Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ; (ΠΩΣ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ;
(ΠΩΣ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ)

Σήμερα δυστυχώς επανερχόμαστε με άσχημη επικαιρότητα σ' ένα θέμα το οποίο είχαμε ανεβάσει μέσα στην εβδομάδα σε 2 μέρη. Την Δευτέρα 16 και την Τετάρτη 18 Μάη παρουσιάσαμε την χρηματιστηριακή ανάλυση 5 ναυτιλιακών εταιρειών (βλέπε εδώ για το Α’ Μέρος και εδώ για το Β’ Μέρος) όπως αυτή προκύπτει από Αμερικάνικη ιστοσελίδα. Οι εταιρείες αυτές ήταν οι:

  • AEGEAN ιδιοκτησίας Μελισσανίδη.
  • CAPITAL ιδιοκτησίας Μαρινάκη.
  • SAFE BULKERS ιδιοκτησίας Χατζηιωάννου.
  • STAR BULK CARRIERS ιδιοκτησίας Παππά.
  • GENKO ιδιοκτησίας Γεωργιόπουλου (συνεργάτη του Μελισσανίδη) η οποία τον Ιούλη του 2015 απορρόφησε με ανταλλαγή μετοχών την BALTIC.

Αφορμή για την παρουσίαση της χρηματιστηριακής ανάλυσης των παραπάνω εταιρειών ήταν η είδηση της πτώσης κατά 29,3% της μετοχής της CAPITAL PRODUCT PARTNERS LP ιδιοκτησίας Μαρινάκη, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών της Ν. Υόρκης. Οι εταιρείες που επιλέξαμε έχουν ιδιοκτήτες άτομα έχουν εμπλακεί μετοχικά και διοικητικά με την Α.Ε.Κ. στο παρελθόν. Εξαίρεση αποτελούν οι Μαρινάκης και Γεωργιόπουλος με τον τελευταίο να μην εμπλέκεται μεν με την Α.Ε.Κ. να είναι όμως συνεργάτης του Μελισσανίδη.

Είναι γνωστή η θέση μας σχετικά με την εξάρτηση των Α.Α.Ε. (Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.) από τον ιδιοκτήτη/μεγαλομέτοχο τους. Η εξάρτηση θα πρέπει να είναι η μικρότερη δυνατή, έτσι ώστε ούτε η επιχείρηση του ούτε και η Α.Α.Ε. να κινδυνεύουν στην περίπτωση που μια από τις δύο αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Πάγια θέση μας είναι ότι το καλύτερο μοντέλο είναι η πολυμετοχικότητα με την συμμετοχή και των οπαδών/φιλάθλων (τουλάχιστον όσων αγοράζουν διαρκείας και πηγαίνουν τακτικά στους αγώνες). Ακόμα καλύτερα αν το σχήμα αυτό πάρει την μορφή της «Λαίκής Βάσης». Προς το παρόν αυτή η πρόταση δεν τυγχάνει της υποστήριξης της πλειοψηφίας των οπαδών αφ’ ενός για τι «έτσι είναι μαθημένοι», αφ’ ετέρου γιατί το μέχρι τώρα ισχύον σύστημα τους «βολεύει». Τους «βολεύει» γιατί έτσι όπως είναι τα πράγματα μπορούν ν’ ασκούν κριτική χωρίς ν’ αναλαμβάνουν καμία (έστω και μικρή) ευθύνη. Το πολυ-πολύ ν’ αρχίσουν το ψάξιμο για νέο ιδιοκτήτη όταν αρχίσουν τα προβλήματα γι’ αυτόν που είναι τώρα.

Σίγουρα κάποιοι αναρωτιέστε γιατί όλα τα πραπάνω. Τι μας έπιασε και ασχολούμαστε με το πως πάνε οι δουλειές των ιδιοκτητών των Α.Α.Ε. (Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.); Βασικά αυτό που μας «ανάγκασε» ήταν αυτή η είδηση, η οποία αφορά την STAR BULK CARRIERS του Π. Παππά. Η εταιρεία του Π. Παππά αντιμετωπίζει αναμενόμενα μεν εξ’ αιτίας της διεθνούς Ύφεσης οικονομικά προβλήματα (όπως άλλωστε και όλες οι εταιρείες του Κλάδου της).

Ο παράγοντας που κάνει τα προβλήματα αυτά χειρότερα είναι το μέγεθος της καθώς και το εν εξελίξει ναυπηγικό της πρόγραμμα. Η ειρωνεία είναι ότι το μέγεθος του στόλου της που σε καιρούς οικονομικής μεγέθυνσης ή ομαλότητας αποτελεί πλεονέκτημα, τώρα -σε καιρούς Ύφεσης- είναι μειονέκτημα το οποίο απειλεί την ύπαρξη της εταιρείας. Το άρθρο στο οποίο παραπέμπουμε παραπάνω είναι αρκετά κατατοπιστικό και για τον πλέον άσχετο με τα οικονομικά.

Έχοντας υπ’ όψη την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τελευταίος μεγαλομέτοχος της πρώην Π.Α.Ε. θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

  • Τί γίνεται με μια Π.Α.Ε. ή Κ.Α.Ε. όταν οι δουλειές του ιδιοκτήτη της δεν πάνε καλά;
  • Πώς θα εξασφαλιστεί το μέλλον της ομάδας;
  • Ποιά εγγύηση έχουν όσοι νοιάζονται για την ομάδα ότι αυτή θα έχει αύριο σε μια τέτοια περίπτωση;

Προτού απαντήσετε (ειδικά αν προσεγγίσετε το θέμα απλοϊκά ρίχνοντας το φταίξιμο στις κακές/άστοχες αποφάσεις του επιχειρηματία) πρέπει να έχετε υπ' όψη σας πως η οικονομία έχει ανοδικούς και καθοδικούς κύκλους και πως «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος». Το ζήτημα είναι να έχει προβλεφθεί (και φυσικά να λειτουργεί) ένα τέτοιο ιδιοκτησιακό μοντέλο που να μπορεί ν' αποσβένει τέτοιες αναταράξεις όταν αναπότρεπτα αυτές συμβαίνουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι ξόρκια και ρητορείες που έλεγε και ο Σεφέρης.

Κλείνοντας να ευχηθούμε να καταφέρει να υπερβεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Π. Παππάς όχι μόνο γιατί είναι ΑΕΚτζής αλλά γιατί πίσω από κάθε κατάρρευση εταιρείας (πρός το παρόν δεν φαίνεται τέτοιος κίνδυνος) υπάρχουν τα προσωπικά και οικογενειακά δράματα τόσων συνανθρώπων μας.

 

21 Μάη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 7717 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ; (ΠΩΣ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ)