Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ «ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» (ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ «ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»
(ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ;)

Οι βασικότερες παράμετροι για να πετάξει επιτυχημένα ένας χαρταετός είναι τα «ζύγια» του να είναι σωστά και η ουρά του να έχει το σωστό μέγεθος. Προφανώς, στο πέταγμα του χαρταετού απόλυτη σημασία έχει η «ισορροπία»▪ η οποία κατακτάται μέσω της εμπειρίας (της προσωπικής αλλά και των άλλων). Ακόμη κι έτσι τίποτα δεν μας εξασφαλίζει (και δεν μας προφυλάσσει) από κάποιον «εξυπνάκια» που νομίζει ότι ξέρει καλύτερα και «κάνει του κεφαλιού του». Ακόμη κι ένας «εξυπνάκιας» μπορεί ν’ απογειώσει τον χαρταετό του έστω και για λίγο και με τον τρόπο αυτό να δρέψει κάποιες δάφνες. Το ζήτημα είναι για πόσο θα τα καταφέρει και τι γίνεται αμέσως μετά.

Η επικράτηση έναντι δυνατών αντιπάλων προσφέρει πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Σε μερικές, όμως, περιπτώσεις η επικράτηση όταν σου δίνεται η «ευκαιρία μιας ζωής» είναι αυτοσκοπός. Είναι όπως τότε που νομίζεις ότι έχεις την ιδανική (μοναδική) ευκαιρία να κατακτήσεις την γυναίκα που ποθείς περισσότεροι απ’ οτιδήποτε άλλο. Ακόμη και αν το καταφέρεις εκείνη τη στιγμή, η «επιτυχία» θα κριθεί αργότερα όταν θα γίνει η αποτίμηση του κόστους ως προς το όφελος.

Η νέα ομάδα της «Βασίλισσας» για την σεζόν 2020-2021 σφύζει από παίκτες με εμπειρία και εγνωσμένη αξία που καμία από τις υπόλοιπες ομάδες δεν μπορεί εύκολα να προσπεράσει. Η εμπειρία, όμως, είναι αποτέλεσμα της ηλικίας και από την άποψη αυτή η «Βασίλισσα» θα είναι «γερασμένη». Οι μεταγραφές της «Βασίλισσας» προκάλεσαν τέτοια αίσθηση συνδυασμένη με προβληματισμό (βλέπε εδώ & εδώ) ώστε προκαταβολικά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι «προς τα που θα γύρει η πλάστιγγα».

Με τα δεδομένα που υπάρχουν γίνεται φανερό πως στόχος της «Βασίλισσας» για την ερχόμενη σεζόν είναι η κατάκτηση 3+1 τίτλων. Κύπελλο Ελλάδας, CL και πάνω απ’ όλα το Πρωτάθλημα (τελευταίο το 2002 στη σεζόν που ξεκίνησε με Δραχμή και τέλειωσε με Ευρώ). Ο συν1 τίτλος αφορά το φετινό CL που δεν ολοκληρώθηκε. προφανώς, ο Μάκης θέλει με αφορμή την μετακόμιση στο γήπεδο (εξορία;) των Άνω Λιοσίων να συνδυάσει την νέα έδρα με την κατάκτηση τίτλων (με το Πρωτάθλημα να προεξάρχει).

Συνεπώς, το διακύβευμα για την ερχόμενη σεζόν είναι αν ο προπονητής θα καταφέρει στην ομάδα των τόσο έμπειρων παικτών να ενσωματώσει (επιτυχημένα εννοείται) παίκτες όχι μόνο μικρότερης ηλικίας, αλλά και απ’ αυτούς από τους οποίους υποτίθεται ότι περιμένουμε στο μέλλον. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία ειδικά από τη στιγμή που του χρόνου τέτοια εποχή τα συμβόλαια που θα λήγουν θα είναι δραματικά περισσότερα από εκείνα των παικτών που θα παραμείνουν.

Η σεζόν που έρχεται είναι η μοναδική ευκαιρία της «Βασίλισσας» να δώσει ουσιαστικές εμπειρίες στους νεαρότερους παίκτες της βάζοντας τους ν’ αγωνιστούν μαζί με κάποιους από τους κορυφαίους του αθλήματος αυτή τη στιγμή. Αν αυτό κατορθωθεί η «βασική πεντάδα μιας χρήσεως» θα έχει αποδώσει τα μέγιστα αφήνοντας ως υποθήκη της και συνεχιστές της παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση-ψυχολογία πρωταθλήτριας.

04 Αυγούστου 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 331 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ «ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» (ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ;)