Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΜΠΟΡΕΙ Η Κ.Α.Ε. ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ; (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ Κ.Α.Ε.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΜΠΟΡΕΙ Η Κ.Α.Ε. ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ;
(ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ Κ.Α.Ε.)

Είναι η 3η θέση που κατέλαβε φέτος πίσω από Π.Α.Ο. και Γαύρο η Α.Ε.Κ. το «ταβάνι» της; Δεδομένων των ρόστερ προφανώς ναι (αν και τίποτα δεν θα πρέπει ν’ αποκλείεται προκαταβολικά). Έχει η «Βασίλισσα» περισσότερες και καλύτερες ελπίδες να παίξει καλύτερα από πέρισυ; Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι έχει ήδη διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της τότε ναι. Την τελική όμως έκβαση της πορείας της θα την κρίνει η οικονομική της κατάσταση.

Δεν παραβιάζει κανείς «ανοικτές θύρες» παραδεχόμενος ότι το μπάσκετ δεν έχει τα ίδια με το ποδόσφαιρο λεφτά και για τον λόγο αυτόν είναι έντονα ζημιογόνο, εκτός και αν βρίσκεσαι στο NBA. Σας έχουμε προειδοποιήσει από πέρισυ το Φθινόπωρο ότι η οικονομική κατάσταση στην Κ.Α.Ε. δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Τότε σε συνέντευξη του στο εφημεριδάκι της ORIGINALο ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. διαλέγοντας πολύ προσεκτικά τις λέξεις του προσπάθησε να δώσει μια καλύτερη από την πραγματική εικόνα. Μίλησε μεταξύ άλλων και για οικονομική διαφάνεια και δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της Κ.Α.Ε. χωρίς ποτέ τα λόγια του να γίνουν πράξη. Πριν από μια εβδομάδα (6 μέρες για την ακρίβεια) τελείωσε η 2η χρήση της νέας Κ.Α.Ε. αλλά ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί ο Ισολογισμός της 1ης χρήσης, ενώ ακόμη δεν έχει εγκριθεί η τελευταία αλλαγή της σύνθεσης του Δ.Σ. (συγκρίνετε την ιστοσελίδα της Κ.Α.Ε. με την σύνθεση στο Γ.Ε.ΜΗ.). Γιατί άραγε να μην έχουν ολοκληρωθεί δύο «τυπικές» εταιρικές διαδικασίες;

Παρά τα λεγόμενα του Αγγελόπουλου και τους «διθυράμβους» των ΑΕΚτζήδικων Μ.Μ.Ε. ήταν από ένα σημείο και μετά εμφανές το οικονομικό πρόβλημα της Α.Ε.Κ. Μπορεί η ομάδα να κέρδισε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια (παιχνίδια με αντιπάλους τους οποίους έτσι κι αλλιώς μια Α.Ε.Κ. θα έπρεπε να κερδίζει μέσα-έξω), αλλά οι συχνές αλλαγές ξένων παικτών και η αλλαγή προπονητή δημιούργησαν ζητήματα ομοιογένειας. Είναι κανόνας ότι όταν υπάρχουν συχνές αλλαγές παικτών αυτό σημαίνει οικονομικά προβλήματα. Ειδικά όταν χρησιμοποιείται συχνά σαν δικαιολογία το «πειθαρχικό παράπτωμα» του παίκτη.

Σήμερα και χωρίς τον κίνδυνο να μας κατηγορήσουν ότι «κάνουμε κακό» αγωνιστικά στην ομάδα αποκαλύπτουμε τα παρακάτω για το οικονομικό παρασκήνιο της Κ.Α.Ε. την χρονιά που τέλειωσε:

  • Έγινε προσπάθεια η Κ.Α.Ε. να βγάλει τη χρονιά διαχειριζόμενη μόνο τα έσοδα της τα οποία μπορούν να υπολογιστούν σε περίπου 1,5 εκ.
  • Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας εκτός από το παραπάνω ποσό έδωσε 300 χιλ. και ο Μελισσανίδης.
  • Όσοι ξένοι παίκτες έπαιρναν πολλά λεφτά ήταν και αυτοί που έμειναν λίγο.
  • Το οικονομικό (ταμειακό) «άνοιγμα» της Κ.Α.Ε. για χρέη που έπρεπε να πληρωθούν άμεσα προσδιοριζόταν το Πάσχα που μας πέρασε στα 2,5 εκ. Ευρώ. Προφανώς το «άνοιγμα» αφορούσε όλη την χρονιά.    

Με βάση τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι μέχρι στιγμής (εκτός και αν τελευταία άλλαξε δραματικά προς το καλύτερο η κατάσταση) δεν έχουν μπεί άλλα λεφτά στην Κ.Α.Ε. πλήν των εσόδων της. Αν είχαν μπεί (όπως στην περίπτωση της Π.Α.Ε.) θα είχε πιστοποιηθεί η καταβολή τους μέσω (μιας ή περισσότερων) Α.Μ.Κ. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει (και αν έχει γίνει κρατείται «μυστικό»).

Ειλικρινά ελπίζουμε ο διοικών την Κ.Α.Ε. Αλεξίου (γιατί άραγε τον αφήνει ακόμη να κάνει κουμάντο ο Αγγελόπουλος μήπως για να έχει μόνον αυτός ευθύνες;) να βρήκε και τα 2,5 εκ. που έψαχνε πριν το Πάσχα γιατί στην «Βασίλισσα» δεν αξίζουν άλλα ρεζιλίκια. Άλλωστε όπως απρόσεκτα αποκάλυψε στην συνέντευξη του στην ΟΤΕ TV ο Αγγελόπουλος την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο Αλεξίου τον παρακάλεσε να καταβάλει το Μ.Κ. για να μην υποβιβαστεί (πριν καλά-καλά αγωνιστεί στην Α1) η Α.Ε.Κ. στο τοπικό. Βέβαια εκτός από το γόητρο της Α.Ε.Κ. ο Αγγελόπουλος έσωσε και τον Αλεξίου από τα χειρότερα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία (προσεχώς θα σας αποκαλύψουμε ποιο άλλος έσωσε λίγο καιρό πριν τον Αλεξίου από το να αλλάξει χώρα διαμονής).

Ειλικρινά θα μας ευχαριστούσε τα πράγματα να μην είναι όντως έτσι. Θα ήμασταν ευτυχείς αν η Κ.Α.Ε. ήταν σε θέση με στοιχεία και όχι με διαρροές (στις οποίες έχει άλλωστε τον τρόπο της) να μας διαψεύσει. Για αρχή καλό θα ήταν να μας δώσει:

  • τον Ισολογισμό της περιόδου 2014-2015,
  • τον Απολογισμό της χρονιάς 2015-2016, καθώς και
  • τον Προϋπολογισμό της περιόδου που πρόκειται να ξεκινήσει το Φθινόπωρο.

Άλλωστε ο Αγγελόπουλος έχει δεσμευτεί για οικονομική διαφάνεια στη λειτουργία της Κ.Α.Ε., η οποία (όπως και η Π.Α.Ε) υπενθυμίζουμε ότι ΑΝΗΚΕΙ στους ΑΕΚτζήδες και όχι στους μετόχους της οι οποίοι απλώς την διοικούν για λογαριασμό μας (κατά τον ίδιο τρόπο όπως το Περιβάλλον το έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας).        

 

6 Ιούλη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4917 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΜΠΟΡΕΙ Η Κ.Α.Ε. ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ; (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ Κ.Α.Ε.)