Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΟ Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. ΑΘΗΝΩΝ: ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ Κ.Α.Ε. Α.Φ.Μ. (ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΕΡΘΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ…)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΟ Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. ΑΘΗΝΩΝ: ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ Κ.Α.Ε. Α.Φ.Μ.
(ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΕΡΘΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ…)

Όπως έχουμε γράψει και σε άλλο μας κείμενο στο Υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχει η απορία πως η Α.Ε.Κ. έχει «καταφέρει» τα τελευταία χρόνια να κάνει ακόμη και τα τυπικά να φαίνονται τόσο δύσκολα, σε βαθμό που να πανηγυρίζουμε όταν καταφέρνουμε τελικά να διεκπεραιώσουμε τα γραφειοκρατικά. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την «οδύσσεια» της υπό ίδρυση Κ.Α.Ε.

Μέχρι τη στιγμή που ανέβηκε το παρόν κομμάτι όλα ήταν «στον αέρα» (βλέπε εδώ). Ωστόσο έστω και αργά (σε σχέση με τις προθεσμίες πάντα) είχαν αρχίσει να πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις αλλά και ο προβληματισμός (βλέπε εδώ).

Τα «όργανα» όμως είχαν αρχίσει τουλάχιστον μια βδομάδα πρίν. «Ο κορυφαίος στο είδος του Γ. Νικολάου» (κατά το www.aek-live.gr) που ενώ μέχρι τότε ήταν απόλυτα σίγουρος για τις επιλογές και τους χειρισμούς Αλεξίου (ή τουλάχιστον έτσι έδειχνε) αρχίζει να παίρνει αποστάσεις διαβλέποντας τ’ αδιέξοδα να πλησιάζουν γρήγορα, αλλά κυρίως να μην υπάρχει αντίδραση από αυτούς που είχαν την ευθύνη να στήσουν την νέα Κ.Α.Ε. με απόλυτη χρονολογική σειρά «ο κορυφαίος στο είδος του Γ. Νικολάου» γράφει στην ιστοσελίδα www.ebasket.gr

Στις 10 Αυγούστου γράφει το «Ο Αλεξίου και η ευθύνη», όπου και προανήγγειλε ότι ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής θα τοποθετούνταν δημοσίως.

Την επόμενη μέρα ο Α. Αλεξίου «επιβεβαιώνοντας» τον κορυφαίο Γ. Νικολάου εκδίδει ανακοίνωση την οποία η ιστοσελίδα παρουσιάζει με τίτλο «Κάλεσμα Αλεξίου για Κ.Α.Ε.» χωρίς κάποιον σχολιασμό.

Στις 12 Αυγούστου ο κ. Νικολάου με τρίποντο μας ενημερώνει για την ανακοίνωση των παικτών («Παίκτες κατά Προέδρων») όπυ παρουσιάζει ασχολίαστη (πάλι) την ανακοίνωση των παικτών, για να συνεχίσει με το επόμενο χρονικά θέμα του όπου μας ενημερώνει για την παραίτηση του Γ. Χήνα («Παραιτήθηκε (και) ο Χήνας») μέσω της δημοσίευσης του κειμένου της παραίτησης (και αυτού ασχολίαστου). Το τελευταίο κείμενο του για τις 12 Αυγούστου ήταν με τίτλο «Ελπίδες από Ε.Ε.Α.» με το οποίο χωρίς είναι η αλήθεια να εκτίθεται παρουσιάζει τη θέση της Α.Ε.Κ. η οποία μιλά για «δικαίωση από την Ε.Ε.Α.» σε μια προσπάθεια (ταπεινή μεν αλλά πάντως προσπάθεια) να ελαφρύνει λίγο το κλίμα.

Την επομένη (13 Αυγούστου) ενημερωνόμαστε για επαφές (του Αλεξίου) με χρηματοδότη («Επαφές με χρηματοδότη»). Το πλέον ενδιαφέρον του κομματιού αυτού είναι πως μας ενημερώνει «απέξω-απέξω» για το «ναυάγιο» της χρηματοδότησης της Κ.Α.Ε. από «…το διοικητικό “σχήμα”, που “στήθηκε” στο “διευθυντήριο” της Γλυφάδας...».

Κάνοντας παύση μιάς μέρας επανέρχεται ο κ. Νικολάου το μεσημέρι της 15ης Αυγούστου με θέμα που τιτλοφορείται «Σφίγγει ο κλοιός» (λές και δεν τοπ είχαμε καταλάβει όλοι οι υπόλοιποι). Προφανώς για να εργαστεί μέρα επίσημης (υποχρεωτικής) αργίας προσδοκούσε να επικαλεστεί τη χάρη της Παναγιάς προκειμένου να γίνει το «θαύμα» (της Παναγιάς που λέγαμε) και να κατατεθεί εγκαίρως πλήρης φάκελος στην Ε.Ε.Α. για την αδειοδότηση.

Το Σάββατο 16 Αυγούστου ο ίδιος δημοσιογράφος μας πληροφορεί ότι «Περιμένουν την Ε.Ε.Α.» προφανώς στην Κ.Α.Ε. μπάς και πάρουν Α.Φ.Μ. Εμάς πάντως μας θύμισε το παληό και κλασικό πλέον τραγούδι της Άννας (μια είναι η Άννα) βλέπε εδώ.

Την Κυριακή που μας πέρασε ενημερωθήκαμε ότι «Ενημερώθηκαν οι πιστωτές» προφανώς για την ίδρυση της νέας Κ.Α.Ε. (αναμενόταν την Δευτέρα 18 Αυγούστου να δοθεί Α.Φ.Μ. στην Κ.Α.Ε., κάτι που ως γνωστόν δεν έγινε).

Τέλος την Δευτέρα 18 Αυγούστου ενημερωνόμαστε από τον κ. Νικολάου για την ύπαρξη δίδυμου χρηματοδοτών ο ένας εκ των οποίων είναι «παλαιός» χρηματοδότης του τμήματος («Δύο οι χρηματοδότες»). Την αποκάλυψη του ονόματος του «παλαιού» χρηματοδότη την έκανε το www.aek-live.gr (βλέπε εδώ), το οποίο αργότερα αναδημοσίευσε το κείμενο-σχολιασμό του κ. Νικολάου (βλέπε εδώ). Σχετικά με το τελευταίο κείμενο του κ. Νικολάου θα θέλαμε να σχολιάσουμε το εξής:

Ισχυρίζεται ο κύριος Νικολάου ότι στο σχόλιο του στις 13 Αυγούστου «φωτογράφιζε» τον Γεωργαντζόγλου ως τον (παλαιό) χρηματοδότη ο οποίος ήταν σε επαφές με τον Αλεξίου για να χρηματοδοτήσει ξανά το τμήμα. Διαβάζοντας όμως (προσεκτικά εννοείται) το αντίστοιχο κομμάτι (βλέπε παραπάνω) από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο καθώς σε κανένα σημείο δεν υπάρχει αναφορά σε «παλαιό» χρηματοδότη παρά απλά σε «χρηματοδότη» και σε αυτή την περιγραφή ταιριάζουν εκατοντάδες έλληνες που έχουν περισσότερα λεφτά από τον Αλεξίου και θα ήθελαν ενδεχομένως να τα βάλουν στην Κ.Α.Ε. ως μετοχικό της κεφάλαιο.

Ο (κύριος) λόγος για την αναφορά μας στην αρθρογραφία του Γ. Νικολάου της τελευταίας βδομάδας ήταν για να δείξουμε την αργή (αλλά διακριτή) μεταστροφή της «πένας» του καθώς «σκουραίνουν τα πράγματα» και οποιαδήποτε διαφορετική στάση θα τον άφηνε ενδεχομένως έκθετο «στα μάτια του κόσμου».

Ο άλλος (επικουρικός) λόγος ήταν (τώρα που ο κίνδυνος ακόμη και να μην παίξει η «Βασίλισσα» στην Α1 είναι ορατός και όχι θεωρητικός) να έχουμε μπρός στα μάτια μας την πλήρη γκάμα της δημοσιογραφικής «ενημέρωσης» του τελευταίου διαστήματος (τα παλαιότερα κομμάτια του κ. Νικολάου βρείτε τα μόνοι σας. Όλα εμείς θα τα κάνουμε;).  

Σημείωση: Για να υπάρχει και «ένα μέτρο σύγκρισης» του πώς παρουσιάζεται μια είδηση σας παραπέμπουμε (ξανά) στην ανάρτηση του ΑΕΚ365 της 12ης Αυγούστου (βλέπε εδώ).

Όσο για εμάς τους «παρατηρητές» συνεχίζουμε να θεωρούμε (τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά) επίκαιρο το άρθρο της προηγούμενης βδομάδας (βλέπε εδώ).

Κλείνοντας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη συνάντηση Αλεξίου-Γεωργαντζόγλου η οποία είναι (μάλλον) η τελευταία σοβαρή πιθανότητα να βρεθούν τ’ αναγκαία λεφτά για να παίξει η «Βασίλισσα» στην Α1.

 

Υ.Γ.1. Το κομμάτι που διαβάσατε είναι αλήθεια ότι δεν δικαιολόγησε τον τίτλο του. Ωστόσο για να μαθαίνετε και εσείς αλλά και για να «βγάλουμε την υποχρέωση» εμείς ακολουθούν τα παρακάτω:

Για να είναι σε θέση μια εταιρεία να λάβει Α.Φ.Μ. πρέπει να έχει περάσει επιτυχώς όλα τα σχετικά στάδια γραφειοκρατίας που κάθε φορά απαιτούνται. Όταν με το καλό φθάσει στο γκισέ του Μητρώου της εφορίας της (Φ.Α.Ε. Αθηνών στην δική μας περίπτωση) θα λάβει το 9ψήφιο (εδώ και κάμποσα χρόνια Α.Φ.Μ.). όταν στο παρελθόν το Α.Φ.Μ. ήταν 8ψήφιο το Α.Φ.Μ. των Α.Ε. άρχιζε από 94, των Ε.Π.Ε. από 95 και των δημόσιων επιχειρήσεων ή/και Συλλόγων (Ερασιτεχνική) από 90. Αργότερα όταν έγινε 9ψήφιο (προσθέτοντας το «μηδέν» μπροστά από τα παλαιά Α.Φ.Μ.) οι Α.Ε. έπαιρναν νούμερο που άρχιζε από 99. Τώρα πλέον οι Α.Ε. παίρνουν Α.Φ.Μ. που αρχίζουν από 80 (μιας και γίνανε πολλές).

Γι’ αυτό αν δεν σας δώσουν μέχρι την Τετάρτη από την Φ.Α.Ε. Αθηνών το Α.Φ.Μ. σκαρώστε εσείς ένα ή ακόμη καλύτερα πάρτε αυτό των SUPPORTERS A.E. αφού δεν φαίνεται να το χρειάζονται πλέον.

Υ.Γ.2. Ακόμα και στο «παρά 1’» να λυθούν όλα τα ζητήματα δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι (πλέον) για την ποιότητα των προσθηκών που θα γίνουν στο ρόστερ της «Βασίλισσας». Το χειρότερο είναι ότι η Α.Ε.Κ. θα πρέπει κυρίως να στηριχτεί σε όσους παίκτες της περσυνής ομάδας έχουν μείνει και θα μιλάμε ενδεχομένως για «πάλη για την παραμονή στην κατηγορία». Για να μη παρεξηγηθούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε ενστάσεις τόσο για την ποιότητα των συγκεκριμένων παικτών όσο για το πόσο σκόπιμο είναι να βασίζεται η Α.Ε.Κ. σε παίκτες τους οποίους η διοίκηση τους είχε αφήσει στον «αέρα» τόσο καιρό και οι σχέσεις της μ’ αυτούς είναι στην καλύτερη περίπτωση τεταμένες, ειδικά αν ο Αλεξίου συνεχίσει να κατέχει οποιοδήποτε διοικητικό πόστο.         

 

19 Αυγούστου 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 12702 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΟ Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. ΑΘΗΝΩΝ: ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ Κ.Α.Ε. Α.Φ.Μ. (ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΕΡΘΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ…)