Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Θ’ ΑΝΕΒΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ Α1; (ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΑΥΡΙΚΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θ’ ΑΝΕΒΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ Α1;
(ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΑΥΡΙΚΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ)

Ο τρόπος με τον οποίο έχει επιλέξει να υπηρετήσει την ομάδα του ο Γ. Κογκαλίδης τον έχει καταστήσει απολύτως γραφικό. Με τον τρόπο που προσπαθεί να τα βάζει συχνά-πυκνά με τον Βασιλακόπουλο (λες και οι Αγγελόπουλοι δεν ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση) μοιάζει με τον Δον Κιχώτη που έβλεπε παντού τους ίδιους εχθρούς. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος μεγάλη συνεισφορά στην γραφικότητα της πένας του (και όχι μόνο της δικής του) έχει και η πολιτική (και οι αποφάσεις) των Αφων Αγγελόπουλων, αφού καθείς μας δίνει την μάχη του στο πεδίο και με τα όπλα που πολλές φορές έχουν αποφασίσει άλλοι γι’ αυτόν. Αυτή, όμως, είναι η τύχη των «στρατευμένων» δημοσιογράφων («χατζηαβάτηδων»).

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας φωναχτά (αφού τις δημοσιεύω) κάποιες από τις μπασκετικές μου απορίες που αφορούν (κυρίως) τον Γαύρο. Οι απορίες ποικίλλουν από αυτές που έχουν σχέση με την Διοίκηση της Κ.Α.Ε. μέχρι και τις καθαρά μπασκετικές. Λέω να ξεκινήσω από τις δεύτερες.

Περί «φιλανθρωπίας» το ανάγνωσμα και μια απορία.

Γαύρος σε οποιοδήποτε άθλημα ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει χωρίς κάποιο σκάνδαλο (με και χωρίς «»). Εκεί που λέτε που δεν είχαμε άλλη δουλειά να κάνουμε μας προέκυψε η συμφωνία της ομάδας των Αφων Αγγελόπουλων με την Ε.Ρ.Τ. για την μετάδοση (επί πληρωμή) μιας σειράς φιλικών παιχνιδιών (βλέπε εδώ). Οι (φερόμενες) αντιδράσεις στη συμφωνία έδωσαν το έναυσμα στον Κογκαλίδη να κηρύξει για λογαριασμό της ομάδας του «μπασκετική τζιχάντ» (βλέπε εδώ) σκορπώντας γέλια στους μη Γαύρους αναγνώστες του.

Τώρα γιατί η «φιλανθρωπική δράση» του Γαύρου να πάρει τέτοια μορφή αυτό θα έπρεπε να το απαντήσουν κυρίως οι Αγγελόπουλοι και στη συνέχεια ο Μπαρτζώκας. Και επειδή κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να σας δώσω την απάντηση.

Βλέπετε δεν μπορούσε ο Γαύρος να δώσει έτσι χωρίς κάποιο «φιλανθρωπικό λόγο» με τις ομάδες της Α1 (από την οποία αποχώρησε προ 2 ετών). Ποια και γιατί άλλωστε να δεχτεί; Ενώ με τον μανδύα της «φιλανθρωπίας» κάτι γίνεται. Στο πρακτικό κομμάτι τώρα.    

Χωρίς τα παιχνίδια στην Α1 και με αγώνες μόνο στην Ευρώπη καμία ομάδα ΔΕΝ μπορεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό και ειδικά όσον αφορά την αμυντική της λειτουργία. Γι’ αυτό και ο Μπαρτζώκας ήθελε από πέρυσι ν’ ανέβει η ομάδα στην Α1, αλλά ΔΕΝ τους έκατσε με τον τρόπο που θα ήθελαν για να μην ξεφτιλιστούν σχετικά με όσα έλεγαν όταν «αυτοκτόνησαν». Ο Γαύρος χωρίς παιχνίδια στην Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο μέσα στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας για να βρει ρυθμό και ν’ αποδώσει σωστά και όταν το επιτυγχάνει αυτό είναι για λίγο.

Οπότε τα φιλικά «φιλανθρωπικού χαρακτήρα» του λύνουν σ’ ένα βαθμό το θέμα καθώς οι αντίπαλοι δεν θα είναι αμελητέοι. Κανονικά, πάντως, στα φιλικά θα έπρεπε να παίζει ο «Γαύρος Β’» (όπως οι ίδιοι τον ονόμασαν για να κρύψουν την ντροπή τους) αυτός που αν και κανονικός μασκαρεύτηκε σε «Β’» και παίζει στην Α2. Γιατί, αν δεν κάνω λάθος ο «Γαύρος της Ευρωλίγκας» ΔΕΝ καταδέχεται τις υπόλοιπες ομάδες. Είδες ο κορονοϊός πως σε κάνει «να βάλεις νερό στο κρασί» σου;

Άτιμε κορονοϊέ.

Πόσες ομάδες και τι αξίας έχει ο Γαύρος στο μπάσκετ;

Προφανώς, η ερώτηση είναι παγίδα. Η απάντηση είναι μεν δύο και προφανώς ΔΕΝ είναι της ίδιας αξίας. Η «γνήσια» ομάδα (αυτή που από ίδρυσης του συλλόγου τους παίζει στο Πρωτάθλημα) και που εσχάτως βρίσκεται στην Α2 (για 5η χρονιά στην ιστορία της) χωρίς ούτε έναν ξένο δεν είναι της ίδιας αξίας με αυτή που έχει «κλειστό συμβόλαιο» στην Ευρωλίγκα. Ωστόσο, είναι απορίας άξιο που καθώς το Πρωτάθλημα της Α2 έχει διακοπεί και με βάση τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετώπισε λόγω κορονοϊού η «ομάδα της Ευρωλίγκας» ΔΕΝ βρήκαν κάποιους Έλληνες παίκτες να συμπληρώσει; Στο κάτω-κάτω φέτος (και ενδεχομένως και του χρόνου) στην Α2 δεν κτίζεται η ομάδα του Γαύρικου μπασκετικού μέλλοντος;

Τι φοβήθηκαν;:

  • Μήπως χάσουν το «κλειστό συμβόλαιο»;
  • Μήπως χάσουν τις ελπίδες πρόκρισης στην 8άδα;
  • Μήπως ξεφτιλιστούν περισσότερο από το γεγονός ότι οικειοθελώς δεν συμμετέχουν στην Α1;
  • Και τα τρία μαζί.

Η επιλογή της απάντησης είναι αποκλειστικά δική σας.

Θ’ ανέβει φέτος ο Γαύρος στην Α1 ή μήπως θα μείνει κι άλλο;

Αυτό, πάντως, στο οποίο μπορούμε όλοι να υπολογίζουμε είναι πως δεν έχουν μέχρι τώρα αλλάξει μυαλά. Ακόμη, όμως, και να είχαν η περηφάνεια ΔΕΝ τους αφήνει να το παραδεχτούν. Πάνω από ένα μήνα πριν ο Γενικός Διευθυντής (General Manager για την Ευρωλίγκα) της Κ.Α.Ε. έδωσε συνέντευξη και ΔΕΝ είπε απολύτως τίποτα (βλέπε εδώ).

Εξαιρώντας το μόνιμο αίτημα για έξωση του Βασιλακόπουλου από την Ε.Ο.Κ. (όχι αυτή των μονοπωλίων) η κατάσταση στη διαιτησία (η οποία υποτίθεται ότι δημιουργούσε ανισονομία υπέρ του Π.Α.Ο.) ήταν ο βασικός λόγος που μας άφησαν στην ησυχία μας. Από τη συνέντευξη προκύπτει πως ο Γ.Δ. των Γαύρων όχι μόνο συμφωνεί με την απόφαση των εργοδοτών του (πως θα μπορούσε άλλωστε;) αλλά θα ήθελε να έχει αποχωρήσει η ομάδα του νωρίτερα (και εμείς άλλωστε). Επειδή, όμως, ένας απλός υπαλληλάκος (παρά τον πηχυαίο τίτλο του) είναι που δουλεύει για να ζήσει ΔΕΝ τόλμησε ν’ απαντήσει στο περί επιστροφής ερώτημα (μη και βρει το διάολο του). Δεν απάντησε όχι μόνο επειδή αυτό είναι απόφαση των Αγγελόπουλων, αλλά πολύ περισσότερο επειδή ούτε και αυτοί οι ίδιοι γνωρίζουν τι θέλουν να κάνουν. Έτσι κι αλλιώς η στρατηγική τους πάντα ήταν το «Βλέποντας και κάνοντας».

Για να μη φανεί ότι δεν απαντά και για να δώσει και κάτι στους ερυθρόλευκους «χατζηαβάτηδες» να έχουν να γράφουν κάτι ψέλλισε για την «επαναφορά σε ενέργεια» (που λένε και στις Ένοπλες Δυνάμεις όταν επαναφέρουν έναν απόστρατο) του Αναστόπουλου.

Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι καλά έκανε και δεν απάντησε. Ποιος ξέρει αν θα γίνουν εκλογές στην Ε.Ο.Κ. (και λόγω κορονοϊού) ή αν γίνουν και συνεχίσει ο Βασιλακόπουλος (έστω και δι’ αντιπροσώπου) να ελέγχει την Ομοσπονδία. Ή μπορεί ακόμη ο νικητής να μην είναι της αρεσκείας των Αφων Αγγελόπουλων.

Ακόμα χειρότερα μπορεί η ομάδα να μην ανέβει για αγωνιστικούς λόγους. Στην κορυφή της Α2 συνωστίζονται πολλές ιστορικές και δυνατές ομάδες όπως:

  • Ο Απόλλωνας Πάτρας με 4 νίκες σε 5 αγώνες,
  • το Παγκράτι (που νίκησε τον Γαύρο) με 4 νίκες σε 5 αγώνες,
  • το Μαρούσι με 4 νίκες σε 4 παιχνίδια και
  • ο Γαύρος με 3 νίκες σε 4 παιχνίδια μαζί με Καρδίτσα και Ελευθερούπολη,
  • το Ψυχικό με 2 νίκες σε 3 παιχνίδια.

Σε συνδυασμό με την διακοπή του Πρωταθλήματος και το ερώτημα σε ποια κατάσταση θα είναι οι ομάδες όταν θα επαναρχίσει αλλά και το πως αυτό θα διεξαχθεί ΔΕΝ θα πρέπει ν’ αποκλείουμε να συμβεί πάνω-κάτω ότι και πέρυσι και για μια ακόμη χρονιά να παραμείνουν στην Α2. Προσωπικά, πάντως, δεν τους φοβάμαι. Εύκολα θα ποιήσουν την ανάγκη φιλοτιμία (κλίνεται κατά το «φιλανθρωπία») και θα το δικαιολογήσουν πλήρως. Τώρα, πως γίνεται στην Α2 που ελέγχει ΠΛΗΡΩΣ η Ε.Ο.Κ. η διαιτησία να είναι καλή και στην Α1 όχι, αυτό με ξεπερνά.

Σε κάθε περίπτωση για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην Α1 έχουμε βρει την ησυχία μας και ω! του θαύματος έχουμε πάψει να μετράμε πόσες βολές εκτελεί κάθε ομάδα στα παιχνίδια του Π.Α.Ο. και μέχρι πριν από δύο χρόνια και στα δικά τους. Κάτι δεν είναι κι’ αυτό; Γι’ αυτό σας λέω καλά θα κάνουν να μείνουν εκεί που είναι αυτο-ικανοποιούμενοι με τις διαιτησίες επιπέδου Ευρωλίγκας. Που να (ξανα)μπλέκουν με την Α1 όταν μπορούν να φλερτάρουν με την κούπα της Ευρωλίγκα;

 

Υ.Γ. Αυτό (βλέπε εδώ) ΔΕΝ είναι «φιλανθρωπία», αλλά επίδειξη της «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» μιας εταιρείας ή με άλλα λόγια marketing. Φτου σας να μην σας μασκάνω Αφοι Αγγελόπουλοι. Φτου σας για την προσφορά σας και την ανεπιτήδευτη μετριοφροσύνη!

01 Δεκέμβρη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 242 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Θ’ ΑΝΕΒΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ Α1; (ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΑΥΡΙΚΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ)