» προς Σπανούλη και Χριστίνα Αμερικάνου αλλά και τον Τόμι Σχινά θα ήταν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ταυτόχρονα θα ήταν μια γενναία και «ΑΕΚτζήδικη» κίνηση που θα ξεχώριζε την «Βασίλισσα» απ’ όλες τις υπόλοιπες ομάδες).

Συμπερασματικά:

  • Στην καλύτερη περίπτωση όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στο Πρωτάθλημα το «ταβάνι» της ομάδας είναι η συμμετοχή της στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος, όπου (καλώς εχόντων των πραγμάτων) θα δώσει ότι έχει και δεν έχει για ν’ αποκλειστεί τιμητικά κερδίζοντας 1 ή 2 παιχνίδια (όπως ο Άρης με τον Π.Α.Ο.).
  • Εκτός από τ’ αγωνιστικά προβλήματα διοικητικά η Α.Ε.Κ. δεν υφίσταται. Ο τρόπος διαχείρισης τόσο των ύβρεων σε βάρος της γυναίκας του Σπανούλη όσο και του συμβάντος με τους Σχινά-Αμερικάνου ήταν όχι μόνο απελπιστικά καθυστερημένος αλλά και ο χειρότερος δυνατός.

Ελπίζουμε (αν και δεν το πιστεύουμε) τα πράγματα ν’ αλλάξουν άμεσα τόσο στην Διοίκηση της Κ.Α.Ε. όσο και στο αγωνιστικό τμήμα το οποίο εκτός από παίκτες χρειάζεται και προπονητή. Εκτός και αν ο Αγγελόπουλος έχει βαλθεί να υποθηκεύσει και την νέα χρονιά κρατώντας τον Ζντοβτς.

 

Υ.Γ.1. Κανείς απ’ όσους «υπερασπίζονται» τα δίκαια της «Βασίλισσας» ή απ’ όσους μιλάνε και γράφουν για τις «αξιακές αρχές του συλλόγου μας» δεν έβγαλε άχνα για το συμβάν. Το άφησαν στους άλλους τους οποίους στη συνέχεια κατηγόρησαν ότι έδωσαν «υπερβολικές διαστάσεις». Ούτε ο υπεύθυνος Τύπου της Κ.Α.Ε. Γιώργος Νικολάου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook βρήκε να γράψει κάτι (όταν σ’ άλλες περιπτώσεις ήταν λάβρος), ούτε φυσικά η «Λέσχη Πολιτισμού και Ιστορίας της Α.Ε.Κ.» (που καλούσε τον κόσμο στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι με τον Γαύρο στο Ο.Α.Κ.Α. να επιδείξει προσοχή και υπευθυνότητα) ούτε πολύ περισσότερο η «Λέσχη Φίλων Α.Ε.Κ. στο Μπάσκετ» έβγαλαν μια τυπικά έστω καταδικαστική ανακοίνωση για το συμβάν. Ίσως την επόμενη φορά τα καταφέρουν…

Υ.Γ.2. Μερικοί δεν βάζουν μυαλό και συνεχίζουν να παίζουν με τα νεύρα του κόσμου διαβεβαιώνοντας τον ότι η «Βασίλισσα» θα βγεί τελικά 3η. Αυτό προϋποθέτει ότι η Α.Ε.Κ. θα νικήσει τον Άρη στον μικρό τελικό, το οποίο σημαίνει ότι η Α.Ε.Κ. θα κερδίσει στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 1 φορά χωρίς να χάσει στην Αθήνα. Τελικά ο «δημοσιογράφος» Κετσετζόγλου φαίνεται ότι από τα πολλά Μίκυ-Μάο μας περνά για Μάο-Μάο. Να δω τι θα γράφει αν τελικά η «Βασίλισσα» χάσει και την σειρά του μικρού τελικού.

Για του λόγου το αληθές ορίστε το σχετικό κείμενο (οι υπογραμμίσεις δικές μας) από τα «Σφηνάκια» της 12ης Μάη 2016:  

«Πιστεύω το τρίτο ματς θα το πάρει ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ θα παίξει με τον Αρη για την τρίτη θέση. Θα την πάρει η ΑΕΚ την τρίτη θέση και μια χρονιά που πήγε χειρότερα από ότι περιμέναμε όταν άρχιζε θα τελειώσει με την επίτευξη του στόχου.

Του βαθμολογικού γιατί δυστυχώς κορμός ομάδας για του χρόνου δεν θα μείνει όπως πίστευαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ όταν ο Σάκοτα σχεδίαζε την ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι. Βαθμολογικά όμως στη δεύτερη χρονιά της επιστροφής η ΑΕΚ θα είναι τρίτη πάνω από τους δύο της Θεσσαλονίκης που εδώ και πολλά χρόνια την είχαν αφήσει πολύ πίσω.»

 

13 Μάη 2016
παρατηρητής1.

Διαβάστηκε 4813 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ (ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»)