Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Η ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΖΗΤΙΑΝΙΑ (ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Η ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΖΗΤΙΑΝΙΑ
(ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ)

Είναι γνωστή η αισχρή οικονομική κατάσταση της Ερασιτεχνικής. Είναι δε τέτοια που με δυσκολία και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή θα κατεβάσει ομάδα στο Ανδρικό Βόλεϊ. Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στο αντίστοιχο Γυναικείο τμήμα, ενώ το Χάντμπολ μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις αποτελεί τον τελευταίο για λύση γρίφο. Ακόμη όμως και που κατεβαίνουν οι ομάδες στα Πρωταθλήματα (το Ανδρικό Βόλεϊ στην Α2) το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας τους ΔΕΝ αναμένεται να είναι αντάξιο του Σωματείου.

Για όλα τα παραπάνω οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι παίκτες και οι παίκτριες των ομάδων. από κει και πέρα και αναλόγως του ποιόν θα ρωτήσεις οι απόψεις διίστανται:

 • Κάποιοι θα πουν ότι φταίει η παρούσα (αλλά και προηγούμενη Διοίκηση).
 • Κάποιοι θα πουν ότι φταίνε οι προηγούμενες Διοικήσεις και οι Έφοροι που άφησαν χρέη.
 • Κάποιοι θα πουν ότι φταίει ο Μελισσανίδης που δεν καθαρίζει την Ερασιτεχνική από τα χρέη (όχι διαλύοντας την γιατί θα χαθεί η ιδιοκτησία του γηπέδου) αλλά πληρώνοντας τα.
 • Κάποιοι θα πουν ότι φταίνε τα πάνω από 9.000 μέλη της που δεν πληρώνουν τις συνδρομές τους.
 • Κάποιοι θα πουν ότι φταίει «το κακό το ριζικό μας».
 • Πολλοί θα επιλέξουν πάνω από μια από τις παραπάνω επιλογές.

Μέχρι και πέρισυ η εκάστοτε Διοίκηση της Ερασιτεχνικής αντιμετώπιζε την ολοένα αυξανόμενη οικονομική στενότητα με έναν ή κει περισσότερους από τους παρακάτω τρόπους:

 • Εκδίδοντας «κάρτες διαρκείας».
 • Εγγράφοντας μέλη (ακόμα και με το στανιό) και εισπράττοντας τουλάχιστον μια συνδρομή (35 Ευρώ).
 • Συλλέγοντας δωρεές είτε μέσω «κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης», είτε μέσω λαχειοφόρων αγορών (κληρώσεων).
 • Συλλέγοντας δωρεές από τα μέλη του Δ.Σ. και ευκατάστατους ΑΕΚτζήδες.
 • Μέσω χορηγιών.

Φέτος όμως η ευρηματικότητα της Διοίκησης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Βρήκαν νέο τρόπο να γεμίσουν (όσο γίνεται τα ταμεία). Εφηύραν την «Κάρτα Φίλου της Α.Ε.Κ.», η οποία εκτυπώνεται επιτόπου ηλεκτρονικά με το όνομα του «φίλου» και πωλείται αντί 10 Ευρώ. Η «Κάρτα Φίλου της Α.Ε.Κ.» διατίθεται εδώ και μερικές μέρες προαιρετικά για φέτος μαζί με τα διαρκείας.

Σε κάποιους το όλο εγχείρημα θυμίζει κάτι από Γαύρο. Ωστόσο η όποια ομοιότητα είναι μάλλον επιφανειακή. Προκειμένου ν’ αποκτήσει ένας Γαύρος ποδοσφαιρικό διαρκείας (εσχάτως και μπασκετικό) οφείλει να έχει εξοφλημένη την συνδρομή του ύψους 50 Ευρώ στον ερασιτέχνη. Επιπρόσθετα πρέπει να εκδώσει και την «Κάρτα Φιλάθλου» το κόστος της οποίας είναι 10 Ευρώ τα οποία και αποδίδονται στον ερασιτέχνη.

Όπως γίνεται κατανοητό στην περίπτωση της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. αντιγράφηκε όχι η πρώτη προϋπόθεση (πληρωμή της συνδρομής), αλλά η δεύτερη˙ η οποία και προσομοιάζει με έρανο (και όπως φαίνεται από του χρόνου ο έρανος θα είναι «αναγκαστικός»).

Οι περισσότεροι δεν αναρωτιούνται γιατί επελέγη αυτός ο τρόπος οικονομικής ενίσχυσης του Σωματείου. Η απάντηση όμως -για όποιον ενδιαφέρεται- δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Μόνη προϋπόθεση είναι να έχει ζήσει από κοντά την λειτουργία της Ερασιτεχνικής τα τελευταία 3 χρόνια. Τότε καταλαβαίνει την απέχθεια της Διοίκησης για την «πολυκοσμία» ή αλλιώς για μαζικό Σωματείο.

Η σκέψη είναι απλή και γι’ αυτό μεγαλοφυής (κάτι το οποίο δεν έχουμε πρόβλημα ν’ αναγνωρίσουμε στον Αλεξίου). Σου λέει:

 • «Αν τεθεί ως προϋπόθεση για την αγορά εισιτηρίου διαρκείας η πληρωμή της συνδρομής στην Ερασιτεχνική (άρα και η εγγραφή σ’ αυτήν), τότε αν η ομάδα πηγαίνει καλά θα γεμίσουμε με χιλιάδες μέλη.
 • Τα οποία ως μέλη έχουν δικαιώματα, το κυριότερο από τα οποία να ζητάνε πληροφορίες και ν’ ασκούν έλεγχο.
 • Ενώ με την «Κάρτα Φίλου της Α.Ε.Κ.» έχουμε ΔΩΡΕΑ (σαν να ρίχνει κάποιος λεφτά στο παγκάρι της εκκλησίας) και φυσικά η Διοίκηση δεν υποχρεούται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν για το πώς διαχειρίστηκε τα λεφτά.

Η κατοχή της «Κάρτας Φίλου της Α.Ε.Κ.» είναι απόδειξη της αγάπης μας/σας για την ομάδα. Από την άλλη η απόδειξη που παίρνετε για τα 10 Εύρω δεν αποδεικνύει ότι η Διοίκηση θα τα χρησιμοποιήσει συνετά, όπως π.χ. για να πληρώσει τους υπάλληλους της Ερασιτεχνικής που μετά τόσα χρόνια πέταξε στον δρόμο και οι οποίοι είναι από τότε σε επίσχεση εργασίας.

 

Υ.Γ.1. Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία της ORIGINAL να μαζεύει έστω και μ’ αυτό τον τρόπο λεφτά για την Ερασιτεχνική. Τα 10 χιλιάρικα που έχουν μαζευτεί (1.000 Χ 10) θα καλύψουν κάτι ψιλά από τα φετινά έξοδα του Ανδρικού Βόλεϊ, αλλά δε φτάνουν.

Καλά κάνουν και συναντιούνται με παίκτες της ομάδας παραμονές σημαντικών αγώνων (βλέπε εδώ), αλλά σ’ εμάς αυτές οι φωτογραφίες με τις κάρτες ανά χείρας και τα πλατιά χαμόγελα μας φέρνουν στο μυαλό κάτι από εκδηλώσεις των SUPPORTERS και της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ».

Υ.Γ.2. Προσπαθείτε που προσπαθείτε να μαζέψετε λεφτά, συντονιστείτε καλύτερα γιατί την Τετάρτη 3 Αυγούστου το εκδοτήριο στον Σταθμό Ειρήνη άρχισε να πουλά εισιτήρια λίγο μετά τις 9:20 και εκείνη την ώρα δεν είχε ούτε μια κάρτα να δώσει σε όποιον ζητούσε.

 

05 Αυγούστου 2016
παρατηρητήριο.

 

 

Διαβάστηκε 4331 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ Η ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΖΗΤΙΑΝΙΑ (ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ)