Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΡΙΤΗΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ «ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ» (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΠΕΣΑΜΕ» ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΡΙΤΗΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ «ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ»
(ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΠΕΣΑΜΕ» ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ)

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα διαφημιστικά σλόγκαν είναι ότι πρέπει για να περιγράψουν την πραγματικότητα. Το διαφημιστικό σλόγκαν του περιοδικού VOGUE έλεγε πως «αν δεν είναι στην VOGUE δεν είναι στην μόδα». Το συγκεκριμένο σλόγκαν μου ήρθε στο μυαλό εξ’ αιτίας της «υπόθεσης Μανωλά» που ήρθε στο προσκήνιο τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 23 Αυγούστου στην εκπομπή του Κ. Θωμαΐδη «Δίκη».

Έτσι και με τις αποκαλύψεις «αν δεν είναι στον Θωμαΐδη είναι σαν να μην έγιναν». Σάλος ξέσπασε στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» μετά την αποκάλυψη του ηχητικού υποκλαπείσας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ Βρέντζου και Στ. Μανωλά στην οποία οι δύο άντρες συνομιλούσαν για το συμβόλαιο του Κ. Μανωλά στον Γαύρο. Η συνομιλία αυτή αποδεικνύει την εμπλοκή του Στ. Μανωλά στην μεταγραφή του ανηψιού του ως «ελεύθερου» στην ομάδα του Λιμανιού. Από τη στιγμή εκείνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει ένας μικρός χαμός από τους οπαδούς της Α.Ε.Κ.

Ωστόσο δεν ήταν η πρώτη αναφορά στη συγκεκριμένη συνομιλία. Σχεδόν σαράντα μέρες (13/07/2016) πριν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.thepressproject.gr άρθρο του Κ. Εφήμερου σχετικά με παραβάσεις του Φορολογικού Κώδικα από την ομάδα του Πειραιά (βλέπε εδώ). Στο δημοσίευμα αυτό υπάρχουν (πάτα εδώ) 2 ηχητικά συνομιλιών στις οποίες ο Βρέντζος συνομιλεί με την συγγενή και δικηγόρο του Στ. Μανωλά η οποία έχει αναλάβει τα διαδικαστικά της υπογραφής για λογαριασμό του Κ. Μανωλά.

Μια βδομάδα μετά αναλύσαμε το δημοσίευμα του Κ. Εφήμερου (βλέπε εδώ) το οποίο μάλιστα είχε φιλοξενηθεί και σ’ άλλες ιστοσελίδες όπως η www.sdna.gr (βλέπε εδώ). Από τις υπόλοιπες ιστοσελίδες που το αναπαρήγαγαν την ίδια κιόλας μέρα ξεχωρίζουμε δύο ΑΕΚτζήδικες (βλέπε εδώ & εδώ). ακόμα και αν η συνομιλία που έβγαλε ο Κ. Θωμαΐδης είναι καινούρια δεν μπορούμε ωστόσο να υποστηρίξουμε ότι ήταν (ή θα παρέμενε) άγνωστη στα δημοσιογραφικά στέκια. Συνεπώς θα έπρεπε η «υπόθεση Μανωλά» να θεωρείται «αποκαλυφθείσα» δηλαδή γνωστή ήδη από τις 13 Ιούλη.

Φαίνεται όμως πως κανείς απ’ όσους έγραψαν σχετικά με το θέμα (ειδικά οι ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. κάποιοι από τους οποίους δουλεύουν και στο sdna) δεν το πήρε χαμπάρι αν και στο δημοσίευμα του Κ. Εφήμερου περιλαμβάνονταν τα ονόματα των Βρέντζου, Μαρινάκη και οι Μανωλάδες ενώ το ίδιο το δημοσίευμα αφορά τον Γαύρο. Ωστόσο σχεδόν σαράντα μέρες μετά το αναδεικνύουν ως θέμα επικαιρότητας.

Δεν θεωρούμε ανίκανους και άχρηστους τους επαγγελματίες ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. (αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος) για να μην έχουν πάρει χαμπάρι το ζήτημα τόσο καιρό τώρα. Αντιθέτως θεωρούμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα με την ανάδεικη αυτού του θέματος στην παρούσα συγκυρία.

Σε μια συγκυρία:

  • στην οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το ρόστερ της Α.Ε.Κ.
  • Ο παίκτης ή οι παίκτες που απομένει (σύμφωνα με τον Κ.Α.Τ.) να έρθουν θα χρειαστούν μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα προετοιμασίας με την ομάδα για να είναι στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο.
  • Που για ακόμη μια φορά δεν επιβεβαιώνονται τα χρονοδιαγράματα που η ίδια η «επίσημη Α.Ε.Κ.» δίνει.
  • Που οι πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρισυ και που ούτε η ευρωπαϊκή προοπτική (η οποία εξ’ αιτίας κυρίως του κακού αγωνιστικού σχεδιασμού μας τελείωσε νωρίς) δεν κατάφερε να τις «απογειώσει».

Κατά την γνώμη μας η ανάδειξη του συγκεκριμένου ζητήματος τώρα και όχι πριν από σαράντα μέρες υπακούει σε σκοπιμότητες, μερικές από τις οποίες θα έρθουν στην επιφάνεια μετά από λίγο καιρό. Από την άλλη όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει όντως ζήτημα με τον Στ. Μανωλά και την συμπεριφορά του μια τετραετία πίσω.

Δεδομένης της θέσης του στην ομάδα ο Στέλιος όφειλε να φύγει ήδη από τις 14 Ιούλη διασώζοντας την όποια υστεροφημία του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευθύνεται μόνον αυτός για όσα έγιναν στην υπόθεση της μεταγραφής του Κ. Μανωλά στον γαύρο. Θα ήταν λάθος ν’ απομονώσουμε τις πράξεις του Στέλιου (ο οποίος από την πλευρά του έκανε ότι θεωρούσε καλύτερο για τον ανηψιό του) από το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας εκείνης της περιόδου.

Μιας περιόδου κατά την οποία η ομάδα είχε αφηνόταν σιγά-σιγά αβοήθητη από τους μετόχους της, οι οποίοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο ν’ απεμπλακούν απ’ αυτή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την δημιουργία των SUPPORTERS οι οποίοι ανακουφίζοντας τον Π. Παππά από το βάρος του μετοχικού του ποσοστού έγιναν αυτοί στην θέση του μεγαλομέτοχοι. Όταν αφήνεται η ομάδα αβοήθητη να καταρρεύσει είναι το λιγότερο ξετσιπωσιά και καραμπινάτη υποκρισία να ζητάμε ευθύνες απ’ όσους προσπάθησαν να εξασφαλίσουν όπως νόμιζαν καλύτερα τον εαυτό τους. Γιατί όπως αποδεικνύεται κάθε φορά τα εγκλήματα (και ειδικά όσα σχετίζονται με λεφτά) σπανίως γίνονται επειδή ο εγκληματίας είναι γνήσια κακός (από κούνια). Γίνονται επειδή του δίνεται η ευκαιρία (είναι ευνοϊκές οι συνθήκες) να εγκληματήσει. Σε μια στοιχειωδώς ελεγχόμενη Α.Ε.Κ. (η οποία δεν θ’ αφηνόταν έρμαιο του κάθε «σωτήρα» π.χ. Χάρις, Βιντιάδης κ.α.) θα ήταν πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να γίνουν όσα έγιναν τότε.

Ότι όμως και να συνέβη τότε (το οποίο επέτρεψε με την στάση της η τότε Ιδιοκτησία) δεν δικαιολογούνται κάποιες ηλίθιες απόψεις με τις οι οποίες προβάλλεται το εξής επιχείρημα:

«Είδατε τι γινόταν τότε και πως παραλίγο να γίνουμε παράρτημα του Γαύρου; Αυτά γλυτώσαμε με τον υποβιβασμό (για να πάρει την Α.Ε.Κ. χωρίς τα χρέη του παρελθόντος ο Μελισσανίδης.»

Επειδή μπορεί να παρεξηγηθούν όσοι το υποστηρίζουν και επιπλέον μιας και οι «παρατηρητές» είμαστε καλοί άνθρωποι θα τους δώσουμε ένα παράδειγμα για να καταλάβουν την ηλιθιότητα του επιχειρήματος τους.

Οι ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί. Ο υποβιβασμός για να σβήσουν τα χρέη είναι σαν να σκοτώνεις έναν άρρωστο συγγενή σου γιατί η θεραπεία είναι ακριβή και μετά να νομίζεις ότι θα τον αναστήσεις απόλυτα υγιή. Να θυμάστε ότι η Π.Α.Ε. και η Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. δεν είναι όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις γιατί η ύπαρξη και η λειτουργία τους θεμελιώθηκαν στην «μπέσα» και όχι στην «μπαμπεσιά» (λέξεις που αν και μοιάζουν τόσο διαφέρουν τόσο πολύ στη σημασία).

Αντί επιλόγου παραπέμπουμε σ’ αυτό το σχόλιο του SPORTS TRIUNFO.

Υ.Γ. Μην ακούτε αυτό που λέγεται στις συνομιλίες για τα «τροφεία» που πήγαν να γλυτώσουν (και γλυτώσανε) από την Α.Ε.Κ. Τα «τροφεία» πληρώθηκαν σε άνθρωπο της τότε Διοίκησης της Α.Ε.Κ., ο οποίος απλά «ξέχασε» να τα βάλει στο Ταμείο της εταιρείας. Τουλάχιστον έτσι λένε οι γαύροι στις μεταξύ τους συζητήσεις. Μένει να δούμε πότε θα βγούν οι σχετικές συνομιλίες όπως και κάποιες άλλες που όπως λένε χρονολογούνται τον Απρίλη του 2013.

 

25 Αυγούστου 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6153 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΡΙΤΗΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ «ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ» (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΠΕΣΑΜΕ» ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ)