Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ (ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.Κ. ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
(ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.Κ. ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ)

Έτσι όπως τα τελευταία χρόνια έχουν καταλήξει να διεξάγονται οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις το πρώτο παιχνίδι-κριτήριο για την ικανότητα (και άρα το εργασιακό μέλλον) ενός προπονητή είναι το Ευρωπαϊκό. Ακόμη περισσότερο όταν δεν πρόκειται μόνο για ένα παιχνίδι αλλά για περισσότερα. Προφανώς αυτό ισχύει για δύο λόγους. Ο ένας είναι το πρεστίζ (κύρος/φήμη) της ομάδας και ο άλλος είναι ο οικονομικός καθώς η συμμετοχή σε όμιλο είτε του CL είτε του EUROPA φέρνει αρκετά λεφτά στο Ταμείο. Τα λεφτά αυτά είναι ένα σημαντικό έσοδο όταν μπαίνουν στο Ταμείο με κάποια συνέπεια (κάθε χρόνο). Όμως, ακόμη σημαντικότερα είναι όταν η συμμετοχή στους «χρυσοφόρους ομίλους» δεν είναι δεδομένη. Τότε τα έσοδα αυτά είναι αντίστοιχα του χαλαζιού όταν έχει αναβροχιά (ξηρασία). Το χθεσινό παιχνίδι της Α.Ε.Κ. στην Ελβετία και ειδικότερα στην πόλη που είχε το ερημητήριο του ο Άγιος Γάλλος ήταν ένα τέτοιο. Η ομάδα του Καρέρα χρειαζόταν σ’ αυτό τον μόνο αγώνα την εκτός έδρας νίκη τόσο για να ξαναμπεί στον Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη όσο και για τα λεφτά.

Επιπλέον μετά το νέο στραπάτσο της απώλειας του Κυπέλλου (για την απώλεια του οποίου ο άσφαλτος Μελισσανίδης θεωρεί υπεύθυνο τον Καρέρα) ήταν μοναδική ευκαιρία για να αναστραφεί επικοινωνιακά το κλίμα. Ακόμη περισσότερο μιας και η δυναμικότητα της Σεν Γκάλεν κάθε άλλο παρά απαγορευτική ήταν για την εκτός έδρας πρόκριση. Σε κάθε περίπτωση και επειδή μιλάμε για την Α.Ε.Κ. το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν ήταν. Και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στα πρώτα 30’ όταν η Α.Ε.Κ. θύμιζε μονοθέσιο της φόρμουλα που έχοντας λάθος ελαστικά γλίστραγε στην βροχή. Από το 30’ και μετά και ειδικά στο β’ ημίχρονο οπότε και η Σεν Γκάλεν ξέμεινε από δυνάμεις η Α.Ε.Κ. ήταν από άποψη απόδοσης υποφερτή.

Τώρα την επόμενη Πέμπτη πρέπει να εμφανιστεί σημαντικά καλύτερη απέναντι σε μια Γερμανική ομάδα. Αντί επιλόγου αντιγράφουμε δύο κείμενα του Ι. Σαντοριναίου από τον λογαριασμό του στο FB τα οποία είναι απολύτως ενδεικτικά της αγωνιστικής εμφάνισης της Α.Ε.Κ.

«Ο καθένας παίζει μόνος του, καμία χημεία, καμία σύνδεση σαν να μαζεύτηκαν απόψε για ένα παιχνίδι.

Κανείς δεν μαρκάρει, τρέχει σαν τρελός ο Σιμοες.

Φιλότιμος ο Βασιλαντωνο αλλά κακές συνεργασίες Τσιγκρι- Σβαρνα.

Κι αν ο Καρερα περιμένει ταχύτητα με Λιβάγια Ανσαριφαρντ (που έχουν ίδια στοιχεία με παιχνίδι στα πόδια) Ολιβέιρα Κριστιτσιτς Μάνταλο, τότε δεν ξέρει την ομάδα του.

Αυτή δεν είναι ΑΕΚ και οι περιττές αλχημείες ούτε βγαίνουν ούτε ταιριάζουν στις συνθήκες του αγώνα.

Πάμε ΑΕΚαρα!

Α και μια λαμπάδα στο μπόι του Τσιντώτα!

Ένας Τσιντωτας έφερε την άνοιξη όταν βρήκε κι άλλους συμπαραστάτες. Όταν έπαιξαν ως ομάδα, με πείσμα κι αποφασιστικότητα ήρθε και το γκολ.

Καρδιοχτύπι αλλά η πρόκριση ήρθε με την ΑΕΚ να κερδίζει έναν παίκτη, τον Βασιλαντωνοπουλο.

Ας πούμε λοιπόν, τέλος καλό όλα καλά, η ΑΕΚ νίκησε πρώτη φορά στην Ελβετία και τα υπολοιπα στην Αθήνα!

ΥΓ Όπως δήλωσε ο Καρερα, "τυχεροί που τον έχουμε στα δοκάρια μας"...»

Από κει και πέρα όταν η Α.Ε.Κ. αποκτήσει επιτέλους την άμυνα και τα μπάκ που χρειάζεται θα είναι ικανή για κάτι πολύ καλύτερο. Μέχρι τότε έχει απόλυτη ανάγκη το «άστρο του Τσιντώτα».

    

25 Σεπτέμβρη 2020
«πανταχού παρόντες».

     

Διαβάστηκε 161 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ (ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.Κ. ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ)