Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΕΡΙ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ (Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΠΕΡΙ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
(Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ)

Σίγουρα και οι αλχημιστές το είχαν σκεφτεί αυτό, γι’ αυτό και δεν μιλούσαν πολύ σχετικά με τις έρευνες τους. Όμως τις περισσότερες φορές η σιωπή όχι μόνο δεν είναι χρυσός, αλλά αποτελεί το βασικό συστατικό των παρεξηγήσεων και των θεωριών συνομωσίας. Σχετικά με τα δικά μας τώρα.

 

Απορία 1η. Α.Μ.Κ. «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»

Τον Νοέμβρη του 2013 η μόλις συσταθείσα «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» άρχισε ν μαζεύει λεφτά για την Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου. Λίγες μέρες μετά σταμάτησε την όλη διαδικασία προκειμένου να λάβει την σχετική άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σχεδόν τρείς μήνες αργότερα και αφού έλαβε την άδεια ξεκίνησε κανονικά και με τον νόμο η Α.Μ.Κ.

Μετά και την παράταση του ενός μήνα που δόθηκε η Α.Μ.Κ. ολοκληρώθηκε στίς 24 Ιούλη 2014. Στις 27 του ίδιου μήνα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας (βλέπε Ενημερωτικό Δελτίο) θα έπρεπε το Δ.Σ. της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» να προβεί στην πιστοποίηση της καταβολής, δηλαδή να δεί πόσα λεφτά μπήκαν από την 5μηνη διαδικασία της αύξησης. Επειδή επί του προκειμένου δεν έχουμε ακούσει ή δεί οτιδήποτε (εκτός και αν βγήκε κάτι και δεν το πήραμε χαμπάρι, που δεν το νομίζουμε) σχετικά.

Γι’ αυτό και ρωτάμε: Έχει γίνει η πιστοποίηση της καταβολής; Πόσα λεφτά συγκεντρώθηκαν; Πότε (χρονικά) τοποθετείται η Γ.Σ. των μετόχων της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»; Θα δοθεί κάποιο βραβείο στόν πρώτο, στπον εκατοστό στον τελευταίο που κατέθεσε λεφτά για την αύξηση, όπως έγινε στην περίπτωση όσων αγόρασαν διαρκείας ή δεν προβλέπεται; Θα δημοσιευτούν τα ονόματα όλων όσων πήγαν στην τράπεζα και κατέθεσαν λεφτά τώρα που η λίστα είναι πλέον ολοκληρωμένη;

 

Απορία 2η. Α.Μ.Κ. Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. καταχωρήθηκε στις 18 Ιούλη 2014 στο Γ.Ε.ΜΗ. (βλέπε εδώ). Ο Ν. 2190/1920 στο άρθρο 11 παρ.1 θέτει χρονικό διάστημα δύο μηνών από τη σύσταση της Α.Ε. Προσοχή! η Π.Α.Ε. συνεστήθη στις 20 Ιούνη 2014 με συμβολαιογραφική πράξη της συμβολαιογράφου Στυλιανής Δημητρέλλου. Άρα με βάση τα παραπάνω η καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να είχε γίνει ως τις 20 Αυγούστου που μας πέρασε. Επειδή κάποιος μπορεί να σκεφτεί πονηρά και να ρωτήσει τι γίνεται αν δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα σχετικά με την καταβολή του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου, να σημειώσουμε ότι ο Ν. 2190/1920 προβλέπει ποινές (φυλάκισης ή/και χρηματική ύψους 1.000 Ευρώ) για τα μέλη του Δ.Σ. ενώ και από τον Ν. 2725/1999 δεν προβλέπονται κάποιες άλλες ποινές σχετικά (όπως π.χ. αποβολή από το πρωτάθλημα).

Γι’ αυτό και εμείς ρωτάμε: Θα μας νημερώσει κάποιος σχετικά με το τι έχει γίνει, να ησυχάσουμε και εμείς ή θα μείνουμε με την απορία;

 

Απορία 3η. Α.Μ.Κ. Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για την Κ.Α.Ε. η καταχώρηση της οποίας στο Γ.Ε.ΜΗ. έγινε στις 27 Αυγούστου 2014, ενώ η σύσταση έγινε την 1η Αυγούστου (βλέπε εδώ). Η μόνη διαφορά είναι η επιλογή διαφορετικού συμβολαιογράφου. Στην περίπτωση της Κ.Α.Ε. την σύσταση έκανε ο συμβολαιογράφος Πειραιά Γεώργιος Τριανταφυλλάκης. Συνεπώς το δίμηνο του Ν. 2190/1920 μέσα στο οποίο πρέπει να έχει καταβληθεί το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο τελειώνει την 1η Οκτώβρη.

 

Πιστεύουμε στην διαφάνεια και την πλέρια (που λέγανε και κάποιοι παλιότερα) ενημέρωση, από την ύπαρξη της οποίας (όταν όλα πάνε όπως θα έπρεπε, γίνονται δηλαδή όλα έγκαιρα και σωστά) προκύπτει και ο «ρυθμός κανονικότητας» που γράφει και η «ΩΡΑ» αναφερόμενη στην Ερασιτεχνική (προφανώς είναι «κανονική» η κατάσταση να συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Σωματείου). Αντιθέτως η έλλειψη της διαφάνειας και της ενημέρωσης προκαλεί αρχικά απορίες οι οποίες στην πορεία θεριεύουν για να δημιουργήσουν ως αποτέλεσμα γκρίνια και κακό κλίμα. Τα πράγματα δε γίνονται χειρότερα όταν στο παρελθόν η «ενημέρωση» γινόταν βασικά μέσω διαρροών. Εμείς –όπως και πολλοί άλλοι ακόμα– το μόνο που ζητάμε είναι να ενημερωνόμαστε έγκυρα (αρμοδίως και όχι από διαρροές), και έγκαιρα. Για να μην υπάρχει δε καμία πιθανότητα παρανόησης το έγκυρα σημαίνει με Δελτίο Τύπου/Ανακοίνωση αναρτημένο/η στην επίσημη ιστοσελίδα.

 

8 Σεπτέμβρη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 9535 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΕΡΙ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ (Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ)