Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ «ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ» ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» (ΟΤΑΝ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ «ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ» ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»
(ΟΤΑΝ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ)

Μαίνεται κλιμακούμενος το τελευταίο διάστημα ο πόλεμος μεταξύ των δύο Γαύρων. Για τους δικούς του λόγους ο ιδιοκτήτης του Πειραιά (αν και απλός Δημοτικός Σύμβουλος) προσπαθεί «να φτιάξει κλίμα». Έτσι εκτός από την αγαπημένη (κοινωνική) δραστηριότητα όσων φοροδιαφεύγουν και πλουτίζουν γρήγορα («φιλανθρωπία» την λένε τα λεξικά) μας «έχει ταράξει στη νομιμότητα». Το ένα σκέλος της τακτικής αφορά την καταγγελία των έμμεσων και άμεσων αδικιών σε βάρος της ομάδας (τις οποίες ως έχων το δίκιο με το μέρος του ξεπερνά) και το άλλο αφορά τον έλεγχο που ασκεί ο Ιβάν Σαββίδης σε άλλες Π.Α.Ε. Ειδικά στο δεύτερο σκέλος τα σαΐνια της δημοσιογραφίας που έχει στην διάθεση του ο Μαρινάκης έχουν «δώσει ρέστα».

Ανάμεσα στις άλλες τους αποκαλύψεις είναι και αυτή. Προτού σχολιάσω πρέπει να παραδεχτώ ακόμη μια φορά την «δημοσιογραφική δεινότητα» όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν τον ανταγωνισμό. Ας είναι. Στο κάτω-κάτω οι «οπαδικοί δημοσιογράφοι» ποτέ δεν έκρυψαν ότι είναι «στρατευμένοι» και ότι υπηρετούν τα συμφέροντα του εκάστοτε ιδιοκτήτη της. Πάμε, τώρα, στην ουσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η RFA (για περισσότερα βλέπε εδώ) πλήρωσε αντί της Π.Α.Ε. 7 παίκτες διαθέτοντας για το σκοπό αυτό 1,7 εκ. Ευρώ. Υποτίθεται ότι από την ενέργεια αυτή το Δημόσιο ζημιώθηκε με την μη απόδοση του αναλογούντος Φ.Ε. (βλέπε εδώ). Ωστόσο, συνολικά η είδηση είναι -τουλάχιστο- προβληματική (ενδεχομένως να μην είναι ακριβώς έτσι και ο συντάκτης του δημοσιεύματος να έχει στην διαδρομή «χαθεί στην μετάφραση»).

Να τι ισχύει:

  • Τα συμβόλαια κατατίθενται τόσο στην διοργανώτρια SUPER LEAGUEόσο και στην Εφορία.
  • Οι ξένοι παίκτες φορολογούνται για το εισόδημα που αποκτούν στην Χώρα μας.
  • Ο αναλογούν Φ.Ε. παρακρατείται για λογαριασμό τους (ώστε να παίρνουν τα χρήματα «καθαρά») από την ομάδα και αποδίδεται στο Δημόσιο.
  • Αν ο Φ.Ε. δεν έχει παρακρατηθεί και αποδοθεί σωστά η διαφορά καταλογίζεται με την υποβολή και εκκαθάριση της δήλωσης Φ.Ε.
  • Σε βάρος της ομάδας καταλογίζεται το ανάλογο πρόστιμο.
  • Ο φορολογικός νόμος δίνει το δικαίωμα η παρακράτηση να διενεργηθεί είτε με την εξόφληση του εξόδου ή της δαπάνης, είτε με την καταχώρηση στα Βιβλία της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αυτή αφορά αυτόν που έχει το όφελος (μείωση των Εσόδων του) από την καταχώρηση του εξόδου ή της δαπάνης. Έτσι, αν οι παίκτες έχουν υπογράψει με τον «Γαύρο του Βορρά» τότε αυτός και κανένας άλλος δεν υποχρεούται στην παρακράτηση και απόδοση του Φ.Ε.
  • Η πληρωμή (εξόφληση) ενός εξόδου ή μιας δαπάνης είναι το τελευταίο στάδιο (όχι, όμως, και λιγότερο σημαντικό), αλλά από Λογιστικής άποψης είναι ουδέτερο (δηλαδή, δεν παράγει αποτέλεσμα).

Αν, λοιπόν, τα κατατεθειμένα συμβόλαια των συγκεκριμένων παικτών ήταν με τον «Γαύρο του Βορρά» τότε δεν βλέπω πως θα μπορούσε να «χαθεί» για το Δημόσιο ο Φ.Ε. (ο οποίος θα καταλογιζόταν με την υποβολή της δήλωσης Φ.Ε.) τον οποίο θα πλήρωνε είτε η Π.Α.Ε. είτε ο παίκτης (ο οποίος θα τα ζητούσε εκ των υστέρων από την Π.Α.Ε.). Βέβαια, κάποιος που είναι αποφασισμένος να κλέψει θα βρει οποιονδήποτε ευφάνταστο τρόπο να το κάνει. Προφανώς, και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι απ’ όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα και ελπίζω να επανέλθουν με περισσότερες λεπτομέρειες. Εκτός, αν το πρόβλημα αφορά στην προέλευση των χρημάτων από την RFA και όχι στο φορολογικό σκέλος.

Σε κάθε περίπτωση μόνον όποιος είναι «ερυθρόλευκων αισθημάτων» ή/και έχει «αδύνατη μνήμη» δεν μπορεί να μην βρει μεγάλες ομοιότητες ως προς την πρόθεση ανάμεσα σ’ αυτά που καταγγέλλει ο «γνήσιος Γαύρος» για τον «Γαύρο του Βορρά» και σ’ όσα είχαν προ ετών μηχανευτεί στο Λιμάνι και τα οποία προκύπτουν από «νομίμως υποκλαπείσες συνομιλίες» (που θα έλεγε και ο Κυριάκος Θωμαΐδης) και τα οποία σας υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία (βλέπε εδώ).

14 Γενάρη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 1009 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ «ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ» ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» (ΟΤΑΝ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ)