Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΕΚΤΖΗ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΕΚΟΦΩΛΙΑ (Ο ΚΙΑΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΜΕΝΟΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΕΚΤΖΗ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΕΚΟΦΩΛΙΑ
(Ο ΚΙΑΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΜΕΝΟΙ)

Η τελευταία τρέλα που έχει χτυπήσει και τη Χώρα μας είναι το κυνήγι των pokemon. Ειλικρινά μη με ρωτάτε τι και πώς καθώς θεωρώ χάσιμο χρόνου όχι μόνο το κυνήγι ηλεκτρονικών (άρα μη απτών) πλασμάτων, αλλά και την απλή αναφορά σ’ αυτό. Ωστόσο λίγες μέρες πριν ενδημήσει και στα μέρη μας η νέα αυτή τρέλα, μια άλλη είχε χτυπήσει τους ΑΕΚτζήδες. Όχι δεν αναφέρομαι στο κυνήγι της Οικοδομικής Άδειας. Αυτό το έχουν αναλάβει οι Ανδριόπουλος και Στράτος.

Αναφέρομαι στο κυνήγι της υποτιθέμενης 6ετούς σύμβασης μεταξύ του Ο.Α.Κ.Α. και της Α.Ε.Κ. Το ζήτημα αυτό (δηλαδή της χρήσης του Ο.Α.Κ.Α. ως έδρας) είναι και θα παραμείνει στην επικαιρότητα όσο δεν βγαίνει η άδεια και όσο δεν αρχίζουν τα έργα. Δεδομένης και της σημερινής συγκυρίας όπου στο τιμόνι της Διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α. βρίσκεται ο γνωστός ΑΕΚτζής αλλά και πρώην μέλος της «ΕΝΩΣΗΣ 1924» Νίκος Κιάος το ζήτημα αποκτά άλλο ενδιαφέρον.

Από τη μια τα Ενωσίτικα αισθήματα του, από την άλλη η αδήριτη ανάγκη το Ο.Α.Κ.Α. να βγάζει τα έξοδα του˙ να το σενάριο για 6ετή σύμβαση. Φυσικά δεν είναι δυνατόν κανείς όσο και να ψάξει να βρεί μια τέτοια σύμβαση γιατί πολύ απλά δεν υφίσταται. Θα είναι πολύ «χαζός» κάποιος για να υπογράψει μια τόσο μακροχρόνια σύμβαση, ειδικά την στιγμή που δεν υπάρχει τέτοια ζήτηση για το Ο.Α.Κ.Α.

Άλλωστε το μόνο που χρειάζεται να κάνει από την πλευρά της η Α.Ε.Κ. είναι απλά ν’ ανακοινώνει στην Διοίκηση του Ολυμπιακού Συγκροτήματος πριν το τέλος κάθε σεζόν την πρόθεση της να παραμείνει και για την επόμενη χρονιά στο Ο.Α.Κ.Α. Έτσι κι αλλιώς ακόμα και αν εκδηλώσει κάποιος άλλος την πρόθεση να χρησιμοποιήσει το Ο.Α.Κ.Α. η Διοίκηση του πριν από οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να μιλήσει πρώτα με την Α.Ε.Κ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ΔΕΝ χρειάζεται η υπογραφή μιας μακροχρόνιας (6ετούς) σύμβασης, ειδικά όταν αυτή μπορεί συνεχώς ν’ ανανεώνεται. Έτσι κι αλλιώς αν δεν καταγγελθεί ρητά μια σύμβαση συνεχίζει να ισχύει ακόμη και μετά τη λήξη της. Τρανή απόδειξη η περίπτωση της EMPIREτης οποίας οι άδειες συνεχίζουν να καλύπτουν προϊόντα με το σήμα της Α.Ε.Κ. (από Πασχαλινά αυγά και διακοσμήσεις για τούρτες ως ότι άλλο μπορείς να φανταστείς).

Όμως το θέμα δεν είναι αν το Ο.Α.Κ.Α. φιλοξενεί το ποδόσφαιρο (και είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να γίνει αυτό μέχρι να χτιστεί το γήπεδο μας). Ούτε αν φιλοξενεί και το μπάσκετ (το οποίο εναλλακτικά -και μόνο στην θεωρία- θα μπορούσε να πάει στο Γαλάτσι). Το θέμα είναι ότι στο Ο.Α.Κ.Α. μετακομίζει σιγά-σιγά όλη η Ερασιτεχνική.

Μπορεί στους περισσότερους να φαίνεται σαν μια καλή λύση -ειδικά αφού υπάρχει κόντρα με τους συλλόγους της Ν. Φιλαδέλφειας για την χρήση και από την Α.Ε.Κ. των κλειστών γηπέδων του Δήμου, αλλά και εξ’ αιτίας της «κόντρας» με τον Δήμαρχο για το γηπεδικό- αλλά δεν είναι. Δεν είναι γιατί με τον τρόπο αυτό η Α.Ε.Κ. «ξεσπιτώνεται» οικεία βουλήση από την έδρα της. Το γεγονός ότι το κόστος χρήσης των χώρων του Ο.Α.Κ.Α. θα καλύπτεται (υποθέτουμε και ελπίζουμε) από την Π.Α.Ε. είναι άσχετο και αποπροσανατολιστικό. Στο κάτω-κάτω Π.Α.Ε., Μελισσανίδης και «Δικέφαλος 1924» (δηλαδή γήπεδο) στην παρούσα φάση είναι ένα και το αυτό. Άρα αποτελεί ήδη υποχρέωση του συμπλέγματος Π.Α.Ε – Μελισσανίδη και «Δικέφαλος 1924» να καλύπτουν τουλάχιστον ΟΛΟ το κόστος στέγασης των ερασιτεχνικών ή ημιεπαγγελματικών τμημάτων (για να μην πούμε όλο το κόστος λειτουργίας της Ερασιτεχνικής).

Για να γίνει πλήρως κατανοητό το έγκλημα που συντελείται από την Διοίκηση Αλεξίου θα πούμε το εξής:

Έστω ότι κάποιος καταπατά μια έκταση (που δεν είναι η περίπτωση μας). Εφ’ όσον η καταπάτηση έγινε σκόπιμα, ο καταπατητής δεν το κουνάει οικειοθελώς με καμία δύναμη από εκεί μέσα, γιατί γνωρίζει ότι μόνο όσο είναι παρόν μπορεί να στηρίξει τους ισχυρισμούς του σχετικά με την ιδιοκτησία της έκτασης. Γιατί η ιδιοκτησία δεν αποδεικνύεται/κατοχυρώνεται μόνο με χαρτιά γεμάτα χαρτόσημα και ένσημα του Ταμείου Νομικών. Αποδεικνύεται πρώτα και κύρια από την εξουσία (τις αποφάσεις) που ασκεί ο κάτοχος της (ακόμη και αν αυτός είναι ο καταπατητής). Αν λοιπόν ενεργεί έναντι των υπολοίπων σαν ο νόμιμος ιδιοκτήτης της, τότε στην πράξη για όλους τους υπόλοιπους ΕΙΝΑΙ ο νόμιμος ιδιοκτήτης της.

Για τον Αλεξίου και όσους δέχονται να στοιχίζονται πίσω του (ακόμη και αν το κάνουν από αγάπη για την Α.Ε.Κ.) ΔΕΝ αποτελεί δικαιολογία για το «ξεκουβάλημα» της Α.Ε.Κ. η κόντρα με τον Δήμαρχο. Και δεν αποτελεί δικαιολογία γιατί οι σχέσεις της Α.Ε.Κ. με τον Δήμο διαταράχθηκαν επί της Διοίκησης του με τον ίδιο είτε να συνεργεί στην διατάραξη, είτε να μην αντιδρά στα όσα γίνονταν αποδεχόμενος τον ρόλο της «Φιλιππινέζας» (όπως δήλωσε κάποτε και ο «Τίγρης» για τις μικρότερες ομάδες της SUPERLEAGUE).

Φεύγοντας η Α.Ε.Κ. από την Ν. Φιλαδέλφεια αποδυναμώνει τα δικαιώματα της όχι μόνο στην έκταση του «Ν. Γκούμας» αλλά και στην ίδια την πόλη. Γιατί όπως ξέρουν (και ξέρουμε) όλοι η Ν. Φιλαδέλφεια δεν προϋπήρξε της Α.Ε.Κ., αλλά συνυπήρξε με την Α.Ε.Κ.

Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατόν ν’ ανακληθεί η μετακόμιση τόσο της Διοίκησης όσο και των τμημάτων του Σωματείου στο Ο.Α.Κ.Α.

Επειδή προφανώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το πράξει η παρούσα Διοίκηση, καλά θα κάνει να μας αδειάζει την γωνιά όσο ακόμα υπάρχει καιρός και γίνεται να σωθεί κάτι.

Κοντολογίς, η σωτηρία της Ερασιτεχνικής είναι σχετικά εύκολα κατορθωτή με μια όμως προϋπόθεση:

Να την αφήσουν ελεύθερη να διοικηθεί, χωρίς να της επιβάλλουν αυλόδουλες και δοτές Διοικήσεις. Ακόμα και οι ανά την Ευρώπη κυβερνήσεις των «Κουίσλινγκ» είχαν μεγαλύτερη αυτονομία από τις Διοικήσεις της Ερασιτεχνικής της τελευταίας 3ετίας (Ιούνης 2014 - Ιούλης 2016).

 

Υ.Γ. Όχι τίποτα άλλο αλλά αν μετακομίζρι η Α.Ε.Κ. από την Ν. Φιλαδέλφεια τότε πήγε χαμένο και αυτό το πανό.

 

28 Ιούλη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4612 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΑΕΚΤΖΗ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΕΚΟΦΩΛΙΑ (Ο ΚΙΑΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΜΕΝΟΙ)