Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΕΡΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΩΝ (Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΡΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΩΝ
(Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ)

Έχουμε μεγάλη πλάκα στην Ελλάδα▪ ειδικά όταν «αποκαλύπτουμε» προσπάθειες να ξεπλυθούν αμαρτίες (κακουργήματα) του παρελθόντος (και του μέλλοντος). Και επειδή ΔΕΝ μπορούμε να τα βάλουμε με τους καθ’ ύλην υπεύθυνους (τους επιχειρηματίες) τα βάζουμε με τα «γιουσουφάκια» τους (τους πολιτικούς). Προφανώς, και είναι καλό για όλους μας ν’ αποτυγχάνει κάθε προσπάθεια «ξεπλύματος» μέσω της ψήφισης διατάξεων που «λύνουν» διάφορα «προβλήματα». «Προβλήματα» για τα οποία -δυστυχώς- υπάρχουν μια σειρά πρόθυμοι πολιτικοί να τα λύσουν, ακόμη και όταν οι «λύσεις» αυτές στρέφονται εναντίον του «δημοσίου συμφέροντος». Και τότε ξεκινά το «πανηγύρι» (στο οποίο θ’ αναφερθώ στη συνέχεια).

Η τελευταία αποτυχημένη(;) προσπάθεια ξεπλύματος αμαρτιών ήταν αυτή του Λευτέρη Αυγενάκη για την οποία λοιδορήθηκε αρκετά και αρμοδίως. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια είναι «η κορυφή του παγόβουνου» (ως γνωστόν είναι το 10% του συνολικού του όγκου). Γιατί αυτή τη στιγμή βρίσκεται σ’ εξέλιξη μια προσπάθεια του Βαγγέλα να τοποθετήσει «δικούς του» δικαστικούς στον Α.Π. προκειμένου να μην ανησυχεί πολύ στο μέλλον. Ο αδόκιμος και τσαπατσούλικος τρόπος που επιχειρείται αυτό το «δικαστικό πραξικόπημα» έχει πολλά κοινά με τις μεθοδεύσεις που μηχανεύεται η «εξυγιασμένη Ε.Π.Ο.».

Γι’ αυτά, όμως, αναλόγως των εξελίξεων έχουμε καιρό να τα σχολιάσουμε. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να σχολιάσουμε το υπόβαθρο στο οποίο συμβαίνουν όλα αυτά. Ένα υπόβαθρο το οποίο είναι πολύ περισσότερο προβληματικό από τους «πρόθυμους ηλιθίους» που (πρόθυμα) εξυπηρετούν τους «επιχειρηματίες». Ένα υπόβαθρο το οποίο επηρεάζεται από το «σάπιο πολιτικό σύστημα» (αλλά και το παράγει).

Ανέκαθεν για κάθε ζήτημα η «αλήθεια» του διχάζεται σε δύο διαφορετικά επίπεδα: το ένα είναι η πραγματικότητα και το άλλο επίπεδο το «θεωρητικό/ηθικό». Από «θεωρητικής και ηθικής» σκοπιάς η αποτυχημένη τροπολογία του Αυγενάκη είναι μια ντροπολογία και ανήθικη καθόσον έδινε το δικαίωμα σε καταδικασμένους να συνεχίζουν να ελέγχουν τις ομάδες τους από το προσκήνιο. Είναι, όμως, και από την άποψη της πραγματικότητας τόσο αποκρουστική η προσπάθεια του Υφυπουργού Αθλητισμού να μεταβάλει τον νόμο σε «κολυμπήθρα του Σιλωάμ»;

Είναι τόσο ηθικά και αγγελικά πλασμένη η Κοινωνία μας που από μόνη της ΔΕΝ ανέχεται τέτοια και τόση βρωμιά και ανηθικότητα; Είναι ο «ανήθικος» Αυγενάκης που τόλμησε να φέρει μια τέτοια ντροπολογία η «εξαίρεση» και πώς έφτασε μέχρι τη θέση που κατέχει σήμερα αν η Κοινωνία μας απορεί και εξίσταται με κάθε μορφή ανηθικότητας; Την απάντηση στα προηγούμενα ερωτήματα -δυστυχώς- την γνωρίζουμε όλοι μας και δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και που θα ήθελαν κάποιοι.

Δυστυχώς, υπάρχει διαθέσιμος ένας ολόκληρος στρατός από ασπόνδυλους «πρόθυμους ηλίθιους» σε κάθε ομάδα (από «παλαίμαχους» ως «παράγοντες») που ταυτίζουν την ομάδα-ιδέα με τον ιδιοκτήτη της και υπερασπίζονται τα συμφέροντα του τελευταίου με όλη τους τη δύναμη (κρατώντας όμηρο του την «ομάδα-ιδέα» που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Είναι όλοι τους πρόθυμοι ν’ αναλάβουν τον ρόλο του «μπροστινού», «αχυράνθρωπου» («παρένθετου προσώπου» για τους νομομαθείς) προκειμένου ο «Διοικητικός Ηγέτης» της ομάδας τους «να κινεί τα νήματα» από το παρασκήνιο.

Έτσι, ακόμη και να μην έφερνε ποτέ ο Αυγενάκης την ντροπολογία του ούτε η κατάσταση θα γινόταν (ή θα παρέμενε) περισσότερο ενάρετη ούτε ο έλεγχος των ομάδων από το παρασκήνιο (επειδή το αφεντικό έχει κωλύματα) θα ήταν αδύνατος. Ίσα-ίσα. Γιατί προφανώς είναι προτιμότερο να είμαστε όλοι (με τις καταδίκες μας) στο προσκήνιο και όχι το παρασκήνιο της σκηνής. Ακόμη χειρότερη είναι η προθυμία με την οποία αυτοί που υποτίθεται ότι έχουν μια «σχέση ζωής» με την ομάδα τους να παίζουν ενεργό ρόλο στα παιχνίδια των ιδιοκτητών των ομάδων τους. Και όχι μόνον αυτό, αλλά τις περισσότερες φορές δεν έχουν πρόβλημα να το κάνουν «στο φως της μέρας» (όπως αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πανό που βάλαμε σήμερα για φωτογραφία).

Τελικά, το μόνο πρόβλημα που έχει αυτή η Κοινωνία είναι η υποκρισία και όχι οι προσπάθειες των «επιχειρηματιών» και των «κουστουμάτων λαμογιών» που χρησιμοποιούν για τις βρωμο-δουλειές τους να τους «ξεπλύνουν». Η υποκρισία είναι το μόνο πρόβλημα. Η ίδια υποκρισία που έχουν όσοι τα βάζουν σήμερα με τον Αυγενάκη, αλλά δεν είχαν (ή δεν θα έχουν) πρόβλημα όταν τα ίδια μέσα χρησιμοποιούνται από το δικό τους αφεντικό.    

08 Ιούλη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 192 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΕΡΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΩΝ (Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ)