Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Κ.Α.Ε. ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ... (ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Κ.Α.Ε. ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ...
(ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ)

Με την ευκαιρία της αδειοδότησης της Κ.Α.Ε. από την Ε.Ε.Α. βρήκαν ευκαιρία να ξεσπαθώσουν εκεί στο ΑΕΚ365. Έτσι πιθανώς η καλύτερη «πένα» που διαθέτουν (μακράν όλων των υπολοίπων) ο Μάριος Τριβιζάς δημοσίευσε τον «απολογισμό που «πληγώνει» τις Κασσάνδρες», τον οποίο θα σχολιάζουμε την επόμενη βδομάδα. Ο Μάριος που λέτε έκανε μιά φιλότιμη προσπάθεια να μας εμψυχώσει γράφοντας πως ήδη έχουμε κάνει πάνω από τον μισό δρόμο.

Μεταξύ λοιπόν όλων των υπολοίπων έγραψε και για την υπό εκκαθάριση Κ.Α.Ε. το παρακάτω σχόλιο:

* «Η εκκαθάριση της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να ξεκινήσει, γιατί δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης με την πλευρά Φιλίππου» (ο Αλεξίου βρήκε τρόπο για να ξεκινήσει η εκκαθάριση χωρίς τη συγκατάθεση των πρώην μετόχων και την εξασφάλισε στην πορεία).

Για να μαθαίνει λοιπόν ο Μάριος (και μαζί μ’ αυτόν και όλοι μας) ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:

  • Η υπό εκκαθάριση Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. έχει μόνο δύο μετόχους. Τον Φιλίππου με 90% και την Ερασιτεχνική με 10%. Η εκκαθάριση ξεκινά μόνο αν εγκριθεί από τα 2/3 των μετόχων της Κ.Α.Ε. Συνεπώς δεν υπήρχε πρακτικά τρόπος ο Αλεξίου να παρακάμψει την «πλευρά Φιλίππου». Εκτός και αν ο Μάριος εννοεί το «τέχνασμα» του οικειοθελούς υποβιβασμού μας στην Β’ Εθνική έτσι ώστε να συμπληρωθούν 3 χρόνια χωρίς συμμετοχή στην Α1 και άρα να τεθεί η Κ.Α.Ε. σε λύση και εκκαθάριση, το οποίο όμως ήταν μόνο η αρχή της εκκαθάρισης και τίποτα άλλο.  
  • Η εκκαθάριση δεν όλοκληρώνεται αν και υποτίθεται ότι έχει τελειώσει (και θα καθυστερήσει κι’ άλλο όπως φαίνεται) γιατί υπάρχει σοβαρό όπως φαίνεται κώλυμα. Το κώλυμα είναι ταυτόχρονα και θεωρητικό αλλά και πρακτικό και χωρίς την άρση του δεν ολοκληρώνεται η εκκαθάριση!

Αποκαλύπτουμε σήμερα πως για να δημοσιεύσει τον Ισολογισμό Έναρξης αλλά κυρίως τον Ισολογισμό Λήξης Εκκαθάρισης το Υπουργείο Ανάπτυξης απαιτεί να του κατατεθούν οι ισολογισμοί των τελευταίων 4 ετών της Κ.Α.Ε.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς πρέπει αφενός να συνταχθούν αυτοί οι Ισολογισμοί (αν αυτό δεν έχει γίνει ως τώρα), οι οποίοι στη συνέχεια πρέπει να ελεγχθούν για την ακρίβεια τους και στο τέλος φυσικά να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (αφού κατατεθούν και στο Υπουργείο Ανάπτυξης). Φυσικά ο έλεγχος που θα κάνει ο Ορκωτός Λογιστής κοστίζει. Το κόστος για έναν έλεγχο Οικονομικών Καταστάσεων όπως λέγονται είναι κατά μέσο όρο στα 13 χιλιάρικα συν Φ.Π.Α. (15.990 σύνολο). Είναι ωστόσο δυνατόν (όπως ακούστηκε ότι έγινε και με την πρώην Π.Α.Ε.) να βρείς κάποιον να κάνει τον έλεγχο ακόμη και με τα μισά λεφτά.

Άρα ο έλεγχος θα κοστίσει το πολύ από 15.990 Χ 4 = 63.960 (με Φ.Π.Α.) μέχρι 31.980 το ελάχιστο (αν βρούν κάποιον με τα μισά λεφτά). Λάβετε υπόψη σας ότι οι αμοιβές είναι τέτοιες επειδή πρέπει να είναι ανάλογες του κινδύνου του ελεγκτή ο οποίος υπογράφοντας τον έλεγχο αναλαμβάνει και ποινικές ευθύνες έναντι των Αρχών. Ακόμη όμως και να τους στοιχίσει λιγότερο από 30 χιλιάρικα, τους «κόβετε» να έχουν πρόχειρα τα λεφτά για να ολοκληρώσουν και αυτήν την «τυπική» υποχρέωση;

Όχι τίποτα άλλο, αλλά όσο δεν διαγράφεται η παληά Κ.Α.Ε. από το Γ.Ε.ΜΗ. η νυν Κ.Α.Ε. θα είναι υποχρεωμένη να είναι η «ΝΕΑ» Α.Ε.Κ. Αυτό είναι ξεκάθαρο από καιρό στον Αλεξίου και τους συν αυτώ και δεν επιδέχεται καμία ερμηνεία ή διάψευση.

Μικρή λεπτομέρεια: Κανονικά από την στιγμή που η υπό εκκαθάριση Κ.Α.Ε. πληρώσει για τον έλεγχο, θα πρέπει να τροποποιήσει και του Ισολογισμούς Έναρξης και Λήξης Εκκαθάρισης για να περιλαμβάνουν την αμοιβή αυτή. Αυτό βέβαια σε σχέση με το πρόβλημα της εύρεσης των απαραίτητων χρημάτων είναι «παρανυχίδα». Όμως καμιά φορά οι «παρανυχίδες» μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικές... Μπορεί όμως και να μην αλλάξουν και τίποτα στους Ισολογισμούς Έναρξης και Λήξης Εκκαθάρισης. Ποιός θα το καταλάβει άλλωστε;

Υ.Γ. Η πιθανότητα να βρούν κάποιον να κάνει την δουλειά «δωρεάν» ή με την υπόσχεση της επιλογής του για την «ΝΕΑ» Κ.Α.Ε. είναι μέν μικρή αλλά υπαρκτή. Μπορεί επίσης να «φορτωθούν» στους Μακρή Κ. ή Τσουκαλά Γ. (τακτικός και αναπληρωματικός ελεγκτής της «ΝΕΑΣ» Κ.Α.Ε.) για να τους κάνουν την δουλειά, χρεώνοντας ενδεχομένως κάτι παραπάνω την «ΝΕΑ» Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Ο καιρός θα δείξει. Υπομονή λίγο ακόμα...    

 

30 Σεπτέμβρη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 8158 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Κ.Α.Ε. ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ... (ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ)