Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΓΥΡΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Η Α.Ε.Κ., ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΑΥΡΟΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΓΥΡΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Η Α.Ε.Κ., ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΑΥΡΟΙ)

Πλησιάζοντας στο τέλος του Α’ Γύρου η δωδέκατη αγωνιστική ήταν το κριτήριο για τις δυνατότητες των «τεσσάρων μεγάλων», καθώς ολοκληρώνονταν τα ντέρμπι με τον αγώνα των δύο Γαύρων στο Φάληρο. Από την άλλη η τρίτη μέχρι την ενδέκατη αγωνιστική Α.Ε.Κ. δοκιμαζόταν στο «Γεντί Κουλέ». Τέλος ο ασταθής Π.Α.Ο. έπαιζε εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης. Αν και τετριμμένο, ωστόσο ίσχυε και για την δωδέκατη αγωνιστική ότι η νίκη ήταν μονόδρομος και για τους τέσσερις αν δεν ήθελαν να έχουν προβλήματα. Πρώτη αγωνιζόταν το Σάββατο βράδυ η Α.Ε.Κ. για ν’ ακολουθήσουν την Κυριακή οι Π.Α.Ο. και οι δύο Γαύροι. Από τ’ αποτελέσματα θα κρίνονταν αν ένας από τους δύο Γαύρους θ’ αποκτούσε κάποιο βαθμολογικό πλεονέκτημα και αν η Α.Ε.Κ. θα κατάφερνε σε περίπτωση νίκης της στην Κρήτη να εκμεταλλευτεί τυχόν ισοπαλία ή στραβοπάτημα του ενός από τους δύο Γαύρους.

Για κάποιους τα αρχικά Α.Ε.Κ. σημαίνουν Άλλη Εντελώς Κατάσταση. Πράγματι, η Α.Ε.Κ. σαν ομάδα είναι μια κατηγορία μόνη της. Για το παιχνίδι στο Ηράκλειο ΔΕΝ έχει νόημα να γραφτεί τίποτα για το αγωνιστικό κομμάτι πέραν του ότι η Α.Ε.Κ. υποτάχθηκε από έναν ανώτερο αντίπαλο. Για τα υπόλοιπα αύριο.

Ο ασταθής φέτος Π.Α.Ο. κατάφερε δια πυρός και σιδήρου να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης με το οριακό 1-0 του πρώτου ημιχρόνου. Το γεγονός ότι με την απόδοση των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι έφυγαν από το Ο.Α.Κ.Α. νικητές θα μπορούσε ν’ αποδοθεί κυρίως στην τύχη τους (φαίνεται ότι σήμερα το τριφύλλι έκανε την δουλειά του). Μ’ αυτά και μ’ αυτά η ομάδα του Δώνη πλασαρίστηκε όγδοη.

Ο αγώνας στο Φάληρο είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι πλην των αποβολών. Έχει επιπλέον και μια φάση για την οποία θα σκούζουν τα ερυθρόλευκα «γιουσουφάκια» (και η οποία αν δινόταν σε βάρος τους θα ήταν «διαιτητικό έγκλημα»). Έχει μια επεισοδιακή υποδοχή της αποστολής του «Γαύρου του Βορρά», ενώ στο παιχνίδι αυτό είχαμε και ένα γλυκανάλατο βίντεο ξεκαρφώματος που αφορούσε τους νεκρούς της Θ.7 και των Τεμπών. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που είναι πλήρως αναντίστοιχες με το πολεμικό κλίμα που προωθούν τα εκατέρωθεν στελέχη τω δύο Π.Α.Ε. (και που αναπαράγουν τα «γιουσουφάκια» κάθε πλευράς) μόνο αναγούλα μπορεί να προκαλέσει σ’ όποιον δεν είναι λοβοτομημένος. Είναι κάτι αντίστοιχο με τη «συγγνώμη» και τη «δήλωση μεταμέλειας» ενός κατηγορούμενου για κακούργημα. Πόσους έπεισε και τι επίδραση θα έχει στους κάφρους κάθε ομάδας αυτό το βίντεο μένει ν’ αποδειχθεί.

Από βαθμολογικής άποψης το τελικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι του Φαλήρου ευνόησε αφ’ ενός τον Π.Α.Ο. που μείωσε κατά 2β. την απόσταση από την κορυφή και την Α.Ε.Κ. που είδε την διαφορά ν’ αυξάνεται μόνο κατά 1β. Κερδισμένος είναι και ο «Γαύρος του Βορρά» αφού διατήρησε το αήττητο. Ο «γνήσιος Γαύρος» απέτυχε παταγωδώς να εκμεταλλευτεί την έδρα του αποκομίζοντας ένα βαθμολογικό όσο και ψυχολογικό πλεονέκτημα στην κούρσα του τίτλου. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε για πόσο καιρό θα συνεχίζουν χέρι-χέρι οι δύο Γαύροι.

02 Δεκέμβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1134 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΓΥΡΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Η Α.Ε.Κ., ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΑΥΡΟΙ)