Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ Ε.Π.Ο. ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ Ε.Ε.Α. (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 28)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ Ε.Π.Ο. ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ Ε.Ε.Α.
(ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 28)

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε μια ακόμη ΣΥ.ΡΙΖ.Αίικη ιστορία ανίκανης (σκόπιμα άραγε;) διακυβέρνησης. Μια ιστορία η οποία είναι αδιανόητη για όσους είχαν πάρει (και κάποιοι συνεχίζουν) στα σοβαρά τόσο τον Κοντονή όσο και την Κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος. Η ιστορία που ακολουθεί αφορά όπως γίνεται προφανές από τον τίτλο την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.). Να πως έχουν τα πράγματα.

Υποτίθεται ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές αποτελούν τους εξειδικευμένους βραχίονες του Κράτους μέσω των οποίων ρυθμίζεται η λειτουργία συγκεκριμένων τομέων και επιβάλλεται η νομιμότητα. Συνεπώς το Κράτος έχει το μεγαλύτερο απ’ όλους συμφέρον οι Ανεξάρτητες Αρχές να στελεχώνονται άμεσα (χωρίς καθυστέρηση) και με το καλύτερο δυνατό ανθρώπινο δυναμικό (καλό είναι να τους παρέχονται και τ’ αναγκαία μέσα).

Η μόνη ελεγκτική αρχή στον Αθλητισμό είναι (ευτυχώς ή δυστυχώς) η Ε.Ε.Α. στα χέρια της οποίας το Κράτος και όσοι ασχολούνται με τον Αθλητισμό έχουν αποθέσει όλες τους τις ελπίδες (καθένας από την πλευρά του). Θα ανέμενε λοιπόν κανείς να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα από την πλευρά του Υπουργού Αθλητισμού για την στελέχωση της.      

Γνωρίζουμε ότι η κύρια αποστολή της Ε.Ε.Α. είναι τόσο η αδειοδότηση των Α.Α.Ε. όσο και ο έλεγχος της μετοχικής σύνθεσης τους, αλλά και αυτής των Δ.Σ. Για να επιτελέσει όμως η Ε.Ε.Α. το έργο της πρέπει να ισχύουν τουλάχιστον δυο «ικανές και αναγκαίες» συνθήκες (όπως λέγαμε και στα μαθηματικά).

Πρέπει:

  • Αφ’ ενός να μην υπάρχουν ανώμαλες συνθήκες (π.χ. η απεργία των δικηγόρων).
  • Αφ’ ετέρου να έχει νόμιμη σύνθεση, δηλαδή να μην έχει κενά έτσι ώστε να μπορεί να συνεδριάσει.

Όχι όμως στην Ελλάδα την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ότι υπάρχει πρόβλημα «νόμιμης σύνθεσης» της Ε.Ε.Α. καθώς έχει αποχωρήσει ένα από τα μέλη της και μέχρι σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί από τον Κοντονή. Η δικαιολογία που προβάλλεται από το Υπουργείο Αθλητισμού είναι ότι δεν θέλει κανείς να μπεί σε μια άμισθη θέση και γι’ αυτό δεν έχει αναπληρωθεί ακόμη το κενό.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι όσο δεν λειτουργεί η Ε.Ε.Α. τόσο ενισχύεται ο ρόλος της Ε.Π.Ο. η οποία καθίσταται πλέον στην πράξη ο μόνος ελεγκτικός μηχανισμός. Αυτό είναι άλλωστε που επιδιώκει με κάθε τρόπο η Ε.Π.Ο. καθώς η μη λειτουργία της Ε.Ε.Α. (η οποία εφαρμόζει υποτίθεται την νομοθεσία) την καθιστά τον απόλυτο κυρίαρχο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όλοι όσοι επιθυμούν να πάρουν άδεια συμμετοχής θα πρέπει να περάσουν από τον «πάγκο» της, δηλαδή να συναλλαχθούν με την εκάστοτε Διοίκηση της.

Μήπως η λύση του προβλήματος είναι απλή και το μόνο που απαιτείται για την υπέρβαση του προβλήματος είναι ο «κοινός νούς»; Μήπως ν’ αποφασίσει το Υπουργείο Αθλητισμού την παροχή κάποιας αντιμισθίας για τα μέλη της Ε.Ε.Α.; Στο κάτω-κάτω τα μέλη της καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο και μόνο υποψίες για την ακεραιότητα τους (και άρα τις αποφάσεις τους) μπορεί να εγερθούν όταν είναι άμισθοι. Έτσι κι αλλιώς στην ουσία μιλάμε για δικαστές εφ’ όσον με τις αποφάσεις τους εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία.

Για εμάς η λύση στο ζήτημα είναι απλη αρκεί να υπάρχει «πολιτική βούληση» από την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού (δηλαδή τον Σταύρο Κοντονή), κάτι για το οποίο δεν θα στοιχηματίζαμε ότι υπάρχει.

Για κλείσιμο επαναφέρουμε το επίκαιρο ακόμα μια φορά ερώτημα του watcher_007: Αλέξη (Τσίπρα) συμφωνείς με όσα δεν κάνει ο Κοντονής;

 

25 Ιούνη 2016
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 4208 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ Ε.Π.Ο. ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ Ε.Ε.Α. (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 28)