Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Μ’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ASSET ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Μ’
(ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ
ASSET ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)

«Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα» λέει η λαϊκή παροιμία. Αυτό δεν θα μπορούσε να ισχύει περισσότερο για μια Κυβέρνηση σαν την σημερινή η οποία βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και ενός από τους πλέον πετυχημένους Υπουργούς της (για να μην πώ τον μόνο πετυχημένο). Επειδή κάποιοι μπορεί να «χαθήκατε στην μετάφραση» θα σας το ξεδιαλύνω: στον ρόλο της «γλάστρας» είναι η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. και αυτόν του «βασιλικού» ο (υπο)Υπουργός στον οποίο είναι αφιερωμένο η Ραψωδία του Έπους που διαβάζετε.

Παραδοσιακά ο Σεπτέμβρης είναι ο πλέον σημαντικός πολιτικά μήνας. Είναι ο μήνας στον οποίο συμμαζεύονται μετά την καλοκαιρινή ραστώνη οι δημόσιες υπηρεσίες. Είναι ο μήνας στον οποίο ξεκινά η εκάστοτε Κυβέρνηση να μετρά τις αντιδράσεις των πολιτών (υπηκόων) σχετικά με τα φορολογικά μέτρα που σκέφτεται να λάβει. Είναι ο μήνας που χορταίνουμε από γενικόλογες αρλούμπες και από εξαγγελίες έργων. Είναι ο μήνας στον οποίο με αφορμή την Δ.Ε.Θ. διαπιστώνεται η πρόοδος των εργασιών του «Μετρό της Θεσσαλονίκης» (έχε χάρη που μας τελείωσε η «υποθαλάσσια»).

Δεδομένης της (οικονομικής και πολιτικής) συγκυρίας η οποία καθορίζεται από τις δεσμεύσεις του «Μνημονίου-3», αλλά και της προσωπικής ανικανότητας του Τσίπρα να παράξει έστω και το ελάχιστο έργο (το μόνο στο οποίο έχει κάποια έφεση είναι ο «τακτισμός») γίνεται πρόδηλη η ανάγκη να «διαφημιστεί» έστω και το παραμικρό συντελεσθέν (ή συντελούμενο) έργο.

Ακόμη καλύτερα αν το «διαφημιζόμενο» έργο σχετίζεται με έννοιες όπως «διαφθορά», «διαπλοκή», «διαφάνεια» και «νομιμότητα». Τότε η κυβερνητική κουστωδία που θα «παρελάσει» στην Θεσσαλονίκη μπορεί να βγεί «με το κεφάλι ψηλά» και κάνοντας ένα διάλλειμα από τα «χαστούκια» που έχει «φάει» το τελευταίο διάστημα να πάρει μια ανάσα για να την «βγάλει» μέχρι του χρόνου (αν προλάβει να φτάσει μέχρι εκεί).

Φέτος ο Τσίπρας θα έχει να «καμαρώνει» μόνο για δύο πράγματα. Το ένα θα είναι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Το άλλο θα είναι η «κάθαρση στοχώρο του Ποδοσφαίρου). Ενώ η τύχη του πρώτου (του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ντε) είναι αυτή τη στιγμή αμφίβολη, το δεύτερο είναι περισσότερο χειροπιαστό καθώς τ’ αποτελέσματα είναι άμεσα. Επιπλέον αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι σε θέση ούτε να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει ότι η «κάθαρση» προχωρά ή ότι θα μείνει στη μέση, καθώς οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης της Ε.Π.Ο. είναι το Σάββατο 1η Οκτώβρη (δηλαδή πολύ μετά την πρωθυπουργική ομιλία στην Δ.Ε.Θ.).

Φέτος ο Τσίπρας «σώζεται» από τον Κοντονή όσο και αν ο Παππάς λόγω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες φαίνεται να είναι «ο άνθρωπος της ημέρας» για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εμείς πάντως αν είμαστε στη θέση του Αλέξη θα βάζαμε τα λεφτά μας (θα ποντάραμε) στον Κοντονή και όχι στον Παππά. Γιατί ενώ για τις τηλεοπτικές άδειες θ’ αποφασίσουν τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, η αποπομπή των 6 υπόδικων της Ε.Π.Ο. είναι σίγουρη. Το μόνο που μένει είναι να δούμε με ποιο τρόπο θα γίνει. Αν δηλαδή θα τους αποπέμψει το ίδιο το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. ή ο Κοντονής.

Τώρα αν η αποπομπή 6 ατόμων από το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. αρκεί (ειδικά στην περίπτωση που παραμείνει ανέγγιχτος ο μηχανισμός) αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον. Στο κοντυνό μεν αλλά δεν παύει να είναι στο μέλλον.

Γι’ αυτό σας λέω «κοντά στον βασιλικό (Κοντονής) ποτίζεται και η γλάστρα (Τσίπρας)». Τώρα που το σκέφτομαι είναι «ειρωνεία της Τύχης» το γεγονός ότι ο Κοντονής δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τον Αλέξη (όχι τον Αλεξίου) και ότι σήμερα ο Αλέξης έχει απόλυτη ανάγκη των «επιτυχιών» του Σταύρου (Κοντονή).

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε', ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ', ΡΑΨΩΔΙΑ Η', ΡΑΨΩΔΙΑ Θ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ι', ΡΑΨΩΔΙΑ Κ', ΡΑΨΩΔΙΑ Λ'

 

8 Σεπτέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6211 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Μ’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ASSET ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)