Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

«ΕΣΒΗΣΕ» Η «ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.» ΤΙΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΤΗΣ FIBA ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ!!! (ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΑΔΙΚΑ Η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«ΕΣΒΗΣΕ» Η «ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.» ΤΙΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΤΗΣ FIBA ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ!!!
(ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΑΔΙΚΑ Η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»)

Είναι άχαρο να πρέπει να μετατρέψεις το μαύρο σε άσπρο και να πρέπει να δικαιολογήσεις τ’ αδικαιολόγητα, αλλά κάποιος πρέπει να κάνει και αυτή την δουλειά. Από την άλλη είναι δύσκολο να διοικείς μια ομάδα η οποία κουβαλά μεν στις «πλάτες» της ένα ένδοξο παρελθόν, αλλά στην παρούσα φάση παλεύει για ν’ αναδειχτεί εκ νέου σε πρωταγωνίστρια. Η βασική δυσκολία είναι η οικονομική, ειδικά σε αθλήματα στα οποία τα έσοδα υπολείπονται τις περισσότερες φορές σταθερά των εξόδων. Τότε η ανάγκη σε ωθεί σε «λύσεις ανάγκης». «Λύσεις» όπως η «μετακύλιση» της εξόφλησης κάποιων δόσεων. Και αν μεν οι παίκτες είναι Έλληνες κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και την δέχονται (γιατί αν δεν την δεχτούν πως θα ξαναβρούν συμβόλαιο στην Ελλάδα;). Αν, όμως, είναι ξένοι τί γίνεται; Γιατί σε σχέση με τους Ιθαγενείς (που συνεχίζουν να παίζουν στην Ελλάδα) οι ξένοι θεωρούν τις ημερομηνίες που γράφουν τα συμβόλαια τους δεσμευτικές!

Επιπλέον, δεν έχουν κανένα λόγο να μην κάνουν μια προσφυγή στην FIBA και να σε κάνουν μετά να τρέχεις. Το χειρότερο είναι ο διασυρμός της ομάδας-εταιρείας. Τις τελευταίες δύο σεζόν γίναμε μάρτυρες της σκόπιμης επιλογής της «Βασίλισσας» (το ομολόγησαν οι ίδιοι μέσω διαρροών) να σύρεται στην FIBA από παίκτες, ομάδες και μάνατζερ και μετά να διακανονίζει σε έντοκες δόσεις τα ποσά που καταλόγιζε η Διεθνής Ομοσπονδία. Ενδιαμέσως της απαγορεύονταν οι «διεθνείς μεταγραφές».

Το λιγότερο που αβίαστα προκύπτει από τα παραπάνω είναι ότι η «ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.» ΔΕΝ μπορεί να τιμήσει τις οικονομικές της δεσμεύσεις εγκαίρως. Να δεχθούμε ότι ο παράγων «τύχη» (τραυματισμοί) και οι κακές και φθηνές επιλογές παικτών μπορούν να εκτρέψουν τον οικονομικό προγραμματισμό μιας ομάδας. Από το σημείο αυτό μέχρι όμως του σημείου να πανηγυρίζουμε επειδή διακανονίστηκαν ή εξοφλήθηκαν χρέη προηγούμενων περιόδων και ήρθησαν έτσι οι σχετικές τιμωρίες πάει πολύ. Ωστόσο, το ζήτημα παραμένει:

Η «Βασίλισσα» έχει οικονομικό θέμα.

Τα έσοδα της από το Πρωτάθλημα μαζί με τα έσοδα από το FIBA CL δεν επαρκούν. Η μείωση της φορολογίας στα συμβόλαια θα την βοηθήσει (όπως και τις υπόλοιπες) ν’ «ανασάνει» οικονομικά, αλλά δεν θα της αυξήσει τα Έσοδα. Ακόμη χειρότερα όταν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας οπαδοί, ιδιοκτήτης και «γιουσουφάκια» ευνοούν το οικονομικό μοντέλο του «ενός ιδιοκτήτη» που «βάζει τα λεφτά του και αποφασίζει για τα πάντα» και τον οποίο πρέπει «πάση θυσία» να υπερασπιστούν. Η «υπεράσπιση» τους όμως δεν μπορεί ποτέ να είναι ουσιαστική, καθώς ΔΕΝ γίνεται να τον υπερασπιστούν από την σκληρή πραγματικότητα που αποτυπώνεται στα Ισοζύγια και τους Ισολογισμούς της ομάδας-εταιρείας. Μόνο σ’ επίπεδο εντυπώσεων μπορούν να τον «υπερασπιστούν». Και στην πράξη αυτό δεν είναι αρκετό.

Στην μπασκετική Α.Ε.Κ. πρέπει μετά το τέλος της φετινής σεζόν να γίνει (αν προλαβαίνουμε ακόμα) μια ουσιαστική συζήτηση. Να υπάρξει πλήρης επίσημη ενημέρωση για τα οικονομικά της (το έχει υποσχεθεί χρόνια τώρα ο Μάκης) και να δούμε με ποιο μοντέλο ιδιοκτησίας μπορεί η ομάδα να γίνει ξανά «μεγάλη». Και όταν λέμε «επίσημη» ενημέρωση εννοούμε κατ’ αρχάς την δημοσίευση των μέχρι τότε Ισολογισμών (2016-2017, 2017-2018, 2018-2019 και ενημέρωση για την Χρήση που θα τελειώνει τότε). Σ’ αντίθετη περίπτωση οι οπαδοί (που υπερασπίζονται τον εκάστοτε ιδιοκτήτη και υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για την ομάδα) θα μαθαίνουν τ’ άσχημα μαντάτα εκ των υστέρων και από τα Μ.Μ.Ε. όταν αυτά ΔΕΝ θα μπορούν να «κουκουλώσουν» την κατάσταση.

Για όλα τα παραπάνω αποτελούν προσβολή για την «Βασίλισσα» τόσο οι «πανηγυρισμοί» για την «εξαφάνιση» των απαγορεύσεων διεθνών μεταγραφών όσο και επιχειρήματα του τύπου «Ναι, χρωστάει άλλα μόνον μερικές δεκάδες χιλιάδες και όχι εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ όπως κάποιοι άλλοι.». Γιατί, αν χρωστάς δεκάδες χιλιάδες Ευρώ είναι επειδή έχεις και αντίστοιχα χαμηλά συμβόλαια. Και κάτι τέτοιοι συνειρμοί οδηγούν την συζήτηση εκεί που δεν συμφέρει την εκάστοτε ιδιοκτησία, οπότε καλύτερα ν’ αποφεύγονται με κάθε κόστος.

Υ.Γ. Για κάθε οπαδό η ομάδα του είναι το μεγαλύτερο μέγεθος που υπάρχει. Μετά τον αυτο-υποβιβασμό του Γαύρου η Α.Ε.Κ. είναι «υποχρεωμένη» να βγαίνει τουλάχιστον δεύτερη. Αυτό δημιουργεί μια παραπάνω ψυχολογική πίεση σε παίκτες, προπονητή και «γιουσουφάκια». Καλύτερη «υπεράσπιση» από την δημιουργία μιας αγωνιστικά ικανής ν’ ανταποκριθεί στην απαίτηση αυτή ομάδας ΔΕΝ υπάρχει. Γιατί ότι και να γράψουν τα «γιουσουφάκια» αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα εντός του γηπέδου. Εκεί θα φανεί αν η «Βασίλισσα» μπορεί φέτος να ξεπεράσει τον Προμηθέα και όχι στα Μ.Μ.Εξημέρωσης και το fb.

05 Σεπτέμβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 319 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου «ΕΣΒΗΣΕ» Η «ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.» ΤΙΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΤΗΣ FIBA ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ!!! (ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΑΔΙΚΑ Η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»)